URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2018, 16:35

Oradea Civică cere socoteală aleşilor puterii: Urmează UDMR-iștii Biro Rozalia şi Cseke Attila, iar apoi PSD-iştii bihoreni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o săptămână după ce s-au întâlnit cu deputatul Szabo Odon, iar apoi şi cu senatorul Derzsi Akos, preşedintele Asociaţiei Oradea Civică, Sebastian Duma, şi vicepreşedintele Cosmin Bursaşiu au povestit, luni, jurnaliştilor conţinutul discuţiilor cu cei doi parlamentari UDMR, partid care sprijină constant PSD şi ALDE în modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penal şi de procedură penală.

"Tragedia" lui Szabo Odon

Aşa cum deja a relatat şi pe Facebook, Sebastian Duma s-a declarat şocat de întrevederea cu Szabo Odon, care i-a spus că nu are încredere în justiţie. "Sincer vorbind, nu m-aş fi aşteptat ca un parlamentar al României să fie convins că justiţia trebuie făcută în biroul procurorului şi că nu trebuie să se ajungă în faţa unui judecător", a spus Duma, dezvăluind că Szabo Odon i-a luat apărarea fostului deputat UDMR Marko Attila (condamnat în dosarul retrocedărilor frauduloase pentru un prejudiciu de 84 milioane euro, dar fugit în Ungaria acum patru ani), susţinând că acesta nu trebuia nici măcar să fie trimis în judecată.

"Domnul Szabo Odon a spus că este o mare tragedie şi că există protocoale de colaborare între DNA şi alte instituţii ale statului", a completat vicepreşedintele asociaţiei, Cosmin Bursaşiu, subliniind că asemenea protocoale există în toate statele civilizate, scopul lor fiind "tocmai să prevină şi să combată cât mai eficient" infracţiunile la nivel înalt şi de mare gravitate, dar şi că deputatul bihorean a afirmat textual că nu are încredere în justiţia din România. "Eu am o firmă care a avut multe procese în 28 de ani, cam pe 75% le-am pierdut, dar niciodată nu mi-am permis să spun că nu am încredere în justiţie", a spus Bursaşiu.

UDMR, "magyar PSD"

Reprezentanţii Oradea Civică au afirmat că întâlnirea cu senatorul Derzsi Akos, desfăşurată joia trecută, a fost mai puţin neplăcută decât cea cu Szabo Odon, care s-a arătat agresiv cu ei, deoarece Derzsi a fost de acord să semneze iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", ba chiar le-a promis că dacă şeful UDMR Bihor, Cseke Attila, îi va da voie, va strânge şi el personal semnături pentru această iniţiativă a USR, la fel cum deja face PPMT.

"Dar şi dl. Derzsi a spus că nu are încredere în justiţie", a spus Cosmin Bursaşiu, întrebându-se retoric dacă UDMR mai reprezintă cu adevărat alegătorii de etnie maghiară. "Noi avem mulţi membri de etnie maghiară, au votat UDMR şi acum sunt nemulţumiţi de conduita acestui partid", l-a completat Duma.

"Atunci când un cetăţean de etnie maghiară va pierde un proces ca victimă, să ştie cui să "mulţumească". Să nu uite aceste nume", a mai spus preşedintele Oradea Civică, referindu-se şi la deputatul Marton Arpad, "expertul" în justiţie al UDMR, fost actor, "absolvent de Drept la fără frecvenţă cine ştie pe unde", care îl secondează permanent pe şeful Comisiei Iordache, cea care mutilează legislaţia penală.

"Una spun şi alta fac"

Reprezentanţii asociaţiei au mai spus că UDMR are o atitudine duplicitară, deoarece aleşii partidului maghiar "una spun şi alta fac", bazându-se pe faptul că pot să-şi "păcălească" alegătorii prin presa de limba maghiară, pe care o controlează fie direct, fie indirect, prin interpuşi.

De asemenea, cei doi afirmă că urmează să aibă audienţe la deputatul Biro Rozalia şi la senatorul Cseke Attila, care până acum i-au amânat, iar apoi atât la parlamentarii PSD Bihor (Florian Bodog, Ioan Sorin Roman, Gheorghe Bogdan şi Dumitru Gherman), cât şi la liderul judeţean al acestei formaţiuni, Ioan Mang, şi la cel al ALDE Bihor, Ciprian Blejan.

Pe de altă parte, membrii Oradea Civică au spus că se tem ca nu cumva Guvernul să emită marţi dimineaţă o nouă Ordonanţă care să amnistieze şi să graţieze infractorii condamnaţi pentru corupţie, aşa că iau în calcul ca la ora 9 să facă un "flashmob" în faţa Prefecturii. Ei au încheiat afirmându-şi convingerea că politicienii care modifică acum legislaţia în favoarea infractorilor vor ajunge, mai devreme să mai târziu, să dea socoteală. "Vor fi răspunzători, şi pentru acţiunea lor, şi pentru inacţiune", a spus preşedintele Oradea Civică, Sebastian Duma.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
D’ale carnavalului
Odon nu respectă lucruri elementare , cum ar fi de exemplu parcarea propriei mașini ,constant neregulamentar . Cei de la serviciul parcări trec mereu uitându-se in direcție opusă . In rest nu avem încredere in justiție ( dacă nu-i justiția “noastră”
Postat 28 Iulie 2018, 13:56 de Sorin_60
o buda în curte
@cetateanbihorean: Exact Dragnea a lăsat casele cu buda-n curte! Csalos nu ( Guvernul meu.. ). Boc nu...
Postat 17 Iulie 2018, 21:06 de soricel
Psd
Crisdumi, ia-te de manuta cu Soricel si mergeti impreuna la sedintele de partid prezidate de Mang. Pentru o tara unde investitiile-n infrastructura sunt atat de intarziate, spitalele mult promise si inca nefacute, case cu buda-n curte si incalzire-n soba cu coceni, trenuri care merg cu viteza melcului in era vitezei, samd pentru partidul de la guvernare cea mai stringenta chestiune este modificarea legilor justitiei! Prea bate la ochi tata Dragnea! Este relaxarea si scoaterea abuzului in serviciu de parca de asta nu mai putem noi! Este furtul veniturilor administratiilor locale si trecerea lor la centru, pentru a asigura asistatii si plata voturilor! Pentru a lua de la cei ce produc si a da la cei ce stau si lenevesc! pentru a asigura domnia pe veci a partidului Comunist Roman!
Postat 17 Iulie 2018, 17:35 de cetateanbihorean
?
@CHRIS: Mi-ai scris mie? Că nu am priceput mare lucru.... 1900 lei ? nu!
Postat 17 Iulie 2018, 15:44 de soricel
@tds aka soricel
pai intreaba-i pe ei de unde au aparut. oar crisdumi protocoalele sunt de pe vremea lui preaslavitul tariceanu si dragnea care au facut si ei astfel de protocoale. prost nu te-am facut si nu ma cobor la nivelul tau sa iti intorc favorul de care oricum esti constient in fiecare dimineata cand te uiti in oglinda. insa tu pari cam prea elevat pentru un amarat de site local. cum de nu te-ai descurcat in lumea larga si mare sa ajungi departe? te laudai ca platesti impozite la primarie 1900 ron. cam multe proprietati ai!!! inseamna ca esti si avut. daca ai dobandit legal, bravo tie. insa tare mi-e ca de aia le tii parte pesdeilor ca ai niscaiva afaceri cu statul. sper sa ma insel. mai usor cu jignirile ca nu cred ca ai lipsa cei 7 ani de-acasa. in rest spor si pita unsa.
Postat 17 Iulie 2018, 14:08 de User anonimizat
am citat
Românii au huiduit-o copios pe Gabriela Firea, atunci când aceasta s-a afişat alături de Simona Halep după victoria de la Roland Garros. Ceea ce a făcut primarul Capitalei e însă o practică des întâlnită printre politicieni peste tot în lume. Aceştia încearcă „să fure“ din imaginea sportivilor în momentele lor de glorie din dorinţa de a-şi creşte popularitatea. Nemţii de la stern.de, citaţi de Digi Sport, susţin că exact asta a încercat să facă şi Kolinda Grabar-Kitarovici, preşedintele Croaţiei. „L-a îmbrăţişat amical pe Macron, a îndurat ploaia torenţială şi i-a îmbrăţişat pe toţi, atât propriii jucători, cât şi adversari sau arbitri. Dar nu toată lumea a fost entuziasmată de modul în care preşedintele s-a comportat“, a scris sursa citată. Jurnaliştii germani i-au cerut şi punctul de vedere al scriitorului croat Danko Rabrenovici. Acesta a catalogat comportamentul preşedintelui drept „jenant“. „A avut ca obiectiv obţinerea de puncte electorale prin îmbrăţişarea tuturor. A vrut ca lumea să vadă cât de fair play e şi ce relaţii bune are. Eu mă aştept la altceva de la şeful statului“, a explicat Rabrenovici. Citeste mai mult: adev.ro/pbzqdd
Postat 17 Iulie 2018, 13:43 de soricel
SD
Specialties: - Hotel Operations Management - F&B Financial Management - P&L Reports - Primary Accounting - Stock Take and Inventory Procedures - Menu Engineering - Conference & Events Management - Budgeting and Forecasting for the Hospitality Industry - Selecting, Recruiting and Training Staff for the Hospitality Industry - Business Administration - Legal Compliance - Safety and Security in the Hospitality Industry - HACCP Rules, Regulations and Procedures Zici ca e bun de prim ministru....somewhere...dans Les Pays Bas? In Australia?
Postat 17 Iulie 2018, 11:36 de soricel
Re: CHRIS
Prostia este extrem de periculoasă ... mai ales cea rezultată din amatorism, oportunism, lipsă de experiență și ignoranță educațională în stare primară !?! De aceea, ca să dispară prostia ... trebuie să dispară cei periculoși !?! Ca tine, spre exemplu ... care habar n-ai că însăși corupția, spre exemplu, are la origini statutul de magistrat rău intenționat, motiv pentru care au și apărut "protocoalele" de fapt !?! Trebuie să fi tare tăntălău, ca să aperi ideea "protocoalelor", dar în același timp să spui că ai încredere în justiție ... ceea ce este o contradicție în termeni, care arată cât de ilogică e abordarea celor de la Oradea Civică !?!
Postat 17 Iulie 2018, 11:33 de CrisDumi
TE ÎNTREB PE TINE SOARE....
@CHRIS: Din punctul meu de vedere nu sunt periculoși ! Să pună întrebări, să aibă opinii... dar am și eu una! Din ce se susțin? De unde a apărut D-l Sebastian Duma? Că până la OUG 13 nu am auzit de Domnia sa! Parcă a apărut din neant! Poate nu... dar de ce nu dă explicații? Sau o fi dat și nu știu eu... e posibil..!
Postat 17 Iulie 2018, 11:29 de soricel
@crisdumi
de ce devin periculosi? pentru ca pun intrebari de bun simt care deranjeaza? si daca nu credem in justitie in cine ne-a mai ramas sa credem? asta spre deosebire de tine care crezi in liviu dragnea.
Postat 17 Iulie 2018, 10:58 de User anonimizat
?!
Asa e, cardasia asta psd+alde+udmr e ce poate fi mai rau pt. Romania! Dar pe zapciul asta de birtinez+gasca lui, cand ii analizati?! Ucazurile birtinezului, de care ne lovim zilnic, ne afecteaza la buzunar intr-o masura egala sau mai mare decat tampeniile girate de psd/alde/udmr!
Postat 17 Iulie 2018, 07:03 de pinonel
sebi
Bravo Oradea Civică! Așa trebuie procedat! Dar...cum se susține acest ONG? Eu pe cine întreb? Trebuie să existe fonduri de undeva... la question s'adresse a...? Please, answer me...? mond valaki valamit nekem? Aici ne oprim! Din fericire nu cunosc germana!
Postat 16 Iulie 2018, 17:10 de soricel
Trebuie să fi "idiot profund" să ai încredere în "justiție" !?!
Nu e nevoie să ai mai mult de 10 înfățișări în fața instanței ... ca să pricepi că nu există o legătură directă și concretă între "dreptate" și "justiție" !?! Naivitatea însoțită de rea credință, ce vine din oportunism ... e de rău !?! Amețiții ăștia isterici, de la Oradea Civică, devin chiar periculoși ... așa că ar fi timpul să dispară din peisaj !?! Iar părinții lor ar trebui să se implice, pentru că problema ține de proasta creștere și lipsa elementară de educație practică !?!
Postat 16 Iulie 2018, 17:01 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON