URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
31 Ianuarie 2023, 12:00

Plantați în amintire: Pădure de mesteceni la Oradea, în memoria celor trecuți în veșnicie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un proiect inedit se va desfăşura în acest an în Oradea. Asociaţia Zi de Bine, fondată de fosta jurnalistă Melania Medeleanu, a extins proiectul "Plantaţi în amintire", demarat anul trecut în Lugoj, judeţul Timiş, în oraşul de pe Crişul Repede.

În zona Salca din Nufărul, voluntarii vor planta 100 de mesteceni, fiecare arbore urmând să fie sădit în memoria unei persoane trecute în veşnicie. 

"Am început proiectul «Plantaţi în amintire» de dor. De o voce, de un gest, de o amintire. De felul în care mă privea. De o îmbrăţişare. Uşor, uşor am înţeles că nu se va mai întoarce şi, din când în când, locul dorului a fost luat de spaimă. Dacă o să-l uit? Dacă pur şi simplu într-o bună zi toate amintirile se vor şterge? Aşa că am simţit nevoia să vorbesc despre el", a relatat Medeleanu, într-o postare prin care a prezentat proiectul.

Fiecare mesteacăn sădit în Salca va avea o plăcuţă cu fotografia şi numele celui pentru care a fost plantat, dar şi un cod QR care va duce la povestea lui. 

Cei care doresc să planteze arbori în memoria celor dragi trebuie să intre pe site-ul proiectului, plantatiinamintire.ro şi să urmeze paşii indicaţi. Odată cu rezervarea unui copac, pot face, dacă doresc, şi o donaţie în bani către organizatori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON