URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2022, 16:22

Sarea: diferența dintre sarea naturală și cea industrială

Sarea: diferența dintre sarea naturală și cea industrială (pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Majoritatea alimentelor conțin sare în mod natural sunt legumele, fructele, carnea, peștele, ouăle, laptele și produsele lactate, cerealele, legumele uscate și grăsimile.

Consumul crescut de sare joacă un rol important în creșterea tensiunii arteriale (mai ales la persoanele supraponderale și la cele obeze) și în favorizarea apariției osteoporozei (prin creșterea eliminări de calciu la nivel renal).

ATENȚIE!

Limitarea consumului de sare este esențial în prevenirea și/sau tratamentul afecțiunilor cardiovasculare. Acest lucru se poate realiza prin evitarea utilizării solniței în timpul meselor, acasă sau la restaurant. De multe ori acesta reprezintă un gest reflex.

În bucătărie sarea poate fi înlocuită cu diferitele condimente disponibile în magazine, cum ar fi de exemplu ierburile aromate („herbes de Provence” utilizate în bucătăria mediteraneeană), mărarul, coriandrul și altele.

REȚINEȚI!

Există o mare diferență între starea naturală și cea industrială. Sarea naturală este o sare nerafinată care conține numeroase minerale și nu este transformată prin metode industriale.

Cel mai bun exemplu de sare naturală este sarea de mare, care este obținută prin evaporarea apei de mare în bazine speciale. Mai există și sarea de Himalaya care poate fi roz sau neagră și care este preferată de dieteticieni. Sarea industrială este o sare rafinată care conține 95% clorură de sodiu, aditivi, iod și fluor.

Articole pe aceeași temă:
Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Răspuns
Bună ziua. Intenția mea este de a explica de ce sarea poate fi periculoasă pentru sănătatea noastră și nu de a face o prelegere bazată pe chimia elementară. Sarea prelucrată industrial conțin aditivi, deci nu mai este naturală! Am reținut ideea că ar fi bine de explicat rolul aditivilor din sare. Vă doresc sănătate și lectură plăcută.
Postat 18 Octombrie 2022, 17:14 de Mircea-D
Important e sa spui ceva, nu trebuie sa fie si corect.
Din articol intelegem ca sarea industriala nu este naturala, o fi artificiala! Daca tot vrei sa scri un articol, explica-ne ce este clorura de sodiu, ce este iodul, cum se obtine, ce rol are, de ce este iodata sarea, ce este fluorul (eu nu am vazut fluor in sare, dar il gasim in pasta de dinti, sa nu ne mai spalam nici pe dinti), ce rol are, cum se obtine, la ce aditivi te referi, care fac ce?
Postat 07 August 2022, 14:39 de Profesorul1
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON