URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2022, 22:35

Proiectul de lege anti-LGBT, propus de Biró Rozália și alți parlamentari UDMR, adoptat tacit de Senat

Proiectul de lege anti-LGBT, propus de Biró Rozália și alți parlamentari UDMR, adoptat tacit de Senat (sursa foto: David Silverman / Getty Images News via vox.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatul României a adoptat tacit un proiect de lege iniţiat de şapte parlamentari UDMR, care prevede "protejarea copilului împotriva difuzării prin orice mijloace de conţinuturi privind devierea de la sexul stabilit la naştere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualităţii". Acelaşi proiect stipulează "sexul copilului este stabilit de medicul care a asistat sau a constatat naşterea" şi că nu poate să fie decât feminin sau masculin.

Potrivit Hotnews.ro, termenul de adoptare tacită în cazul acestei propuneri legislative s-a împlinit la data de 27.04.2022.

Senatul nu este, însă, cameră decizională pentru acest proiect, ci Camera Deputaţilor, unde urmează să ajungă propunerea legislativă.

Cei şapte parlamentari UDMR care au iniţiat proiectul sunt: Benedek Zacharie, Biró Rozália-Ibolya (parlamentar de Bihor), Gál Károly, Könczei Csaba, Kulcsár-Terza József-György, Seres Dénes, Zakarias Zoltán. 

Potrivit Agepres, în expunerea de motive, iniţiatorii susţin că "în societăţile ţărilor din vestul Europei asistăm în zilele noastre la un asalt al unor noi ideologii, precum teoria genului, ce pun în pericol valorile tradiţionale, bazate pe creştinism, şi însuşi nucleul de bază al societăţii, familia creştină". Deputaţii UDMR mai spun că cea mai vulnerabilă categorie suint copiii. 

Potrivit iniţiativei, sexul este element al identităţii la naştere şi se stabileşte de medicul care a asistat la naştere, neputând fi decât masculin sau feminin. Iniţiatorii mai propun ca părinţii să poată refuza, în scris, participarea copiilor la orele de educaţie pentru sănătate sexuală, arată rfi.ro. 

"Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale, răpirii, violenţei, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conţinuturi privind devierea de la sexul stabilit la naştere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualităţii, precum şi a oricăror forme de violenţă, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, institutii de invaţământ, medicale, de protectie, medii de cercetare a infracţiunilor şi de reabilitare/detenţie, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc.", stipulează unul dintre articolele din proiectul de lege. 

În Ungaria a fost adoptată în 2021 o lege care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT. Legea a determinat Comisia Europeană să declanşeze proceduri de infringement împotriva Ungariei, subliniază rfi.ro. 

Proiectul de lege, așa cum a fost publicat pe site-ul Camerei Deputaților:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Foarte bine!
Nu mi se pare normal sa fim bombardati de parade gay sau filme ori animatii care musai trebuie sa introduca si cate un personaj gay. Ce faceti acasa e problema voastra: desi e clar ca e nevoie de niste consiliere psihologica in marea majoritate a cazurilor (oameni abuzati in copilarie sau dezechilibrati emotional ca sa ma exprim frumos).
Postat 29 Aprilie 2022, 10:01 de oradeanbihor
Biro Rozalia & Co. și-a spălat păcatele.
Cu această lege s-a rezolvat problema ce bântuie omenirea de o vreme încoace. Că nu va promulgată, probabil, va arăta cât de subsidiară e România în fața agresivității de până acum a "valorilor europene". Nu m-ar mira ca România să fie amenințată că, dacă pune în aplicare o astfel de lege, i se vor tăia din fondurile UE, alocate infrastructurii de transport spre exemplu.
Postat 29 Aprilie 2022, 09:55 de KP
Nu există decât 2 genuri
Abuzarea vizuală și ideologică a copiilor trebuie oprită. Să faci legi care să oprească anormalul ar trebui să ne spună deja că propagandele homosexuale sataniste au prea avansat și spre teritoriul Europei de Est. Homosexualitatea și alte deviații sunt o consecință a degradării psihicului, nu sunt lucruri congenitale, cu care te naști. Ori a afecta psihicul sănătos al unui copil / adolescent prin desene, programe scolare, sociale etc. si al denatura spre o lume fără judecată este un lucru care trebuie oprit cât mai de la rădăcină. Orice demers, făcut de oricine este un lucru binevenit. Natura a trasat genurile fizic și nu psihic. Psihic le trasează doar mințile bolnave și rătăcite. Am doar milă și compasiune față de cei rătăciți dar nu putem face reclamă și încuraja anormalul și să-l ridicăm la nivel de normal. Niciodată. Astea nu sunt evoluții și grave involuții ale unei civilizații. Nu putem duce societatea în evul mediu prin încurajarea tuturor aberațiilor și tendințelor deviante. Copiii trebuie să fie cei mai protejați membri dintr-o societate, ei sunt în grija noastră a tuturor. Echilibrul lor emoțional va fi unul sănătos doar dacă vor fi protejați CATEGORIC în perioada lor de formare. Ar trebui toți să ne dăm concursul pentru asta.
Postat 29 Aprilie 2022, 09:10 de georgemarian
S-a dat ordin pe unitate!
De la Budapesta s-a dat ordin ungurimii de pretutindeni sa faca tot posibilul pt. a abate atentia de la problemele guvernarii orban. Sau sa ,,distribuie" problema si altora, sa poata spune piticul ca nu e singurul care gandeste asa. CJUE a respins in februarie recursul formulat de Polonia şi Ungaria împotriva noului mecanism care permite UE să taie fondurile europene pentru ţările membre care încalcă drepturile şi libertăţile democratice: ,,Condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept nu este negociabilă”.În cazul ungurilor încălcarea drepturilor democratice i-a costat deja accesul la 7 miliarde euro din fondul PNRR, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din PIB. Budapesta este eligibilă pentru a primi 22,5 miliarde euro de la bugetul UE până în 2027, bani care acum sunt sub semnul intrebarii. Asta vor ungurii din parlamentul romanesc, sa excluda si Romania de la primirea de fonduri de la UE! P.S. Chestiunea LGBT este irelevanta, nu era asta, gaseau bipeda&gasca altceva.
Postat 29 Aprilie 2022, 06:10 de pinonel
Normalitate ??
CENZURAT
Postat 29 Aprilie 2022, 03:39 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON