URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 18 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2018, 15:36

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn sursa foto: www.urogyn.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de patru zile, Oradea redevine capitală a uroginecologiei, specialitate medicală ce pune laolaltă expertiza urologilor şi ginecologilor, aici urmând să aibă loc de joi a şasea ediţie a Congresului Internaţional Urogyn.

Conform organizatorilor, în primele două zile, joi şi vineri, 8 şi 9 noiembrie, vor avea loc intervenţii chirurgicale transmise în direct pe internet, precum şi o sesiune de cursuri în care vor fi dezbătute noutăţile în tratarea incontinenţei urinare şi prolapsului urogenital, tehnici minim invazive în chirurgia urologică şi ginecologică, în tratarea fistulelor urogenitale precum şi alte subiecte de interes în domeniu.

Transmisiile intervenţiilor chirurgicale vor putea fi urmărite din două săli de conferinţe ale hotelului Internaţional din Băile Felix de zeci de participanţi la congres. De altfel, aici va funcţiona şi o expoziţie de echipamente şi accesorii medicale utilizate în uroginecologie.

Congresul este organizat, ca de obicei din 2012, de echipa profesorului orădean Gheorghe Bumbu, în colaborare cu Asociaţia Urogyn, Asociaţia Italiană de Urologie Ginecologică şi a etajului pelvian, Asociaţia Română de Urologie, Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu şi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, Universitatea din Oradea, filiala Bihor a Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Anul acesta, în luna iunie, Oradea a mai găzduit o conferinţă naţională pe tema actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice, cu accent pe afecţiunile prostatice.

„Poate o să vă surprindă, dar aceasta este reacţia noastră la Centenar, vrem să facem ceva deosebit, să le punem pe tavă tinerilor medici experienţa noastră, acumulată în peste 30 de ani de profesie. E un fel de a sărbători pragmatic, prin fapte, pentru că suntem şi profesori, şi vrem să transmitem cunoştinţele noastre cât mai multor colegi mai tineri", a explicat atunci BIHOREANULUI profesorul Gheorghe Bumbu.

„Aici, la Oradea, facem tot ce se face şi la New York, şi în Japonia, şi în Germania, avem şi aparatura, şi pregătirea necesară, iar prin ceea ce facem vrem ca pacienţii noştri să aibă totală încredere în performanţa medicinei româneşti”, a mai spus profesorul Bumbu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4662 RON
  • 1 EUR = 4.9738 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON