URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2018, 15:36

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn sursa foto: www.urogyn.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de patru zile, Oradea redevine capitală a uroginecologiei, specialitate medicală ce pune laolaltă expertiza urologilor şi ginecologilor, aici urmând să aibă loc de joi a şasea ediţie a Congresului Internaţional Urogyn.

Conform organizatorilor, în primele două zile, joi şi vineri, 8 şi 9 noiembrie, vor avea loc intervenţii chirurgicale transmise în direct pe internet, precum şi o sesiune de cursuri în care vor fi dezbătute noutăţile în tratarea incontinenţei urinare şi prolapsului urogenital, tehnici minim invazive în chirurgia urologică şi ginecologică, în tratarea fistulelor urogenitale precum şi alte subiecte de interes în domeniu.

Transmisiile intervenţiilor chirurgicale vor putea fi urmărite din două săli de conferinţe ale hotelului Internaţional din Băile Felix de zeci de participanţi la congres. De altfel, aici va funcţiona şi o expoziţie de echipamente şi accesorii medicale utilizate în uroginecologie.

Congresul este organizat, ca de obicei din 2012, de echipa profesorului orădean Gheorghe Bumbu, în colaborare cu Asociaţia Urogyn, Asociaţia Italiană de Urologie Ginecologică şi a etajului pelvian, Asociaţia Română de Urologie, Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu şi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, Universitatea din Oradea, filiala Bihor a Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Anul acesta, în luna iunie, Oradea a mai găzduit o conferinţă naţională pe tema actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice, cu accent pe afecţiunile prostatice.

„Poate o să vă surprindă, dar aceasta este reacţia noastră la Centenar, vrem să facem ceva deosebit, să le punem pe tavă tinerilor medici experienţa noastră, acumulată în peste 30 de ani de profesie. E un fel de a sărbători pragmatic, prin fapte, pentru că suntem şi profesori, şi vrem să transmitem cunoştinţele noastre cât mai multor colegi mai tineri", a explicat atunci BIHOREANULUI profesorul Gheorghe Bumbu.

„Aici, la Oradea, facem tot ce se face şi la New York, şi în Japonia, şi în Germania, avem şi aparatura, şi pregătirea necesară, iar prin ceea ce facem vrem ca pacienţii noştri să aibă totală încredere în performanţa medicinei româneşti”, a mai spus profesorul Bumbu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON