URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Noiembrie 2018, 15:36

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn

Oradea, „proprietara” celui mai modern bloc operator de profil, gazdă a unei noi ediţii a Congresului Internaţional Urogyn sursa foto: www.urogyn.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de patru zile, Oradea redevine capitală a uroginecologiei, specialitate medicală ce pune laolaltă expertiza urologilor şi ginecologilor, aici urmând să aibă loc de joi a şasea ediţie a Congresului Internaţional Urogyn.

Conform organizatorilor, în primele două zile, joi şi vineri, 8 şi 9 noiembrie, vor avea loc intervenţii chirurgicale transmise în direct pe internet, precum şi o sesiune de cursuri în care vor fi dezbătute noutăţile în tratarea incontinenţei urinare şi prolapsului urogenital, tehnici minim invazive în chirurgia urologică şi ginecologică, în tratarea fistulelor urogenitale precum şi alte subiecte de interes în domeniu.

Transmisiile intervenţiilor chirurgicale vor putea fi urmărite din două săli de conferinţe ale hotelului Internaţional din Băile Felix de zeci de participanţi la congres. De altfel, aici va funcţiona şi o expoziţie de echipamente şi accesorii medicale utilizate în uroginecologie.

Congresul este organizat, ca de obicei din 2012, de echipa profesorului orădean Gheorghe Bumbu, în colaborare cu Asociaţia Urogyn, Asociaţia Italiană de Urologie Ginecologică şi a etajului pelvian, Asociaţia Română de Urologie, Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu şi Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, Universitatea din Oradea, filiala Bihor a Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Anul acesta, în luna iunie, Oradea a mai găzduit o conferinţă naţională pe tema actualităţilor în diagnosticul şi tratamentul patologiei urologice, cu accent pe afecţiunile prostatice.

„Poate o să vă surprindă, dar aceasta este reacţia noastră la Centenar, vrem să facem ceva deosebit, să le punem pe tavă tinerilor medici experienţa noastră, acumulată în peste 30 de ani de profesie. E un fel de a sărbători pragmatic, prin fapte, pentru că suntem şi profesori, şi vrem să transmitem cunoştinţele noastre cât mai multor colegi mai tineri", a explicat atunci BIHOREANULUI profesorul Gheorghe Bumbu.

„Aici, la Oradea, facem tot ce se face şi la New York, şi în Japonia, şi în Germania, avem şi aparatura, şi pregătirea necesară, iar prin ceea ce facem vrem ca pacienţii noştri să aibă totală încredere în performanţa medicinei româneşti”, a mai spus profesorul Bumbu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON