URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2019, 10:16

"Cernobîl" a devenit cel mai popular serial, devansând "Game of Thrones"

'Cernobîl' a devenit cel mai popular serial, devansând 'Game of Thrones' Sursa foto: imdb.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul sezon al producţiei HBO "Cernobîl" a cucerit 140.000 de fani şi a detronat celebrul "Game of Thrones" pe cea mai importantă şi credibilă platformă de evaluare a serialelor, filmelor şi a jocurilor video, IMDb.

Primul sezon al serialului, care prezintă realist catastrofa nucleară care a avut loc în 1986. s-a încheiat zilele trecute cu cel de-al cincilea episod.

Cu toate că numărul epidoadelor este mic, producţia a strâns rapid sute de mii de fani. Potrivit evz.ro, acesta a primit nota de 9,7 din 10 pe Internet Movie Database (IMBd), bază de date a Amazon, care deţine informaţii despre seriale, filme şi jocuri video şi care are în jur de 83 de milioane de utilizatori înregistraţi.

Topul celor mai populare seriale mai cuprinde serialul "Breaking Bad"(9,5), "Band of Brothers"(9,5), "Game of Thrones" (9,3), "The Wire" (9,3), "Rick and Morty" (9,3), "The Sopranos" (9,2), "Sherlock" (9,1), "True Detective" (9), "Fargo" (9), "Black Mirror" (8,9), "Stranger Things" (8,9), "Friends" (8,9), "Westworld" (8,8), "Peaky Blinders" (8,8).

Sursa citată mai arată că, presa apropiată de Kremlin a atacat serialul imediat după difuzare. Cel mai cunoscut ziar rusesc, Komsomolskaya Pravda (KP), sugerează faptul că serialul este folosit de concurenţa centrului de energie atomică de stat din Rusia, pentru a păta imaginea ţării în ceea ce priveşte puterea nucleară.

O publicaţie care are succes printre cititorii în vârstă, Argumenty Fakty, a descris serialul ca pe o "caricatură şi nu adevărul". Critici a adus şi canalul de ştiri Rossia 24.

În replică, televiziunea NTV din Rusia a anunţat ca va filma un serial bazat tot pe faptele din Cernobîl şi va porni de la ipoteza că agenţii CIA au provocat dezastrul mult cunoscut.

Catastrofa de la baza serialului a avut loc în aprilie 1986 şi a fost cauzată de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Prîpeat.

Un nor de precipitaţii radioactive a ajuns apoi în partea de vest a Uniunii sovietice, Europa şi în estul Americii de Nord. Conducerea fostei Uniunii Sovietice a recunoscut că are nevoie de asistenţă internaţională în 1990, la patru ani de la accident.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON