URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Aprilie 2018, 13:07

Se deschide sezonul estival la Aquapark-ul din Oradea. Vezi care sunt noutăţile! (FOTO/VIDEO)

La Aquapark-ul Nymphaea din Oradea a venit vara! Începând de sâmbătă, cele 7 bazine exterioare ale complexului acvatic vor fi funcţionale, laolaltă cu cele 6 tobogane, dar şi terenurile de fotbal şi de volei pe plajă.

Mai mulţi vizitatori

Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a prezentat starea aquapark-ului joi, într-o conferinţă de presă, anunţând şi câteva noutăţi.

Una dintre ele vizează accesul turiştilor: exclusiv pentru cei care şi-au cumpărat bilete online a fost pregătită o intrare separată, a şaptea casă de bilete. "Am instalat un sistem de acces, pe care o să-l folosim pentru cei care au cumpărat bilete online. Nu mai aglomerăm cele 6 case, vor avea şi intrare din afară exclusivă. Timpul de aşteptare va fi foarte scurt", a declarat Andrica.

În plus, pentru că la intrarea în complex se pierde mult timp cu cei care îşi încarcă brăţările când cumpără biletele, de acum vizitatorii au această posibilitate în alte două locuri din interiorul complexului: un ghişeu anume amenajat şi magazinul alimentar.

Tot pentru confortul vizitatorilor, ADP Oradea a decis să amplaseze câteva zeci de şezlonguri la umbra complexului, sub "petalele" acoperişului, dar şi aproape 100 de umbrele, primite de la firme de răcoritoare sau bere, prin întreg complexul. "Am observat că lumea caută umbră", a concluzionat Andrica.

O altă schimbare importantă, din acest sezon estival, vizează capacitatea aquapark-ului. Dacă până acum intrau deodată maxim 1.850 de vizitatori, acum capacitatea a fost extinsă la 2.100. Asta pentru că familiile cu copii sub 14 ani, care până acum primeau un dulap pentru fiecare membru, vor primi acum acces la vestiare doar pentru adulţi.

Sport la aquapark

De asemenea, din această vară, vizitatorii aquapark-ului pot închiria terenuri de fotbal, volei de plajă, tenis de masă ori jocuri de masă, inclusiv biliard. "Punem la dispoziţie mingi şi echipamente de joacă", a precizat Andrica. În plus, pe lângă saloane de masaj, saună şi jacuzzi, complexul are acum şi un solar artificial, la etajul superior.

Dacă îi apucă foamea şi setea, vizitatorii pot alege unul din cele 6 baruri sau restaurante, din interior şi exterior.

În schimb, în mini-vacanţa de 1 Mai este posibil ca turiştii să nu poată folosi bazinul de sărituri. Aici s-au făcut lucrări, iar un morman de moloz zace încă lângă bazinul golit de apă. "Constructorii au avut o intervenţie, urmează să verificăm dacă acea intervenţie corespunde, iar dacă da, putem acoperi lucrările. Bazinul se va deschide, dacă totul e în regulă", a spus Andrica.

Preţurile, la fel

În acest final de săptămână, respectiv luni şi marţi, aquapark-ul orădean va fi deschis între orele 10 şi 22.

Tarifele au rămas la fel ca anul trecut: 50 lei pentru adulţi, 40 lei pentru elevi şi pensionari, 25 lei pentru copiii între 3 şi 14 ani, respectiv gratuit pentru cei mai mici.

Cu excepţia weekend-urilor şi a zilelor de sărbătoare legală, în aquapark se vând şi bilete pentru 3 ore, la preţul de 25 lei pentru adulţi, 20 lei pentru elevi şi pensionari, respectiv 12 lei pentru copii între 3 şi 14 ani.

Directorul ADP Oradea a mai menţionat că în această vară are de gând să aducă, pentru bazinele exterioare, DJ şi animatoare. În schimb, Andrica a abandonat planul de a organiza nunţi în aquapark.

Deschis şi la Ioşia!

În aceeaşi conferinţă de presă, Liviu Andrica a anunţat că sezonul estival va debuta, sâmbătă, şi la ştrandul Ioşia. De asemenea, şi aici s-au făcut lucrări de igienizare şi întreţinere. Aici, vizitatorii găsesc 5 bazine cu apă termală.

Ştrandul Ioşia va fi deschis în toate zilele din minivacanţa de 1 mai, între orele 8 şi 20.

Tarifele de intrare sunt 15 lei pentru adulţi, 7 lei pentru pensionari, persoane cu handicap, elevi şi copii, cu excepţia celor mai mici de 3 ani, care intră gratuit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cata perspicacitate
si spirit de observatie: "Am observat că lumea caută umbră". Foarte rapid au observat! Nu a trecut decat 1 an si jumatate ...
Postat 26 Aprilie 2018, 15:39 de oradea_mea_si_a_ta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON