URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2011, 14:49

Primăria supune dezbaterii publice oportunitatea construirii unei centrale pe biomasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria va supune dezbaterii publice oportunitatea construirii unei centrale pe biomasă în curtea Electrocentrale pentru a satisface necesarul de energie termică a oraşului din surse de energie verde.

Dezbaterea publică va avea loc miercuri de la ora 16 în sala mare a Primăriei şi va fi condusă de viceprimarul Gheorghe Carp împreună cu şeful Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marcel Boloş. "Vom prezenta cu ocazia întâlnirii avantajele unei centrale pe biomasă şi vom supune dezbaterii publice oportunitatea construirii uneia la Oradea", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Boloş.

Orădenii interesaţi pot face propuneri sau sugestii cu privire la viitoarea centrală şi la adresa de email directiadezvoltare@oradea.ro. Consilierii locali au aprobat în cadrul şedinţei din 16 martie finanţarea unui studiu de piaţă privind dezvoltarea producţiei de energie termică provenind din surse regenerabile, respectiv biomasă, municipalitatea fiind interesată de obţinerea unei energii termice mai ieftine.

Potrivit estimărilor municipalităţii, centrala care ar urma să fie construită de un investitor privat ar putea asigura între 3% şi 5% din necesarul de energie termică a oraşului, operatorul urmând să o vândă municipalităţii la un preţ comparabil cu cel al apei geotermale.

Proiectul municipalităţii s-a lovit încă de la acea dată de opoziţia ecologiştilor. Orlando Balaş, fostul consilier al primarului Ilie Bolojan şi biologul Anna Marossy au acuzat municipalitatea că încurajează tăierea pădurilor bihorene. Ecologiştii sunt convinşi că viitoarea centrală va arde lemn şi nu biomasă aşa cum promite Primăria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
nu!
Eu nu sunt de acord!
Postat 19 Aprilie 2011, 21:09 de M
impotriva
eu as fi impotriva arderii padurilor bihorului..
Postat 19 Aprilie 2011, 18:32 de anonim
biomsa
da si daca lati terminat punetil pe gligoras sef...iar dupa ce sia imprumutat centrala toata,apucativa de una nucleara....poate nu sio pote imprumuta tota...
Postat 19 Aprilie 2011, 18:26 de pip
HAI LA DEZ-BATERE
CE TAMPENIE SA SUPUI DEZBATERII PUBLICE REALIZAREA UNEI CENTRALE TERMICE PE BIOMASA !!!! CRED CA NUMAI 10% STIU CE-I AIA CENTRALA TERMICA SI 1% CE-I AIA BIOMASA SI CE INSEAMNA ASTA !!! RESTUL ISI DAU CU PAREREA IN FUNCTIE DE CE PARTID AU LA SPATE SAU IN .... FATA !!! IN ACESTE PROBLEME SOLUTII DAU SPECIAISTII IN URMA CERCETARILOR , STUDIILOR , PROGNOZELOR.......... , DAU 2 - 3 SOLUTII ASUPRA CARORA TRE SA DECIDA TOT SPECIALISTI IN FUNCTIE DE COSTURI, CONSUMURI , PRETURI .......... HAI SA VOTAM ! CARE VREI BA CENTRALA PE-MASA SAU BIO-MASA ? SUNT ATATEA INTERESE PERSONALE SI DE GRUP IN ACEST FURNIZOR UNIC DE AG. TERMIC CA CE CONTEAZA CE VOTEAZA BADEA ION SI TATA VETA !!!! TOTI CEI CE STAU LA BLOC SUNT CONSUMATORI CAPTIVI CERE TRE SA SE SUPUNA CELOR CE AU INTERESE IN DISTRIBUIREA ENERGIEI !!!
Postat 19 Aprilie 2011, 18:01 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON