URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2020, 18:45

„Plouă” cu amenzi şi plângeri penale: Încă o firmă, demascată în cazul depozitelor clandestine de deşeuri descoperite în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii de mediu au aplicat, marţi, o nouă amendă de 60.000 lei şi au mai înaintat o plângere penală în cazul depozitelor clandestine de deşeuri descoperite în Ineu şi Vadu Crişului.

Potrivit şefului Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, comisarii au finalizat cercetările la depozitul din satul Vadu Crişului şi au transmis cea de-a doua sesizare penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor împotriva firmei care a semnat contracte cu furnizorii gunoaielor din Italia şi le-au introdus în România cu acte false, în care au menţionat că le duc la ardere sau reciclat.

„Este doar o etapă finalizată. Noi continuăm cercetările”, a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, care bănuieşte că în judeţ mai există astfel de depozite clandestine.

Sancţiunea este a doua, după cea de 60.000 lei dispusă săptămâna trecută unei alte firme româneşti care a introdus în România deşeuri pe care apoi le-a abandonat pe terenul şi grajdurile unui fost CAP din satul Ineu de Criş.

După cum BIHOREANUL a arătat, până acum, în cele două localităţi au fost descoperite peste 700 de tone de deșeuri, toate nepericuloase, fiind vorba de resturi textile, hârtii, piele şi cauciucuri.

„Aceste deşeuri au intrat prin fals, uz de fals în România. În acte s-a menţionat că trebuiau să tranziteze România ori să ajungă la instalaţii de valorificare (incineratoare şi instalaţii care prelucrează deşeurile şi le fac materie primă). În loc de asta, au ajuns în depozite clandestine", a declarat Togor.

După finalizarea investigaţiilor, comisarii Gărzii de Mediu Bihor vor dispune procedura de "take back". Concret, comisarii vor lua legătura cu autorităţile din Italia, ţara de origine a deşeurilor şi, în funcţie de decizia comună, vor returna întreaga cantitate de deşeuri ori le vor valorifica pe cheltuiala italienilor. “La rândul lor, autorităţile din ţara de origine se vor îndrepta împotriva firmelor de unde au fost preluate”, a explicat şeful Gărzii de Mediu Bihor.

Cazul este şi în atenţia Direcţiei Regionale Antifraudă Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
No ni ma!
No ni ma ca s-au trezit astia de la mediu, bugetarii de la mediu! De ani buni se striga pe toate jurnalele ca la Chistag se ard tot felu de deseuri chiar si radioactive au gasit si nimic! Acu s-au trezit sa rupa cateva chitante! Bugetarii de la mediu, politie, vama sunt vinovatii ca dorm in post pe lefuri babane asteptand pensii de service si mai babane! Cred ca sunt foarte maniosi ca is deranjati din multitudinea de problem personale pe care trebuie sa le resolve de urgenta, ca si asa suntem invatati cu gazele de la 10 august asa ca ce?
Postat 18 Februarie 2020, 23:54 de scortosul
depozite clandestine
...deşeuri pe care apoi le-a abandonat pe terenul şi grajdurile unui fost CAP.Le-a depozitat incognito sau cu acordul proprietarului depozitului clandestin?In Romania nu stiu daca exista incineratoare de gunoaie.In schimb fabricile de ciment pot folosi un anumit procent in cuptoarele lor.(Cement's Dirty Business-documentar youtube)Fabricile de ciment sunt toate in proprietatea strainilor.Astfel UE isi arde legal o cantitate de gunoaie in Romania pitoreasca.De ce nu le ard la ei? De ce accepta romania import de gunoi,ea fiind in pragul infringementului pentru gestiunea defectuoasa a gunoiului?Welcome to...Nicolae Ceausescu Fan Club
Postat 18 Februarie 2020, 20:51 de excalibur
232, alcoor, 100110 , 1234 sau care mai esti
După alegeri, încă nu are Bihorul
Postat 18 Februarie 2020, 20:44 de Sandu2100
Bihorul
Groapa de gunoi a Europei !?!. Bolovaneeeee, acum ai si prtefectura si ce faci cu ea ?!?
Postat 18 Februarie 2020, 20:08 de 1011010
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON