URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 August 2018, 14:01

Prestaţie bună pentru orădeanul Vlad Marinău la Europeanul U16 – Divizia B la baschet de la Sarajevo

Prestaţie bună pentru orădeanul Vlad Marinău la Europeanul U16 – Divizia B la baschet de la Sarajevo Sursa foto: FIBA.basketball
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Vlad Marinău, primul jucător din cadrul proiectului dezvoltat de LPS Bihorul şi Academia CSM Oradea care a fost selecţionat pentru participarea la un Campionat European de juniori, şi-a încheiat activitatea la competiţia continentală U16 - Divizia B, care s-a desfăşurat în Bosnia Herţegovina, la Sarajevo, în perioada 9-18 august.

Fiul preparatorului fizic de la CSM CSU Oradea, Marius Marinău, a fost unul dintre cei doar doi jucători născuţi în anul 2003 din lotul de 12 al României, condus la Sarajevo de antrenorul Florin Nini (ceilalţi zece componenţi ai lotului fiind născuţi în anul 2002).

Mai mult, Vlad a fost mezinul delegaţiei României la acest campionat european, unde reprezentativa României a obţinut patru victorii din opt partide, clasându-se în final pe locul al 8-lea, dintr-un total de 24 de echipe participante.

După cum precizează reprezentanţii clubului CSM Oradea, printr-un comunicat, tricolorii au obţinut patru victorii din cinci partide în faza grupelor, câştigând seria din care au făcut parte. Astfel, naţionala României a avansat în sferturile de finală (grupa valorică 1-8), unde tricolorii au pierdut la limită meciul cu Macedonia în sferturile de finală, după care au fost depăşiţi de Islanda şi Marea Britanie în jocurile de clasament.

De menţionat că cele patru victorii din faza grupelor s-au consemnat în jocurile cu Suedia, Marea Britanie (cu care a pierdut apoi în meciul pentru locurile 7-8), Portugalia şi Luxemburg. Singurul meci pierdut în faza grupelor a fost cel din compania Irlandei.

De precizat că acest parcurs al echipei naţionale reprezintă cel mai onorabil rezultat obţinut de o echipă a României în baschetul masculin 5x5 în vara acestui an.

În ce-l priveşte pe Vlad Marinău, acesta a bifat şapte prezenţe la Campionatul European U16 masculin Divizia B - ediţia 2018, fiind absent doar la meciul cu Portugalia.

Astfel, Vlad a totalizat 54 de minute în teren, cele mai multe fiind consemnate în partida câştigată cu Luxemburg, când a fost ţinut pe parchet timp de 19 minute. Cea mai bună prestaţie a lui Marinău s-a consemnat însă la ultimul meci, pierdut cu scorul de 76-80 în faţa britanicilor, atunci când el a avut 11 minute de joc, timp în care a marcat de două ori de la mare distanţă şi a realizat 6 puncte şi 2 recuperări.

Clubul orădean CSM mai precizează în comunicat că fiul preparatorului fizic Marius Marinău, Vlad, a avut o medie n 7,7 minute pe partidă, 1,4 puncte, 0.6 recuperări şi 0.6 pase decisive, pentru 1,1 la eficienţă şi -1,6 la +/-.  El a avut 3/5 la aruncările de pe semicerc şi o reuşită de la linia de pedeapsă.

"Dincolo de cifre, prezenţa la acest eveniment şi includerea în lotul de 12 al României într-o generaţie mai mare ca vârstă - identificată la nivel de conducere a federaţiei ca una de perspectivă pentru viitor - repezintă o experienţă extrem de importantă pentru baschetbalistul orădean. Vlad a avut un prim contact cu ce înseamnă o astfel de competiţie, experiment ce îi poate fi de mare ajutor în viitor", mai transmit conducătorii clubului CSM.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON