URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2019, 10:10

Primarul Ilie Bolojan a votat la Colegiul Gojdu, pentru un preşedinte „cu experienţă” şi care „să poată colabora cu Guvernul” (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, în acelaşi timp preşedintele PNL Bihor, şi-a exercitat dreptul de vot, ca de obicei, matinal, duminică, la ora 8.30, la secţia de votare 125 din incinta Colegiului Naţional Emanuil Gojdu (al cărui absolvent este), la care este arondat.

După ce a salutat membrii Biroului secţiei de votare, Bolojan a primit buletinul de vot, a intrat în cabină, a ştampilat şi l-a introdus în urnă fără să facă niciun comentariu, aşa că în circa un minut a şi ieşit.

Abordat de reporteri la plecare, liderul PNL Bihor a spus care a fost motivaţia votului său, afirmând că a avut în vedere un candidat cu experienţă, care a dovedit că în plan extern poate reprezenta "cu demnitate" România, iar în plan intern "poate colabora cu Guvernul" aşa încât ritmul de dezvoltare al societăţii să fie mai accelerat.

"Preşedintele României este cel care reprezintă ţara noastră în relaţiile externe, am votat pentru un preşedinte care ne reprezintă cu demnitate. Preşedintele este cel care dă direcţia, asta presupune să fie un om cu experienţă. Am votat pentru un preşedinte care asigură direcţia pro-europeană a României. Nu în ultimul rând, preşedintele şi Guvernul – pentru ca ţara noastră să prospere cu viteză – trebuie să poată colabora, şi am votat pentru un preşedinte care, împreună cu Guvernul, poate asigura o bună guvernare", a spus Bolojan.

Întrebat dacă, în calitatea sa de preşedinte al PNL Bihor, i-ar conveni ca în turul doi, peste două săptămâni, să acceadă candidata PSD, Viorica Dăncilă, sau cel al USR-PLUS, Dan Barna, primarul Oradiei a refuzat comentarii despre aceştia. "Nu fac asemenea declaraţii", a spus Bolojan, sec.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
ha, ha, ha!
Impreuna cu trandaveanu i-au vandut averea ungurilor! O avere modesta, de circa un miliard de euro. I-a ascuns bustul prin balarii, a fost nevoie de un proces ca sa-l repuna pe soclu. Apoi bine-nteles ca a fost prezent la dezvelire (faptuitorul se intoarce intotdeauna la locul faptei). Om ca si primaru' nost', nici n-o fi si nici n-o fost!
Postat 12 Noiembrie 2019, 05:41 de pinonel
bugetari fericiti! nu strica sa ai unul cu gura mare/mana grea ca Bolojan daca vrei sa progresezi!
@CrisulRepede, si tu intri in categoria bugetarilor fericiti ca-si iau salariul din munca altora!? lasa preamaririle pentru smurd, ca mai aveti mult de recuperat pana sa va recapatati încrederea si medalia la gat! ce motive au de lauda? ca ajung la urgente dupa 30-60 minute? ca te trimit la farmacie sa iti cumperi medicamente pe care ti le trec ei pe reteta, ca au trusa goala de interventie, dar portofelul plin? du-te pupa talpa veoricai care ti-a insuflat ideea ca voi salvati tara, voi reprezentati poporul!
Postat 10 Noiembrie 2019, 16:38 de roger
OanaBaloana & CrisulRepede
Sa ii faceți un BOT la Foncea, vă dați tari in clanța că sunteți salvatori. Ce căutați aici mă, nu aveți nimic de salvat? Ce legătură are subiectul cu Foncea?
Postat 10 Noiembrie 2019, 14:33 de Sandu1206
@roger oierul
Frumoase exprimări la adresa unor salvatori de vieți l... Îl reprezinți pe primar cu mândrie bănuiesc! Si lacheii lui Ponta considerau la fel când au început sa injure SMURD-ul. Știi ca pentru această postare ți se taie 350 de lei din retribuția săptămânală de postac, nu?
Postat 10 Noiembrie 2019, 12:39 de CrisulRepede
pentru urechile primarului - comportament inadmisibil la spitalul Curteanu
@OanaBaloana - mai bine ti-ai face meseria cum trebuie si sa ii lasi pe altii sa comenteze despre politica. am scris si aseara, asistentele/asistentii si infirmierele de la spitalul Municipal sunt niste obraznicaturi, nesimtiti, care doar asteapta sa primeasca bani fara sa ofere munca in schimb. de unde trufia asta, superioritatea inchipuita fara de bolnavi?!?! de ce admite ca apartinatorii sa ramana in spital peste noapte si sa faca treaba angajatilor platiti cu salarii marite?? de ce sunt jigniti bolnavii de aceste cadre medicale care ar trebui sa ii ingrijeasca, nu sa ii evite? daca vine unul ca Foncea si va scutura un pic, va ofticati. Poate ca si lui Foncea si voua vi-ar trebui niste traininguri de formare profesionala, de competente sociale si civice, ca sa nu va mai purtati ca niste crocodili jegosi! pana nu va schimbati comportamentul inuman si nu va faceti dracului meseria, sa nu mai comentati!
Postat 10 Noiembrie 2019, 12:24 de roger
Astazi i-am dat un vot negativ lui Dacian FONCEA!
Cel putin una din familiile angajatilor SCMO a votat astazi impotriva celor care aproba (chiar si tacit) activitatile ilegale ale lui Dacian FONCEA in Spitalul Municipal Oradea. Familia mea! 5 voturi impotriva! I-am dus personal cu masina sa ma asigur ca voteaza. Suntem 1500 de cadre la Spitalul Municipal, retineti bine acest numar si inmultiti cu membrii familiei, parinti, frati, surori!
Postat 10 Noiembrie 2019, 10:54 de OanaBaloana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON