URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Mai 2019, 19:40

Regulamentul de spaţii verzi, atacat în instanţă de o asociaţie de proprietari din Rogerius

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Regulamentul de spaţii verzi instituit prin Hotărârea de Consiliu Local 873 din 2018 a fost atacat în instanţă de către Asociaţia de Proprietari Şelimbărului 1 din cartierul Rogerius. Reclamanţii s-au plâns instanţei pe 25 aprilie şi aşteaptă prima înfăţişare în proces.

Potrivit unui comunicat al Coaliţiei Rogerius, din care face parte şi Asociaţia de Proprietari Şelimbărului 1, reprezentantă de preşedintele Ioan Horvath, regulamentul este nelegal pentru că instituie obligativitatea încheierii unui protocol privind preluarea în întreţinere a spaţiilor verzi din jurul blocurilor şi îngrijirii lor de către membrii asociaţiilor de proprietari.

"HCL-ul în cauză este în defavoarea cetăţenilor, adoptat complet neinspirat, din moment ce descrie modul în care serviciul pe care ar trebui să îl presteze municipalitatea pe domeniul public se vrea definit ca o îndatorare a asociaţiilor de proprietari", se menţionează în comunicat.

Semnatarii îşi arată "stupoarea" că nici după adresa Prefecturii Bihor de la începutul lunii martie 2019, prin care „s-a apreciat că hotărârea în cauză poate întruni condițiile de legalitate numai în sensul în care nu există o obligație în sarcina asociațiilor de proprietari în a prelua întreținerea spațiilor verzi”, conducerea Primăriei Municipiului Oradea nu a luat nicio măsură de retragere a hotărârii adoptate la sfârșitul anului trecut.

Mai mult, Primăria nu a răspuns nici până azi la o adresă depusă de proprietari nemulţumiţi pe data de 2 aprilie 2019, astfel că aceştia au luat decizia acţiunii în justiţie.

"Speranța noastră este ca măcar aceste acțiuni, care se doresc a fi semnale pertinente către municipalitate, îi va pune pe aceștia din urmă în ipostaza de a servi cetățenii și nu un grup restrâns sau persoană, iar de acum încolo, consultările prealabile vor urma un curs firesc al activității consilierilor înainte să voteze neinspirat și în detrimentul cetățeanului. Altfel, în continuare, singura sursă a acțiunii municipalității rămâne disprețul față de orădeni, impunându-ne cheltuieli care nu au nimic cu activitatea cotidiană și obligația față de Primăria Oradea", arată comunicatul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, reclamanţii doresc "anularea aşa-numitului Protocol privind înreţinerea spaţiilor verzi" deoarece conţine "doar obligaţii şi ameninţări" şi nu este "o convenţie corectă în beneficiul tuturor partenerilor sociali".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
O miselie
O miselie firma asta de curatat strazile. Eu stau pe o strada pe care pe stanga suntem noi taxatii iar pe cealalta sunt ei bugetarii! Gand vin maturatorii, tunzatorii de iarba,.... nici macar nu se uita pe partea noastra si daca matur si adun gunoiul nu-l ridica nimeni, in schimb pe partea bugetarilor.. lux, maturat, tuns, carat gunoiul pe bqanii mei.... adica tot pe banii mei, tot eu patesc sa raneasca sub ei! De ce? pentru ca pot!
Postat 23 Mai 2019, 22:47 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON