URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2011, 18:39

Fraţii Micula pregătesc disponibilizări masive

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şefii de departamente din companiile controlate de Ioan şi Viorel Micula au fost anunţaţi de către preşedinţii Ioan şi Viorel Micula că în cadrul firmelor urmează disponibilizări fără precedent.

"Se pare că la nivel naţional, din sectoarele de producţie şi distribuţie, îşi vor pierde locurile de muncă câteva mii de persoane. Se vorbeşte despre 4.000", a declarat pentru BIHOREANUL o sursă din cadrul unei firme deţinute de cei doi oameni de afaceri orădeni.

"Vina Guvernului"

Contactat de ziar, preşedintele Ioan Micula a confirmat informaţia cu privire la disponibilizări, însă a refuzat să se pronunţe asupra ordinului de mărime. "Vom renunţa la câţi oameni va fi necesar. Dacă avem mai multe linii de producţie, iar piaţa nu absoarbe toată producţia, este normal să închidem din ele", a spus Micula.

Omul de afaceri a precizat că măsura este determinată de faptul că producţia nu are piaţă de desfacere, lucru de care responsabil ar fi Guvernul. "Dacă Guvernul nu ia nicio măsură pentru stimularea economiei, cum să meargă producţia?", a spus preşedintele holdingului Transilvania-European Drinks.

El a afirmat că o altă cauză pentru care companiile din grupul de firme Transilvania recurg la concedieri masive este faptul că Guvernul nu ia măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale de pe piaţa alcoolului. "În piaţă, 90% din alcool este produs şi comercializat la negru. Să vedem ce o să facă statul, dacă mai reduce din piaţa neagră sau nu. Dacă nu, o să reducem activitatea la 20-30 la sută".

Ioan Micula a mai precizat că disponibilizarea de personal şi închiderea unor facilităţi de producţie este o măsură "provizorie", fără a menţiona când se vor produce atât concedierile, cât şi suspendarea activităţii unor fabrici.

Afaceri mari, datorii pe măsură

Pe de altă parte, AJOFM Bihor a confirmat, prin directorul adjunct Daciana Nica, faptul că societăţile din grupul de firme Transilvania au anunţat, conform legii, intenţia de concediere colectivă.

Potrivit informaţiilor furnizate de Nica, companiile fraţilor Micula au notificat AJOFM că intenţionează să concedieze 710 angajaţi, fiind vorba despre salariaţi ai European Food SA (386 persoane), ai European Drinks SA (310) şi ai Original Prod SRL (14).

Până în 2009, când aveau o cifră de afaceri de aproape un miliard de euro, firmele din grupul Transilvania aveau aproximativ 11.000 de angajaţi, însă acestea au început să-şi restrângă activitatea şi numărul de salariaţi încă de acum doi ani.

Companiile controlate de fraţii Ioan şi Viorel Micula au ocupat anul acesta trei din primele 10 locuri ale celor mai mari datornici către bugetul de stat.

În luna martie, European Food se clasa pe primul loc în acest top (cu o datorie de 120,2 milioane lei), pe locul şapte era Transilvania General Import Export (cu o datorie de 29,6 milioane euro), iar pe locul al zecelea European Drinks (cu o datorie de 21,1 milioane euro).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
tgie
cine dracu mai sta la astia, cand le pleaca soferii pe capete de la tgie pe tiruri . ca le da 800/luna si inchiriaza particulari si le da banii peste 6 luni...halal patroni, va bateti joc de ultimii angajati pe care v-au facut miliardari...dar o sa paraseasca cat de curand
Postat 21 Decembrie 2011, 00:15 de goagaie
tgie
in sfarsit mai au mai dat si astia ceva produse , dar bani ioc...le dau la "harletzii ' aia de directori care nu fac nimic si care muncesc 1h sau 2h pe zi si in rest se plimba cu masinile...pacat pt oamenii care muncesc zi de zisi care au pus suflet......pacat...
Postat 21 Decembrie 2011, 00:12 de goagaie
adevarat
* vand rahatii sunt mana lor dreapta,bravo micula doar sunt din satul cacaceni e si normal sa agreeze rahatul si sa angajeze directori niste rahati tot inainte si faliment scrie pe voi
Postat 25 Noiembrie 2011, 11:29 de rares
abuz
la suceava au fost date afara de la dep de distributie si in aprilie cateva persoane abuziv caci nu mai incapea sasu ovidiu zis si cacatoi de ei asa se procedeaza in firma fratilor toti umflatii fac ce vor ei ,profita de criza financiara si dau oamenii afara dupa bunul lor plac bai umflatule cacatoi e numele tau toti prin spate asa i ti spun degeaba te dai tu mare director tot un cacat umflat esti
Postat 24 Noiembrie 2011, 13:07 de fost angajat
Fost Angajat
Micula sa ne suga p..l la toti angajatii pe care ii tine p salarii de nimic de 4 5 mil p luna.
Postat 17 Noiembrie 2011, 15:28 de Fost Angajat
afara din tara
sa-si inchida de tot afacerea sa plateasca datoriile si sa plece,fiecare roman cinstit care are macar o rata la o banca daca are raestante este executat si dat afara din casa,si ei put de datorii si sunt in topul celor mai bogati romani,rusine lor si rusine celor care le-au permis sa faca datorii asa de mari,platiti-va datoriile si apoi D-ZEU sa va ierte !drum bun in Suedia!
Postat 03 Septembrie 2011, 22:30 de vio
imperiul frutti fres a daramat mitul coca cola
refritor la doi grasi . esti miop . ion slab viorel grasut el pote slabi dar tie dioptriile iti cresc. felicitarii mult noroc .
Postat 31 August 2011, 22:42 de secarita
imperiul frutti fres a daramat mitul coca cola
asa se vrea imoeriul frutti fres a daramat mitul cola aceias esenta acelas furnizor pretul difera se vrea a fii eliminati dar nu mor caii cand vor cainii. cola este mult mai buna ramaneti cu aceasta bautura racoritore are ceva in plus curata si rugina de pe fier daca acesta este tinut in ea 24 ore
Postat 31 August 2011, 22:35 de dode
se face dreptate
VIRA IN SUEDIA CHIMICALILOR URA !!! POATE SCAPAM DE ZOAIELE VOASTRE
Postat 31 August 2011, 17:47 de mery
habar nu aveti
habar nu aveti statul este dator la ei. trebuiau sa fie scutiti de ceva taxe si impozite pentru ca au investitit in zone defavorizate Nu mai latrati verzi si uscate Disponibilizarile se fac datorita blocajului economic din toate domeniile de activitate .cocalari nu mai vand fara ceva cadouri agatate de sticle drogurile lor.
Postat 30 August 2011, 22:08 de dode
grija la bancruta frauduloasa
dar cat timp ung ce sa faci au spate daca sitemul nu ar fi corupt mai ales justitia sigur am fi avut parte si de droguri si mafie asa sa ne bucuram de viermii sociali, astea sunt fleacuri fata de ce va veni.S a nu i invidiati sunt doar simpli viermi se tarasca ca sa supravietuisca:))
Postat 24 August 2011, 00:37 de astia doi
cei doi grasi
Acesti doi munti de grasime au santajat statul cu mari disponibilizari...Numai gardul lor de pe Colinelor a inghitit multe sute de milioane... oamenii sint platiti si tratati prost.Ar fi fost necesar sa-i fi executat mai demult dar se pare ca au fost utili pentru fatada afacerii.DOAR NU VA IMAGINATI CA GENIUL S-A CONCENTRAT in capul celor doi. Au fost si vor fi favorizati, acum motivul cred ca-l banuiti Nu stiu cum vor scoate camasa cu apartamentele oamenilor pe care i-au santajat si pe care le-au girat.. nu sint platite nici contributiile la pensii si somaj Mare distractie la orizont. Acum chiar inteleg utilitatea gardurilor
Postat 22 August 2011, 19:10 de secara
fratii micula
in concluzie ,fratii micula au datorii mari la stat de aceia ameninta cu reduceri de personal ,sa-mi fie cu iertare au fost favorizati din toate partile si tot nu-si platesc darile dar noi cu firme mai mici fara nici o favoare din partea statului suntem obligati luna de luna sa platim fiecare leut la stat .au avut atatia angajati ia vedeti cu cat i-au platit ei si cat au primit de la stat (adica din banii nostrii)acei angajati ?
Postat 22 August 2011, 15:09 de mircea ardelean
ipocriti
hai sictir dobitocule, maninca si bea tu otravurile ce ti le baga pe git americanii ca or fi mult mai bune ... apa colorata si kkatul lor nu s cu nimic mai bune dar despre asta nu stiti comenta nimic
Postat 19 August 2011, 23:40 de se
care-i problema
Ar trebui sa maninc si sa beau otravurile hotilor astia umflati ca sa fiu mare patriot si sa nu-i deranjez pe slugile aferente, hai sictir dobitocilor
Postat 19 August 2011, 17:23 de ipocritu de sv,
ipocritilor
ipocritilor, mincati * cu ghiotura, se consuma anual gunoaie de alimente produse de multinationale in valoare de miliarde de dolari, bani care ies din tara si mai aveti tupeul sa va legati de astia doi ... nu va e rusine ticalosi cu doua fete? Va e ciuda ca nu sinteti decit niste sclavi pe plantatie angajati la multinationale, cum puteti sa i acuzati pe Miculesti care lupta cu aceleasi arme ca si multinationalele care otravesc Romania? Tehnologia de fabricatie e aceeasi, tot ce difera e brandul, platiti in plus pt imagine, in rest consumati aceleasi rahaturi indiferent de cine sint produse, asa ca degeaba acuzati ipocritilor...
Postat 19 August 2011, 16:39 de fer
luati cu soareci
Sigur ca ne e ciuda cind astia completeaza gramajul napolitanelor cu soareci....ar trebui sa-ti fie si tie ciuda pt banii cheltuiti ca sa te imbolnavesti. Cretinule.....
Postat 19 August 2011, 12:40 de dodo
Adevarul gol-golut !
,,..... daca guvernele RO ar fi avut pe ordinea de zi reale actiuni si activitati anti-evazioniste, clonele aste doua ar fi fost demult la puscarie.'' postat de: Martor ocular ASTA E ADEVARUL SPUS SCURT SI CLAR ! Felicitari !
Postat 19 August 2011, 06:39 de ionel
@va e ciuda?
1. ”si nu mai blamati produsele pe care le fac pt ca nu sint cu nimic mai rele decit pishatul de ca.ca cola pe care il beti ca disperatii” - Câţi specialişti au angajat firmele fraţilor Micula, de la fosta unitate de producţie a celor de la Coca Cola HBC România, din Săcădat? 2. ”Toate produsele vindute de multinationalele in tara asta incepind de la ca.ca cola, la ciocolata, napolitane si alte rahaturi pe care le consumati intr o veselie NU sint produse la aceleasi standarde cu cele din vestul Europei, adica mincati kkt cu amindoua miinile si va legati de frati...” a) Numiţii politic cu atribuţiuni pe linie de siguranţă alimentară, ce au păzit şi ce păzesc? b) Câte alerte rapide (RASFF) au declanşat cei de la Siguranţa alimentelor Bihor, de la înfiinţare? 3. ”...de ce nu va luati de alte companii care produc aceleasi rahaturi si mai otravitoare?” - De ce nu îi întrebi pe cei puşi să ne păzească de asemenea ”rahaturi” (DSVSA, DSP şi OJPC Bihor)? De exemplu: Câte firme ”portocalii” din judeţ, produc băuturi răcoritoare la standardele fostei fabrici Coca-Cola, de la Săcadat? 4. Pentru a cumpăra produse alimentare conforme, consumatorii ar trebui să înveţe să ”citească” eticheta de pe acestea (ex: HG 106 din 2002 modificat; P7_TA (2011)0324 - document recent adoptat de către Parlamentul european; Ordin comun MSF/MAAP 438/295 din 2002 modificat ş.a.). Cei care au sarcini de serviciu în acest sens, se pare că au alte preocupări ...preventive! 5. Nu doar imaginea, osanalele (model: ”Cântarea României”) ar trebui să conteze, ci mai ales Siguranţa alimentară reală a românilor! Adică şi calitatea, inocuitatea şi cantitatea ingredientelor utilizate.
Postat 19 August 2011, 04:13 de HACCP srl
ciumpalacilor
latrati ca niste ciini turbati, dar nespalati asa cum sint Miculestii dau de lucru si mincare la mii de familii in tot judetul si toata tara, si nu mai blamati produsele pe care le fac pt ca nu sint cu nimic mai rele decit pishatul de ca.ca cola pe care il beti ca disperatii, dar niste spalati pe creier de unde sa stie cite miliarde fac multinationalele din domeniul alimentar in tara asta vinzind produse la un de nivel de calitate indoielnic. Toate produsele vindute de multinationalele in tara asta incepind de la ca.ca cola, la ciocolata, napolitane si alte rahaturi pe care le consumati intr o veselie NU sint produse la aceleasi standarde cu cele din vestul Europei, adica mincati kkt cu amindoua miinile si va legati de frati... Pacalicilor, daca n ar fi ei sa aduca putina concurenta in piata ati plati 5 lei pe litru ala de kakacola pe care il beti, v ar lua multinationalele pielea de pe voi snobilor imbuibati... Romani pro.sti cu kkat la gura de ce nu va luati de alte companii care produc aceleasi rahaturi si mai otravitoare? Doar pt ca va spala creierii toata ziua prin reclame la TV...
Postat 18 August 2011, 21:32 de va e ciuda?
Cine va toca banii?
ASTEPT ZIUA CIND VOI CITI PE PRIMA PAGINA: \"FRATII MIKKULA AU FUGIT IN SUEDIA!\" SAU UNDE VREA MUSCHIULETII LOR!..AU SUPT DESTUL, PREA MULT CHIAR!.. SUNT CURIOS DACA VOR MAI BAGA BANI IN CAMPANIA ELECTORALA A LUI BOLOJAN SI A PNL-ULUI, ANUL VIITOR!..
Postat 18 August 2011, 20:27 de traian ascunseanu
Ca bun cunoscator ...
... daca guvernele RO ar fi avut pe ordinea de zi reale actiuni si activitati anti-evazioniste, clonele aste doua ar fi fost demult la puscarie.
Postat 18 August 2011, 20:17 de Martor ocular
da nu zau!
cate datorii are BRADNUL la finante si eu fac afacere asa daca ma tine statul cu datorii neplatite, uuuuuuuuuuuuuuu dati va demisia INCOMPETENTILOR ce loc de munca cu datorii de milioane, rusine! HITLER e nimik la ce abuzuri se fac vream egalitate conform constitutiei nu sarada comunista democratica, demisia totii analfabeti care sed pe pozitii inalte!
Postat 18 August 2011, 13:34 de anka
Tarziu
Cam tarziu.. dar cred ca s-au saturat si securistii de ei.. Si-au luat nasul la purtare. Ei chiar au crezut ca firma e a lor... ha ha ha ..Mari gunoaie cu pretentii de domni rasati.. Vai mama lor de nespalati....
Postat 18 August 2011, 12:32 de soso
Acum e momentul !
Cacacenii trebuie executati pana la ultimul leu ! Cu banii datorati putem platii somerii 10 ani !
Postat 18 August 2011, 10:52 de doi
nasol :(
Nasol rau de tot pentru Bihor. Miculii dau afara 1000 de oameni, politia si pompierii 350. Dintr-un foc a gramada de someri, iar perspective de angajare foarte mici. se anunta vremuri si mai grele :(.
Postat 18 August 2011, 10:10 de unu
Fraţii Micula pregătesc disponibilizări masive
NO COMMENT!!!la asa ceva din 800ron salar imi platesc tot timpul datoriile ce le am la stat banca tel rds etc,cu mancarea doamne ajuta o fii ceva ca numai de acolo se poate lua pt a da in alta parte dar astia????niste hoti cu acte in regula ca oricum ne gindim trebuie sa aiba APROBAREA TACITA A GUVERNULUI....ALTFEL NU SE POATE ASA CEVA FACE.CIND AU DAT AFARA MII DE BUGETARI NU IA INTERESAT CA CE VOR FACE EI SAU UNDE VOR LUCRA SI ACUMA DINTR-O DATA LI SA FACUT MILA DE ANGAJATI...DA DE UNDE BANII VORBESC CARE IAU DIRECTIA GUVERNULUIIIIIIIIIIIIII LUAVAR DRACU DE HOTI NEMERNICI....TRAITI IN CEA MAI LASA TARA...A OILOR PIERDUTI
Postat 18 August 2011, 08:01 de pip
Au auzit fratii din cacaceni de competitivitate ?
Idiotii astia 2 in 1 ce ar dori ?! Sa le cumpere Statul/Guvernul insecticidele, cum bine numea cineva porcaria de apa chioara pe care o ,,produc'' ?! Astept clipa cand tiganii vor vinde fierul si inoxul de la Sudrigiu ! Cum naiba ajung sa acumuleze asemenea datorii ?! Noua, oamenilor de ,,rand'', daca intarziem o luna cu platile, imediat ne trezim cu plicul in posta si cu u prapadit de la finante/primarie/etc la usa !
Postat 18 August 2011, 06:54 de .
fratii insecticid
Miculili fac solutie de stropit croampele, nu suc! Coloranti pt zugravit nu bomboane. Imi pare rau pt angajatii lor, stiu ce conditii au...dar produsele facute de micule sunt efectiv de ccacat!
Postat 18 August 2011, 00:14 de 09
preturi foarte mari
Pai diferenta mica de pret dintre produsele cola, si calitatea mult mai proasta a celor facute de firmele Miculestilor este clara ., nu are rost sa ne ascundem dupa deget . Iar sprijinul politic si scutirile fiscale avute anterior nu mai sunt ,deci e absolut normal.
Postat 17 August 2011, 22:34 de simi
la urma urmei nici unul nu e usa de biserica
nu v ati saturat de aceste fosile care au luat tot ce au omul mai bun speranta si increderea intr un holding de ochii lumi, parazitism curat numai cei mici stiu.ca la orice firma privata cei mici trag greu si sefii se huruzesc specific Politici gen caritas care vine la urma psuporta tot greu:)) FOSILE, tinireii sunt speranta dar independenti orice meserie nu specializari sa faca ei studii lasati sa moara de foame totii cu profesiile libere care suuug de la privat.
Postat 17 August 2011, 19:40 de du te!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON