URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2019, 17:00

Președintele României o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național "Steaua României"

Președintele României o va decora pe Simona Halep cu Ordinul Național 'Steaua României' Novak Djokovic şi Simona Halep, învingătorii celei mai recente ediţii a prestigiosului turneu de la Wimbledon
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat un decret cu privire la decorarea tenismenei române Simona Halep cu Ordinul Naţional "Steaua României", "în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate" şi deoarece "promovat numele ţării noastre în întreaga lume". 

”Ca urmare a performanţei extraordinare obţinute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum şi în semn de recunoaştere şi apreciere pentru întreaga activitate, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincţii a statului român, Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler, sportivei Simona Halep. Prin dăruirea, devotamentul şi profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât şi în afara sa, Simona Halep a promovat numele ţării noastre în întreaga lume”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

”Simona Halep este un model pentru tânăra generaţie, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaş câştig pentru sportul românesc”, a încheiat Administrația Prezidențială.

Simona Halep, în vârstă de 27 de ani, a câştigat sâmbătă turneul de la Wimbledon, trecându-şi în palmares cel de-al doilea titlu de grand slam, după cel obţinut anul trecut la Roland Garros. 

Ea a fost felicitată de Ducesa de Cambridge după reuşită şi a fost inclusă în exclusivistul club de tenis All England Club.

Ea a participat ulterior şi la un dineu oficial, unde a strălucit într-o rochie neagră. Ea şi Novak Djokovic, câştigător al trofeului şi anul acesta la Wimbledon, au fost vedetele serii. 

Simona Halep este aşteptată să ajungă în România la ora 17, împreună cu cel mai nou trofeu din cariera ei. După această reuşită, ea va urca pe locul 4 în clasamentul jucătoarelor de tenis (WTA). 

Pe de altă parte, Patriarhia România a anunţat că o va decora pe Simona cu Ordinul "Crucea Patriarhală" pentru mireni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Foarte bine a facut Presedintele
Loserii invidiosi sa-si bage unghia-n gat.
Postat 16 Iulie 2019, 21:00 de 1234
exrimare de kkt . . atat poti
bangladesh, india, zimbabwe te asteapta. Esti ideal ca si conducator acolo. Iar pana iti dai seama ca nu te poti ascunde dupa un nickname, te sfatuiesc sa ai grija cu jignirile si exprimarile. Vine el cu "bre", Din dragoste fan club? Retardat e arborele tau genealogic, iar unde sunt eu la ora aia nu se doarme, idiotu satului.
Postat 16 Iulie 2019, 13:51 de poiu
@poiu
Bre....in 2 sec as uita de retardati ca tine, de tara asta de kkt. Atat ca aici, acum, nu vb despre asta. Mai bine dormi, nu debitezi atatea imbecilitati.
Postat 16 Iulie 2019, 09:02 de elev
Elevule
O dai in bara rau de tot. In al doilea rand cu varsta. In primul rand, exact cum zicea anaconda. Cand nu ai cu ce iesi in fata, o faci cu sportivi. Ai vreun participant la Nobel? Ai vreunu recunoscut pentru stiinta la nivel mondial, in viata? A contribuit tara cu ceva pentru comunitatea europeana? In 6 luni de președenție s-a pus macar un plan pe hartie? Cand raspunsu la toate astea e 0, zici ca a castigat una la Wimbledon. Ca a batut-o pe Williams. Pai o decorezi cand a batut-o la numarul de victorii. S-a mai laudat ca a ciuruit-o o data si parca, putin timp mai apoi, a luat-o pe coaja urat. Lauda la romani e pe primul loc, eu zic sa faci cateva vizite scurte, 1 saptamana maxim in tari civilizate (nu italia, spania, slovacia, sau alte foste comuniste) sa vezi cu ce valori se lauda aia. Gen initiativa de a reduce plasticul din oceane, arata rezultatele, se vad imbunatatiri. Nici o medalie nationala. Altu merge si studiaza ani de zile calota glaciara, incalzirea globala, vine cu date clare adunate de pe 3 4 ani, vine cu masuri, merge sa adune date iar si demo stteaza eficacitate. Nu e premiat national si ridicat in slavi. Djokovic ce distinctii are in Serbia? Stii? Federer? Williams? In afara de alea sportive. Numa romanii fac cetateni de onoare la drumu mare, decoreaza pt orice pe mai oricine da alte valori nu au. Asa ca slabeste-ne cu patriotismul asta de 2 bani si nu te mai minti singur. Ca pentru un venit decent ai disparea si uita de romania in 10 minute. Romanii sunt doar niste falsi care se bucura de chestii marunte, aruncate ca boabele de porumb la gaini. Care cand au un eveniment de genu asta, mai au puțin si stabilesc ziua ca sarbatoare nationala fara munca.
Postat 16 Iulie 2019, 08:41 de poiu
Elite
Elitele, indiferent de domeniul de activitatea, sunt recunoscute si onorate oriunde in lumea civilizata. Tenisul este un sport, o industrie cu un mare impact de imgaine. Foarte buna initiativa.
Postat 15 Iulie 2019, 23:11 de 232
@crisdumi
Esti ca poiu ! Ma rog, mai ceva ca poiu. Mai oligofren, mai retardat, mai idiot. PS Plus de asta habarnist, sa nu stii tu ca-i nepoata idolului tau Bolojan. Deci... mars la somn. Nu uita, proteza in pahar, langa pat, iti curg balele daca adormi cu ea. Noapte bunaaaaa
Postat 15 Iulie 2019, 21:58 de elev
Simona Halep, în materie de tenis mai ales, este cel mai titrat sportiv din România ... și cred cu convingere acest aspect !?!
Cu toate astea, ea nu joacă sub culorile României, ci pe "persoană fizică" !?! "Steaua României" trebuie să "cinstească" oameni care aduc țării "plusvaloare" de nivel național ... ceea ce înseamnă o abordare extrem de complexă, nu numai de tip "individual" !?!
Postat 15 Iulie 2019, 21:39 de CrisDumi
@poiu
Brrrr, cat de cretin esti ! Si habarnist. Halep e nepoata lui Bolojan, el a vorbit cu Klaus sa-i dea ordinul. Vezi, esti bou, toata lumea stie numai tu nu. Mars la somn bosorog prost. :)
Postat 15 Iulie 2019, 20:20 de elev
Valori
O tara fara valori reale se consoleaza cu sportivii!!
Postat 15 Iulie 2019, 19:58 de AnaConda
Chiar pentru orice se da ordinul asta deja?
Asta era o onoare candva, am citit lista celor care l-au primit si sincer, in afara de Petre Tutea si inca vreo 20, restul nu stiu ce fac sa fie acolo. Plus ca daca moare unu, hop mai e un ordin liber. Pana si Klaus, ce a facut el sa primeasca ordinul?
Postat 15 Iulie 2019, 18:52 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON