URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2018, 13:07

Se deschide sezonul estival la Aquapark-ul din Oradea. Vezi care sunt noutăţile! (FOTO/VIDEO)

La Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a venit vara! Începând de sâmbătă, cele 7 bazine exterioare ale complexului acvatic vor fi funcţionale, laolaltă cu cele 6 tobogane, dar şi terenurile de fotbal şi de volei pe plajă.

Mai mulţi vizitatori

Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a prezentat starea aquapark-ului joi, într-o conferinţă de presă, anunţând şi câteva noutăţi.

Una dintre ele vizează accesul turiştilor: exclusiv pentru cei care şi-au cumpărat bilete online a fost pregătită o intrare separată, a şaptea casă de bilete. "Am instalat un sistem de acces, pe care o să-l folosim pentru cei care au cumpărat bilete online. Nu mai aglomerăm cele 6 case, vor avea şi intrare din afară exclusivă. Timpul de aşteptare va fi foarte scurt", a declarat Andrica.

În plus, pentru că la intrarea în complex se pierde mult timp cu cei care îşi încarcă brăţările când cumpără biletele, de acum vizitatorii au această posibilitate în alte două locuri din interiorul complexului: un ghişeu anume amenajat şi magazinul alimentar.

Tot pentru confortul vizitatorilor, ADP Oradea a decis să amplaseze câteva zeci de şezlonguri la umbra complexului, sub "petalele" acoperişului, dar şi aproape 100 de umbrele, primite de la firme de răcoritoare sau bere, prin întreg complexul. "Am observat că lumea caută umbră", a concluzionat Andrica.

O altă schimbare importantă, din acest sezon estival, vizează capacitatea aquapark-ului. Dacă până acum intrau deodată maxim 1.850 de vizitatori, acum capacitatea a fost extinsă la 2.100. Asta pentru că familiile cu copii sub 14 ani, care până acum primeau un dulap pentru fiecare membru, vor primi acum acces la vestiare doar pentru adulţi.

Sport la aquapark

De asemenea, din această vară, vizitatorii aquapark-ului pot închiria terenuri de fotbal, volei de plajă, tenis de masă ori jocuri de masă, inclusiv biliard. "Punem la dispoziţie mingi şi echipamente de joacă", a precizat Andrica. În plus, pe lângă saloane de masaj, saună şi jacuzzi, complexul are acum şi un solar artificial, la etajul superior.

Dacă îi apucă foamea şi setea, vizitatorii pot alege unul din cele 6 baruri sau restaurante, din interior şi exterior.

În schimb, în mini-vacanţa de 1 Mai este posibil ca turiştii să nu poată folosi bazinul de sărituri. Aici s-au făcut lucrări, iar un morman de moloz zace încă lângă bazinul golit de apă. "Constructorii au avut o intervenţie, urmează să verificăm dacă acea intervenţie corespunde, iar dacă da, putem acoperi lucrările. Bazinul se va deschide, dacă totul e în regulă", a spus Andrica.

Preţurile, la fel

În acest final de săptămână, respectiv luni şi marţi, aquapark-ul orădean va fi deschis între orele 10 şi 22.

Tarifele au rămas la fel ca anul trecut: 50 lei pentru adulţi, 40 lei pentru elevi şi pensionari, 25 lei pentru copiii între 3 şi 14 ani, respectiv gratuit pentru cei mai mici.

Cu excepţia weekend-urilor şi a zilelor de sărbătoare legală, în aquapark se vând şi bilete pentru 3 ore, la preţul de 25 lei pentru adulţi, 20 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 12 lei pentru copii între 3 şi 14 ani.

Directorul ADP Oradea a mai menţionat că în această vară are de gând să aducă, pentru bazinele exterioare, DJ şi animatoare. În schimb, Andrica a abandonat planul de a organiza nunţi în aquapark.

Deschis şi la Ioşia!

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Andrica a anunţat că sezonul estival va debuta, sâmbătă, şi la ştrandul Ioşia. De asemenea, şi aici s-au făcut lucrări de igienizare şi întreţinere. Aici, vizitatorii găsesc 5 bazine cu apă termală.

Ştrandul Ioşia va fi deschis în toate zilele din minivacanţa de 1 mai, între orele 8 şi 20.

Tarifele de intrare sunt 15 lei pentru adulţi, 7 lei pentru pensionari, persoane cu handicap, elevi şi copii, cu excepţia celor mai mici de 3 ani, care intră gratuit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cata perspicacitate
si spirit de observatie: "Am observat că lumea caută umbră". Foarte rapid au observat! Nu a trecut decat 1 an si jumatate ...
Postat 26 Aprilie 2018, 15:39 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON