URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2010, 17:21

Vuşcan e cu Bolojan: preşedintele Mişcării Verzilor din Bihor susţine proiectul din centrul Oradiei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sub deviza "Centrul oraşului trebuie să fie o piaţă, nu un parc", preşedintele formaţiunii politice judeţene Mişcarea Verzilor, Horea Vuşcan, a anunţat luni că susţine iniţiativa Primăriei de a reamenaja centrul municipiului. Atât Vuşcan cât şi cei 30-40 de colegi de-ai săi din filiala judeţeană a formaţiunii sunt decişi să sprijine "orice demers care are în vedere redarea centrului oraşului către orădeni".

Mai precis, ei consideră că centrul municipiului trebuie să fie o piaţă unde orădenii să se poată întâlni şi să poată socializa, mai cu seamă că şi în metropolele occidentale centrul constă în mai multe artere pietonale şi o piaţă. Astfel, şi Oradea trebuie să aibă în buricul târgului o piaţă în care accesul maşinilor să fie restricţionat şi cu un areal cu cât mai multe cafenele, terase, bănci şi alte facilităţi unde oamenii se pot întâlni şi pot sta de vorbă.

Pe felie cu Bolojan

"Nu suntem de acord cu abordarea prin care anumiţi colegi de-ai noştri se opun modernizării Pieţei Unirii din considerente ce ţin de "sacrificarea spaţiului verde". A fi ecologist nu înseamnă a fi retrograd sau a te opune schimbării atunci când aceasta înseamnă progres şi modernizare", a mai spus Vuşcan.

Liderul Mişcării Verzilor din Bihor susţine că primăria trebuie să extindă parcul Olosig şi să amenajeze terenul dintre Lotus şi Biserica Ortodoxă din Nufărul în parc, ceea ce ar reprezenta o garanţie că administraţia sprijină proiectele verzi şi nu este o "municipalitate obtuză în domeniul ecologiei".

Declaraţiile lui Vuşcan vin la aproape o săptămână după ce primarul Ilie Bolojan a declarat că, dintre ecologiştii orădeni, nu acceptă critici decât de la liderul Mişcării Verzilor, acesta fiind singurul care a făcut ceva pentru oraş.

"Gorunii lui Horea" şi la Telechiu

Campania "Înfiază un gorun" iniţiată de Horea Vuşcan în urmă cu câteva luni s-a finalizat. După ce în luna octombrie au fost plantaţi o mie de goruni pe Calea Clujului şi Calea Aradului, săptămâna trecută bihorenii din Mişcarea Verzilor au plantat în Telechiu, împreună cu 100 de romi din localitate, 300 de copaci.

Tot săptămâna trecută, Vuşcan a donat alţi 300 de goruni către 42 de grădiniţe din municipiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Genii 2010
Atit BLOJAN cit si VUSCAN provin din aceeasi familie de neanderthalieni. Se observa dupa forma, dimensiune si alienare. Daca i-ai pune unul linga altul ti-ai da seama, dintr-o privire, cit de inteligenti sunt ambii.
Postat 24 Noiembrie 2010, 21:27 de Bear
inutil
mai forumistilor, voi nu vedeti ca vuscanelul se baga in seama. de cand s-au rarit oamenii pe trecerile de pietoni si nici macar cate un pumn nu isi mai fura cand se face muci in oras trebuie si omul sa iasa cu ceva in fata. de parca bolojan are nevoie de sustinerea lui sau sprijinul sau. vb si vuscanelul sa se afle in treaba si tras partid de buzunar se crede mare om si se baga in seama de parca intereseaza pe cineva din primarie sau consiliu local ce zice vuscan
Postat 23 Noiembrie 2010, 08:44 de bagator de seama
obsesie
voi repeta obsesiv ca ideea i-a fost impusa lui bolojan de catre "satana in sutana"("suvitzatul intru Domnul"). pe ce ma bazez? transformarea P. Unirii in pietonal a avut-o si filip(ori se stie ca cei doi lucrau in tandem). multe din ilegalitatile lui filip au fost facute cu sprijinul direct al "satanei"(director pe atunci la AIO). asta ma face sa cred ca "satana in sutana" urmareste compromiterea lui bolojan in perspectiva lui 2012. trecand peste partea ecologica(desi vegetatia din P. Unirii este vegetatia copilariei mele si a multor altora!), proiectul lui emodi este de-a dreptul URAT! cine naiba va socializa intr-un asemenea "spatiu", pe langa niste arbusti pitici? pensionarii care vaneaza sosirea exemplarelor dintr-un ziar de seara care se distribuie gratuit? poate! iar daca P. Unirii devine pietonala unde o sa-si mai plaseze vuscan semafoarele "inteligente"?
Postat 23 Noiembrie 2010, 08:36 de dan oradeanul
lol
indivizi ca si asta, au ajuns sa-l mai sustina pe bolovan
Postat 22 Noiembrie 2010, 23:50 de talk
normal
bolojan si vuscan... cine se aseamana se aduna...
Postat 22 Noiembrie 2010, 23:47 de kaboou
:))
Si eu sunt de acord cu tot...absolut! O asemenea potrivire intre parerea lui Bolojan si vipu select al Oradiei este ca eclipsa de galaxie.....e fenomenala domnule...imi vine sa plang de emotie! Deci da, repet si eu vraeu si pot sa fiu de acord...
Postat 22 Noiembrie 2010, 20:09 de kaboom
de acord cu el
Si eu sunt de acord cu ei,sa se transforme in pietonal toata zona centrala.Asa o sa fim in siguranta cand iese Vuscan din cluburile din pasaj .Pe jos nu o sa ne poata omori,dar cu masina da.Are experienta tripla.In rest mersul pe jos face piciorul frumos.
Postat 22 Noiembrie 2010, 19:35 de tero
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON