URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2017, 08:10

Revelion muzical: Orădenii sunt chemaţi să întâmpine Anul Nou în Piaţa Unirii și la Filarmonică

Revelion muzical: Orădenii sunt chemaţi să întâmpine Anul Nou în Piaţa Unirii și la Filarmonică SAX CU MAX. La cumpăna dintre ani, municipalitatea va oferi un nou spectacol de artificii în Piaţa Unirii, unde va urca pe scenă, înainte de miezul nopţii, saxofonistul german Max Merseny (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chefuri peste chefuri se anunţă de Revelion şi în Oradea. Indiferent de locul ales pentru petrecerea dintre ani, orădenii pot da o fugă, înainte de miezul nopţii, în centrul oraşului, unde se va mixa muzică electronică, îmbinată cu acorduri de saxofon, iar apoi Noul An va fi întâmpinat cu focuri de artificii ce vor dura minute în şir.

Sărbătoarea continuă şi după 1 ianuarie. La Filarmonică, orădenii sunt aşteptaţi cu un concert festiv cu lucrări de sezon - valsuri, polci şi operete, de Johann Strauss, Giacomo Puccini şi Georges Bizet - şi care va avea nu una, ci trei reprezentaţii...

Show în centru  

La Târgul de Crăciun distracţia nu se încheie odată cu sosirea Moşului. Orădenii sunt invitaţi să întâmpine Noul An în Piaţa Unirii, unde căsuţele cu bunătăţi şi băuturi calde vor fi deschise şi în seara de 31 decembrie, astfel încât petrecăreţii să se poată încălzi în aşteptarea numărătorii inverse.

Totodată, organizatorii din Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) le-au pregătit şi un program muzical. De la ora 22.30, pe scena din piaţa centrală a oraşului va urca orădeanul DJ Dany, însoţit de Max Merseny din Germania. Invitatul special este un saxofonist care face show-uri pe muzică electronică. "Jazz-ul pur n-a fost stilul meu", spune Max, care profesează ritmurile alerte şi face atmosferă prin cluburi celebre din Europa.

După recital, cerul Oradiei va fi luminat, fix la miezul nopţii, cu focuri de artificii, pe care organizatorii le-au pregătit extrem de spectaculoase, demne de a anunţa intrarea într-un an nou. Şi, preferabil, mai bun...

An Nou japonez

Noul An va fi sărbătorit şi în primele zile ale acestuia. Filarmonica îi cheamă pe orădeni la un concert festiv care, datorită cererii mari pentru evenimentul similar organizat anii trecuţi, va avea trei reprezentaţii. Aşadar, Concertul de Anul Nou se va ţine pe 11, 12 şi 13 ianuarie, în fiecare seară cu începere de la ora 19.

Dirijor va fi japonezul Shinya Ozaki, care a mai condus orchestra orădeană în câteva rânduri. Muzicianul nipon a început studiul pianului la 4 ani, iar ulterior, în Philadelphia, s-a lansat ca dirijor, colaborând de-a lungul timpului cu orchestre din diverse colţuri ale lumii şi mai ales din România. De altfel, în 2005, preşedintele României i-a decernat "Meritul cultural în grad de comandor".

Solista va fi soprana Diana Ţugui, frecvent premiată la festivaluri internaţionale, care are un repertoriu vast de roluri în opere şi operete precum "Nunta lui Figaro", "Traviata" ori "Bărbierul din Sevilla". De asemenea, invitată la Concertul de Anul Nou este şi Nagy Éva, care va cânta la flaut piccolo, un instrument ce redă sunete înalte.

Dunărea lui Strauss

Programul Concertului de An Nou al Filarmonicii orădene a fost inspirat de balurile vieneze, publicul urmând să asculte valsuri, polci şi operete celebre. Evenimentul a fost structurat în două părţi. În prima vor fi interpretate mai multe lucrări de Johann Strauss, precum "Zigeunerbaron" (uvertura), "Frauenherz - Polka-Mazurka", "Champagne Polka", "Marş egiptean", "Csárdás" (din opereta Liliacul) şi "Keiser Waltz". De asemenea, soprana Diana Ţugui va interpreta aria "Vilja" din "Văduva veselă", de Franz Lehár.

În cea de-a doua parte, vor fi interpretate "Norma" lui V. Bellini, "The Wren polka", de E. Damaré, şi aria pentru soprană "Quando m'en vo" din "Boema" lui Puccini. De asemenea, la Filarmonică vor răsuna Intermezzo din "Cavalleria Rusticana", de P. Mascagni, Menuet din "Suita L’Arlésienne nr. 2" de Bizet, "O Mio Babbino Caro" din opera "Gianni Schicchi" a lui Puccini şi un fragment, "Bacchanale", din opera "Samson şi Dalila", de Saint-Saëns.

Spre finalul concertului, melomanii vor asculta aria "Air de bijoux" din opera Faust, de Charles Gounod, interpretată de soprana Diana Ţugui. Fiecare dintre cele trei reprezentaţii ale Concertului de Anul Nou vor fi încheiate cu celebra lucrare "Dunărea Albastră" a lui Johann Strauss. Biletele s-au pus în vânzare, astfel că amatorii pot deja să-şi facă primele planuri muzicale pentru 2018...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON