URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2023, 17:23

SMARTEdu 2023 Oradea - Evenimentul anului în educația digitală (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Construiţi şcoala digitală la SMARTEdu 2023: Modele de clase inteligente şi metode inovatoare de predare pentru o educaţie eficientă şi durabilă

Şcolile din România au, în prezent, o ocazie unică de a obţine, prin PNRR, finanţări pentru dotarea sălilor de clasă din şcoli cu echipamente digitale. Numai în prima parte a acestui an, au fost aprobate 1.120 de proiecte în valoare de peste 420 de milioane de lei, pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior, a palatelor şi a cluburilor copiilor.

De asemenea, au fost aprobate 2.538 de proiecte depuse de autorităţile locale, cu un buget total solicitat de peste 1 miliard de euro, pentru dotarea cu mobilier a 75.000 de săli de clasă şi cu echipamente IT a 3.600 de şcoli.

SMARTEdu 2023, soluţia pentru alegeri informate şi testate

În acest context, compania CG&GC HiTech Solutions a demarat proiectul SMARTEdu 2023, care are scopul de a prezenta modele de clase digitale şi laboratoare inteligente reprezentanţilor instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi ai UAT-urilor ce vor implementa astfel de proiecte. Aceştia vor afla amănunte despre cele mai noi soluţii digitale pentru educaţie şi vor putea face alegeri informate.

SMARTEdu 2023 va avea loc pe 5 iulie, la sala de evenimente Armonia Venue din Oradea, începând cu ora 9:00.

Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai liceelor şi ai unităţilor administrativ-teritoriale cărora le vor fi prezentate modele de bune practici, studii de caz şi demo-uri de utilizare la clasă a celor mai recente echipamente digitale disponibile pe piaţă. Va fi explorat modul în care aceste modele pot fi personalizate şi adaptate la nevoile şi resursele fiecărei instituţii de învăţământ.

Vor avea loc mai multe workshopuri interactive susţinute de specialişti în domeniul educaţiei şi al tehnologiilor specifice şi de furnizori de soluţii digitale. Astfel, participanţii pot să aleagă între Sala Samsung SEED, două concepte SmartLab şi Clasa digitalizată. În cadrul acestor workshop-uri se va discuta, printre altele, despre utilizarea platformei Minecraft for Education într-un laborator inteligent, despre instrumentele necesare profesorilor pentru a crea şi implementa lecţii digitale captivante şi eficiente ori despre robotică.

"Adaptarea şcolii la educaţia digitală: Descoperirea sinergiei dintre cunoştinţele de specialitate, abilităţile pedagogice şi tehnologie prin Modelul TPACK" – este tema unui alt workshop organizat în cadrul SMARTEdu 2023. De asemenea, în cadrul unui atelier va fi prezentat un ghid practic de realizare a formularului de aplicare în vederea obţinerii acreditării Erasmus.

De ce e importantă participarea la SMARTEdu 2023

SMARTEdu 2023 oferă o oportunitate unica pentru analiza opţiunilor de clase digitalizate, laboratoare de informatică, laboratoare digitale, a inovaţiilor în domeniul educaţiei digitale şi a noilor metode de predare care să integreze aceste soluţii digitale.

Pe lângă acestea, profesorii şi directorii de şcoli vor beneficia de instruire pentru utilizarea şi integrarea echipamentelor digitale în cadrul procesului de predare-evaluare-învăţare. Participanţii la eveniment vor avea ocazia să interacţioneze cu alţi profesionişti din domeniul educaţiei, cu care să facă schimb de experienţe şi bune practici.

La rândul lor, reprezentanţii UAT-urilor vor avea posibilitatea de a cunoaşte în detaliu modele şi soluţii digitale integrate de clase digitalizate şi laboratoare de informatică.

Pentru a participa la SMARTEdu 2023 este necesară înregistrarea prealabilă, care se poate face accesând linkul următor: https://cg-hitech.ro/smart-edu-2023/

Înregistraţi-vă acum pentru a beneficia de o experienţă educativă integrată!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON