URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2014, 11:08

Iubitorii de câini, disperaţi: Au început eutanasierile în Adăpostul Grivei!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Iubitorii câinilor din Oradea au intrat în alertă: în adăpostul câinilor fără stăpân din Oradea au început eutanasierile!

Exterminare!

Printr-un comunicat de presă remis duminică, Asociaţia Happy Dogs and other Animals, prezidată de Ana Chiperi, a anunţat că sâmbătă, când mai mulţi voluntari au vizitat adăpostul, numărul câinilor scăzuse, iar un ţarc era chiar gol. De la reprezentanţii adăpostului au aflat că a început eutanasierea câinilor şi, mai mult, că această operaţiune va continua pentru toţi câinii cu crotaliu, ceea ce, acuză iubitorii de câini, înseamnă exterminare în masă.

"Se eutanasiază câinii comunitari ca formă de răzbunare pentru plângerile depuse de către iubitorii de animale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea sau ca o formă de intimidare a acestora?", se întreabă Chiperi în comunicat, făcând referire la plângerea făcută de asociaţie faţă de medicul veterinar al adăpostului, Cosmin Viorel Şimonca.

Acesta a fost acuzat de iubitorii de câini de cruzime faţă de animale şi este în prezent urmărit penal, alături de alţi angajaţi ai adăpostului. Medicului veterinar i se impută eutanasierea câinilor comunitari prin utilizarea unor substanţe nepermise ori a unor substanţe permise, dar în cantitate sub limita minimă din prospect, determinând astfel o agonie prelungită şi o moarte în chinuri pentru animale, dar şi că nu a intervenit pentru a curma suferinţa unor animale.

S-au sucit!

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea, Florin Alexandru, a confirmat, luni, pentru BIHOREANUL că în adăpost a început eutanasierea câinilor fără stăpân.

"De marţea trecută până azi (n.r. luni) au fost eutanasiaţi, conform legii, 40 de câini", a declarat Alexandru. Potrivit Legii 258/2013, poate fi eutanasiat orice câine care stă într-un adăpost public de cel puţin 14 zile, dacă există pentru fiecare patruped în parte o dispoziţie semnată de împuternicitul primarului, în cazul Oradiei directorul adjunct al ADP Oradea, Silviu Petriţa.

Totuşi, în luna ianuarie, la dezbaterea regulamentului orădean privind câinii fără stăpân, reprezentanţii municipalităţii declarau că în Oradea nu vor fi eutanasiaţi decât câinii care depăşesc numărul de locuri din adăpostul Grivei, care are o capacitate de 150 de locuri. Or, înainte de Paşte în adăpost erau 137 de maidanezi, iar acum au rămas, conform şefului adăpostului, Călin Ardelean, 102 câini.

Mai mult, în urmă cu două săptămâni, după ce a aflat neoficial că se pregăteşte eutanasierea câinilor fără stăpân din adăpost, BIHOREANUL i-a întrebat pe directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, şi pe administratorul Adăpostului Grivei, Călin Ardelean, dacă acest lucru este adevărat şi ambii au negat, susţinând că nu au nicio informaţie în acest sens.

Adoptaţi sau omorâţi

silviu-ioan-petrita.jpgÎntrebat de BIHOREANUL care este motivul pentru care optica municipalităţii s-a schimbat şi se eutanasiază câinii chiar dacă sunt locuri în adăpost, şeful adjunct al ADP Oradea, Silviu Petriţa (foto), n-a putut da un răspuns clar. "Se pune în aplicare legea", s-a rezumat acesta să declare, precizând şi că banii necesari pentru întreţinerea câinilor sunt în scădere.

Petriţa a confirmat, însă, că eutanasierile vor continua. "Vor rămâne în adăpost doar câinii care vor fi acolo de mai puţin de 14 zile", a declarat directorul.

Drept urmare, iubitorii de câini din Oradea se mobilizează acum să adopte cât mai multe patrupede, singura soluţie pentru salvarea lor de la eutanasiere.

De asemenea, Asociaţia Happy Dogs and other Animals a cerut ADP să îi dea permisiunea ca un reprezentant al ONG-ului să participe la eutanasiere, drept prevăzut de lege pentru organizaţiile pentru protecţia animalelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Ucigasilor de caini
CENZURAT
Postat 03 Mai 2014, 00:56 de Mira
Tristete
Cata indiferenta fata de cei suferinzi ,doar ca apartin de o alta specie, fiinte create tot de Dumnezeu . Mila Lui sa fie asupra voastra . Sa va lumineze inima sufletul si mintea , si sa va dea omenie .
Postat 01 Mai 2014, 13:07 de Julia B
SOS DOG
S.O.S. Dog, este singura fundatie care ADOPTA CU ADEVARAT de la Adapost Grivei, ei chiar fac ceva pentru caini, n-am zis ca pentru ei nu, dar macar ii scot din adapost si ii duc la oameni, care au nevoie de ei...ASTA inseamna sa-ti pese de caini, fara sa impovarezi bugetul local si comunitatea... nu Chiperi, si alde dudui ca Csadi...care n-are familie da iubeste cainii, habar nu are de dragostea de mama.... si ...ce inseamna sa fii parinte...
Postat 30 Aprilie 2014, 14:13 de marecek alin
*crotalie
-
Postat 30 Aprilie 2014, 12:08 de a
o...da...
alo .... duduie Totorean , cand te-a cununat primaru toata erai un zambet, acum scrii impotriva legii?de eutanasie...problema e ca , ti-e cam foame , ca mai halesti si din literele articolului scris de mataluta, sefii tai, nu vad?terca berca , si tu si Curpas(adevaratul nume schimbat in Corpas), ce mai ...
Postat 29 Aprilie 2014, 15:54 de marcela puscas
WTF?
"Iubitorii de caini" ? Nu cumva sunt zoofili?
Postat 29 Aprilie 2014, 15:49 de Merlin from Berlin
****
Bine ca aceasta lege se respecta. Si ce facem cu celelalte legi, cu furturile de la primarie al pocaitului fruntas care dezbina familii? Si sa nu veniti cu copiii orfani. Cine stie ca nu poate tine decat un anumit numar de copii sa ia anticonceptionale sau sa-si faca nod pe p..a. Lipsa de educatie sexuala! Si in cazul cainilor tot oamenii sunt de vina. Cand se plictisesc de ei sau trebuie sa plateasca pentru ei, ii abandoneaza. Cainii trebuiesc castrati sau sterilizati, fiindca nu sunt oameni care sa se protejeze. Tara de inapoiati care traiesc in evul mediu! Nivelul civilizatiei e sub nivelul marii.
Postat 28 Aprilie 2014, 21:17 de ****
SESIZARE
DACA PRIMARUL RESPECTA LEGEA CU EUTANSIEREA CAINILOR,RESTUL LEGILOR DE CE NU LE RESPECTA,PAGUBA CET, NICI UN CAPAC DE CANAL DE PE STRAZILE ASFALTATE NU CORESPUNDE PLANULUI TEHNIC,AMENDA PT. DISTRUGEREA RESTAURANTULUI TRANSILVANIA, DECI FALS IN ACTE PUBLICE,FAVORIZAREA DE DISTRUGERE A MONUMENTELOR ISTORICE,DISTRUGEREA CET 2,INCA POATE SA ALEAGA DEMISIA SAU DNA
Postat 28 Aprilie 2014, 20:55 de BURN
stop abandon
Si cu cei care abandoneaza puii sau chiar cainii, ca nu-i mai vor, ce facem ? Sarim toti cu gura pe iubitorii de caini, cand vina e cu totul in alta parte. Iubitorii de caini au acasa cel putin un maidanez adoptat, in functie de posibilitati. Da, sa se aplice amenzi pentru cei care nu culeg rahatii din parcuri si de pe strazi in urma cainilor lor. Dar sa se aplice amenzi drastice celor care abandoneaza cainii pe strazi fiindca se incapataneaza sa nu-si castreze animalele. Acolo e vina cea mai mare, de acolo pornesc toate.
Postat 28 Aprilie 2014, 18:49 de O circareasa
problema
eutanasiere, control prin cip, amenzi, si mai ales sterilizarr obligatorie..asa combinat maidanezii actuali dispar incet si foarte putine ajung noi pe strada. asa ar fi ideal pe termen lung. iubitorii de animale nu au decat un singur rol in acest plan: adoptie. o data trebuie facuta o eutanasiere in masa..fara ecouri de la idiotii de iubitori ( sorry cei care sunt exceptie si si fac ceva util ). sa scapam odata de idei necivilizate pentru ca daca nu eutanasiem cainii ele ajung flamanzi pe strada si mananca copii. oricum dupa felul cum arata majoritatea cainilor nu au sansa pentru adoptie..
Postat 28 Aprilie 2014, 17:28 de anonim
RECLAMA
DESTEPTILOR CU ASA RECLAMA NEGATIVA CARE FIRMA MULTINATIONALA ISI MUTA PRODUCTIA LA ORADEA,NU RISCA CA PRODUSELE SA FIE FABRICAT LA ORADEA UNDE PROBLEMA CIINILOR SE REZOLVA PRIN EUTANASIERE.,NU DORESC ASEMENEA RECLAMA,DECI LOCURILE DE MUNCA SE VOR DESFINTA PRIN PLECAREA FIRMELOR DIN PARCUL INDUSTRIAL,
Postat 28 Aprilie 2014, 17:11 de WALK
vai,vai..
Sa-i duca la ei acasa in apartamente iubitorii de javre vagaboande!Avem nevoie de CET nou ..nu de ciini!!!!
Postat 28 Aprilie 2014, 16:13 de Dan
Comentariu
Nu stiu ce vor face iubitorii de elefanti.Ca doar n-o fi toata lumea iubitoare de caini, nu?
Postat 28 Aprilie 2014, 15:07 de Jderul
câinii liberi
Adăpostul SOS Dogs sau Happy Dogs and other Animals (sau cum s-o numi) de la Şişterea are ţarcuri DESCHISE!!! Adică umblă sute de câini în voie pe dealuri. Să nu ne mirăm dacă în curând câinii vor ajunge prima dată în localităţile vecine, apoi şi în Oradea!
Postat 28 Aprilie 2014, 13:57 de Ion
CINE PLANGE DUPA EI SA II IA ACASA! NU SA II PLATESC EU INGRIJIREA!
CINE PLANGE DUPA EI SA II IA ACASA! NU SA II PLATESC EU INGRIJIREA! NE INTINDEM CAT NE TINE PLAPUMA. DACA NU AVEM BANI SA INTRETINEM MAI MULTI, ASTA ESTE. NU O SA IAU DE LA GURA COPIILOR SA DAU LA CAINII DE PE STRADA!
Postat 28 Aprilie 2014, 13:36 de solar
Sa ii ia ei acasa
Sa ii ia ei acasa....si sa ne lase ca sunt altele mai importante. AEROPORTUL ce se intampla cu el? A TRECUT DE 3 SAPT termenul licitatiei. PODUL MACIO??
Postat 28 Aprilie 2014, 13:33 de Sa ii ia ei acasa
parc
Dragilor ia mergeti voi in parcul Linistei din Rogerius si sa vedeti cati caini sunt acolo cu stapani lor. Se caca si se pisa pe iarba si pe urma vin copii de 1 - 2 ani. Unde este politia comunitara? ce face Bolojan? Cine vrea cani sa ii tina acasa. Era mai bine cand mergeai la piata din Rogerius si lana spital erau intre 15 - 20 de caini vagabonzi? Si incepeau sa latre noaptea. Ati uitat asta?
Postat 28 Aprilie 2014, 12:52 de Parinte
de acord
de acord..sa se mobilizeze doar in sensul ca le adopta si dua ce nu va mai fi la moda chestia asta, si atunci sa le tina. iduoti cu idei falsi, daca iubesc animalele au unde dona bani, sa adopte. singurul lucru important: copilul din parc si siguranta lui e mai presus decat orice idiot sau viata de caine. punct. are rost sa riscam?
Postat 28 Aprilie 2014, 12:51 de anonim
aha....
no bine..... ciperi, in actiune...
Postat 28 Aprilie 2014, 12:48 de ioni si norbi
FELICITARI
TREBUIE SA MULTUMIM TOVARASULUI PRIMAR PT. AMENDA CET, PRETURILE UTILITATILOR,PODURILE NETERMINATE,GROAPA SI DISTRUGEREA CENTRULUI SI RECLAMA NEGATIVA A ORASULUI, INCET AJUNGEM INAPOI IN EVUL MEDIU.
Postat 28 Aprilie 2014, 12:45 de POLE
@ eu,anda
DACA GESTAPOUL AR MAI EXISTA ATUNCI VOI IMPREUNA CU TOV. ATI OCUPA FUNCTII DE CONDUCERE SI SA AVETI IN FISA POSTULTUI SA PRIVITI DOSURILE RECIPROC
Postat 28 Aprilie 2014, 12:32 de STAR
Horror
Am impresia ca innebuneste lumea. Sa lasam cainii liberi sa fie stapani pe strazi. Oricum suntem invadati de caini. Toti blochistii au luat-o pe aratura cu cainii. Spatiile verzi dintre blocuri sunt pline cu excremente de caini. Doar oentru aia platim taxe la primarie.......sa se amenajeze veceuri pentru cainii celor de la bloc. E trendy acum sa ai caine si sa te uiti toata ziua in dosul lui. Acum pe langa mizeria facuta de astia in spatiile verzi, trebuie sa urlam acum si sa ne punem cenusa in cap si pentru cainii comunitari? Ati innebunit cu toti? De ce tot cautati motiv de scandal ? Nu ii ridica nimeni? Atunci lasati sa se respecte legea. Eu nu sunt de acord ca din taxele si impozitele care le platesc sa intretin nebuniile din mintea altora. Si daca sunt iubitorii de caini asa disperati, sa mearga sa ii infieze e toti si sa ii intretina apoi in curtea proprie! E culmea cum o minoritate cu probleme la mansarda cauta sa isi impuna parerile si dorintele.
Postat 28 Aprilie 2014, 11:55 de Anda
disperati
disperatii sa-i ia acasa,sa-i hraneascasi sa-i ingrijeasca.
Postat 28 Aprilie 2014, 11:55 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON