URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2023, 17:48

Percheziții în Bihor, la tineri bănuiți că vindeau droguri în Oradea: Au fost găsite inclusiv arme și cartușe! (FOTO)

Percheziții în Bihor, la tineri bănuiți că vindeau droguri în Oradea: Au fost găsite inclusiv arme și cartușe! (FOTO) foto: Poliția Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci tineri au fost reţinuţi, iar doi dintre ei urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă în urma a şase percheziţii domiciliare făcute joi în judeţul Bihor. Cele cinci persoane sunt bănuite că vindeau în Oradea droguri de risc şi mare risc, iar anchetatorii au găsit în locuințele lor inclusiv arme, cartuşe și cuțite de tip militar.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada martie a.c. până în prezent, cele cinci persoane, cu vârste între 19 şi 26 de ani, ar fi comercializat, în repetate rânduri, în municipiul Oradea, droguri de risc şi mare risc, respectiv cannabis şi 3 CMC", anunţă un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.

La descinderi au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Oradea, sprijiniţi de Jandarmeria Bihor.

În urma acestora, au fost găsite şi ridicate 37 de grame de substanţă cristalizată 3 CMC, 20 de grame de cannabis, 16 capsule cu pulbere albă, psihoactivă, 5 hard diskuri externe, două laptopuri şi un telefon mobil.

"De asemenea, au fost descoperite două arme neletale, supuse autorizării, trei arme de tip airsoft, o cutie cu 99 de capse detonante, 10 cartuşe cu proiectil din cauciuc, 1,614 kilograme de proiectile metalice, 825 de grame de tuburi de cartuş fără capsa detonantă, 41 de cartuşe de diferite calibre, acestea urmând a fi supuse expertizării", mai arată Poliţia.

În urma descinderilor s-au mai găsit, conform DIICOT, „un obiect tip grenadă confecţionat artizanal ce conține cartuş cu gaz iritant și 2 cuţite de tip militar”.

La finalul acțiunii, cei cinci tineri au fost transportați la sediul DIICOT Oradea, fiind bănuiţi de trafic de droguri de risc şi mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

"Ulterior, faţă de cele cinci persoane a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, iar vineri, 26 mai a.c., două dintre acestea vor fi prezentate la Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale", mai arată comunicatul Poliției.

Descinderile din Bihor au avut loc în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurate în ultimele două zile în toată țara. Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut zeci de percheziţii, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Între altele, au fost vizate și cauze care au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON