URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 August 2019, 18:59

Abia scăpaţi de arest, spărgătorii lui “Păsulă” au ajuns din nou după gratii. Poliţişti i-au “săltat” după ce au încercat să spargă o casă din Livada

Abia scăpaţi de arest, spărgătorii lui “Păsulă” au ajuns din nou după gratii. Poliţişti i-au “săltat” după ce au încercat să spargă o casă din Livada foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv, iar un tânăr în vârstă de 18 ani este cercetat în stare de libertate pentru furt calificat după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, au fost prinşi în flagrant de proprietara unei case din localitatea Livada de Bihor cotrobăind în curtea imobilului.

Cei patru hoţi, un bărbat de 37 ani şi un tânăr de 18 ani din comuna Gepiu, un bihorean în vârstă de 46 ani din Husasău de Criş şi un altul de 50 ani din Sânnicolau Român, au intrat în curtea femeii puţin după miezul nopţii şi, pentru că au fost surprinşi de proprietară, au încercat să fugă de la locul faptei cu o maşină.

Femeia apucase, însă, să sune la Poliţie, iar autoturismul a fost reperat şi oprit în trafic. Astfel, cei patru hoţi au ajuns la Poliţia Municipiului Oradea, pentru audieri. “La controlul autoturismului, polițiștii orădeni au descoperit diferite instrumente folosite la comiterea infracţiunilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Bihor.

Spărgătorii de locuinţe au fost reţinuţi pentru 24 de ore de polițiștii Secției 5 de Poliție Rurală Oradea, iar joi, trei dintre ei au fost prezentaţi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit portalului instanţei de judecată, este vorba despre Lucian Câmpean, alias “Păsulă”, 37 ani, din Gepiu, Mircea Sabău, 50 ani, din Sânnicolau Român, şi Pardelean Hendre, 46 ani, din Husasău de Criş, primii doi abia scăpaţi de arestul la domiciliu, fiind judecaţi deja în două dosare penale, tot pentru furt calificat.

Într-una din cauze, prezentată pe larg şi de BIHOREANUL, cei doi sunt acuzaţi că, în complicitate cu alte două persoane, Constantin Jiga şi Dorin Sim, ar fi comis 7 spargeri de locuinţe în cartierele de VIP-uri ale oraşului, de unde au furat bijuterii şi bani, paguba reclamată depăşind 240.000 lei şi nefiind recuperată.

Furturile au fost comise anul trecut, hoţii fiind reţinuţi puţin după miezul nopţii de 23/24 ianuarie, în timp ce se întorceau din Aleşd, unde au vrut să jefuiască punctul de lucru al firmei Fan Courier, dar au renunţat. După ce au tăiat gardul şi au modificat poziţia a două camere de supraveghere din curtea proprietăţii, l-au observat pe paznic moţăind într-o gheretă, aşa că au hotărât că era mai bine să plece decât să rişte să-l trezească şi să fie prinşi.

Au ajuns doar până în sensul giratoriu din centrul comunei Oşorhei, unde îi aşteptau poliţiştii. Somaţi să oprească maşina, au încercat să-şi continue drumul, luând pe capotă un poliţist, ceea ce i-a forţat pe ceilalţi să tragă două focuri de armă înspre roţi. "În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime", transmitea, pe 26 ianuarie, Poliţia Bihor, anunţând că cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost, ulterior, schimbată cu arestul la domiciliu şi, în final, cu controlul judiciar.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Chip si Dale
Dupa o asemenea fapta,personajul merita o bratara cu gps,urmind a fi monitorizat la centimetru, nu ca la 112.Just for fun...
Postat 01 August 2019, 22:28 de excalibur
Justiție
Adică, ăștia, toți cu cazier gros și recidiviști, după ce au spart zeci de locuințe pentru care au fost dovediți, intrând noaptea peste victime în case, și probabil alte zeci pentru care nu au fost dovediți, sunt prinși în flagrant abia după ce iau pe capotă un polițist iar judecătorilor li se pare prea mult să-i condamne cu executare, sau să le dea arest la domiciliu...mai bine co trol judiciar ca să-și poată continua nestingheriți obiceiurile. Si cer, nu m-aș supăra, ca data viitoare, chiar unul di tre acești judecători să le fie victimă.
Postat 01 August 2019, 20:56 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON