URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2013, 15:31

Din 4 martie orădenii îşi pot face abonament pe card la OTL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la începutul lunii ianuarie, când sistemul e-ticketing a fost lansat pe tramvaiele şi autobuzele OTL, peste 5.000 de elevi şi studenţi şi-au făcut abonamente, adică circa 40% din media lunară de 12-13.000.

Iniţial această opţiune le-a fost pusă la dispoziţie doar lor, conducerea OTL apreciind că tinerii sunt mai deschişi la schimbare şi vor testa noul sistem. Începând cu 4 martie, şi orădenii care au abonamente la preţ întreg le vor putea schimba pe cele din hârtie cu carduri electronice.

Fiindcă această categorie nu beneficiază de vreo facilitate din partea municipalităţii, orădenii care au abonamente la preţ întreg nu sunt obligaţi să-şi personalizeze cu poză abonamentul. "Noi nu-i obligăm, însă ar fi indicat să-şi personalizeze abonamentul. Altfel, în regulamentul de funcţionare al sistemului e-ticketing se specifică faptul că abonamentele fără poză sunt valabile doar dacă persoana prezintă şi un buletin", a declarat, joi, directorul OTL Csuzi Istvan.

Cei care doresc să-şi personalizeze cardurile pot merge la trei puncte anume create din oraş: punctul de vânzare din Real 1, la sediul OTL şi la chioşcul de la intrarea în mallul Lotus Center. Abonamentele la preţ întreg fără poză se pot comanda de la orice chioşc de bilete din oraş, în timp ce cardurile de tip "portofel electronic", adică reîncărcabile, se pot cumpăra pe loc.

Csuzi Istvan a anunţat tot joi că, de la 1 mai, şi pensionarii, care beneficiază de gratuitate la OTL, vor putea să-şi facă abonamentele pe card electronic.

Referitor la anumite plângeri din partea călătorilor care au avut probleme cu noul sistem, directorul economic al instituţiei, Ioan Purge, a declarat că acestea se remediază pe măsură ce sunt sesizate. "Sistemul nu funcţionează încă perfect. Sunt unele probleme din cauza controlorilor noştri, altele cu validatoarele, însă, sisemul este încă la început", a explicat Ioan Purge.

În aceeaşi conferinţă, acesta a precizat şi că OTL pregăteşte o licitaţie pentru încheierea unui contract cu un operator care să susţină un sistem de plată a unei călătorii prin SMS. Cum, însă, se află încă la faza de proiect, reprezentanţii operatorului de transport în comun nu au dat mai multe detalii în acest sens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
întrebare
Cît îl mai ţineţi pe scaun pe politrucul ăsta şovin de Ghiusi ??? Vă place cum vopseşte tramvaiele chiar aşa mult, am impresia. Chiar n-aveţi un om p-acolo ?? Vopsitorul a fost numit politic, tot politik să zboare, înapoi în pustă......sau în Asiiaaaaaa
Postat 01 Martie 2013, 11:03 de @Ilie de la Primărie
just
@ALEXANDRU: perfecta dreptate ai! si acelasi lucru se intampla spre exemplu la Real cand dau nenorocitele alea de vouchere! Sa vezi ce patesti daca incerci sa protestezi!
Postat 01 Martie 2013, 09:20 de reumatism
ÎNTREBARE
De mult timp mi-am pus întrebarea dacă OTL-ul are calitatea de OPERATOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL, deoarece de pe site-ul societăţii nu reiese acest lucru. De atâţia ani datele personale (CNP-urile) ale acelora care-şi achiziţionează abonamente sunt înscrise în tabele care nici măcar nu sunt înseriate pentru ca o eventuală pierdere sau sustragere a acestora să poată fi sesizată. Dar cine să mai fi atent la aceste detalii?
Postat 28 Februarie 2013, 22:01 de ALEXANDRU
intrebare
Deocamdata se vorbeste despre "optiune". Presupun ca la un moment dat abonamentul electronic va deveni obligatoriu. Exista agenti economici care deconteaza in prezent abonamentele angajatilor(facilitate prevazuta in CCM, deci nu ma refer la abonamente de serviciu)iar din punct de vedere contabil Ordinului de deplasare lunar i se ataseaza tichetul de hartie. Cum se va proceda in cazul abonamentului electronic? Sper ca nu va trebui fiecare persoana sa se deplaseze la sediul OTL, sa ajunga pe la contabilitate si sa i se emita factura! Si asta in fiecare luna! Deci?
Postat 28 Februarie 2013, 20:32 de reumatism
4 nu 5
chiar asat am vrut sa spun ,ca cel din Carrefour a fost inchis... deci numa 4 chioscuri
Postat 28 Februarie 2013, 20:26 de Timi
lol
Deci: se pot face abonamente la Carrefour... Dintr-un comunicat OTL :""OTL anunţă închiderea punctului de vânzare a chioşcului de bilete din Carrefour ERA, începând din 6 februarie 2013". Adica se pot face abonamente la Carrefour, doar ca e inchis, lol
Postat 28 Februarie 2013, 15:57 de mine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON