URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2018, 12:18

Oradea City Running Day: Alergători de toate vârstele au fugit pe străzile oraşului (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A opta ediţie a concursului de atletism Oradea City Running Day a avut loc duminică în centrul oraşului şi a reunit la start peste 800 de atleţi profesionişti sau amatori. Aceştia s-au adunat în Piaţa Ferdinand încă de la ora 8, iar înainte de startul oficial şi-au făcut încălzirea, bucuroşi că vremea a fost numai bună pentru alergat.

La ora 10 fix, ei au început alergarea. Indiferent în care categorie de concurs s-au înscris – semimaraton (21 kilometri), ştafeta firmelor, cu patru persoane (21 kilometri) ori cursa populară (10 kilometri) – cu toţii au pornit pe acelaşi traseu: Piaţa Ferdinand, Piaţa Unirii, strada Principatelor Unite, pe sub podul Decebal, malul stâng al Crişului Repede, Podul Carol I, malul drept al Crişului Repede, strada Sfântul Apostol Adrei, strada Patrioţilor ocolind Teatrul de Stat, Piaţa Ferdinand, strada Iosif Vulcan (pe o bandă de circulaţie), întoarcere pe strada Iosif Vulcan în Piaţa Ferdinand. Traseul a fost lung de 5 kilometri, aşa că cei care au participat la alte probe decât cursa populară au parcurs mai multe ture.

De pe margine, sportivii au fost încurajaţi şi aplaudaţi de prieteni, cunoştinţe sau pur şi simplu orădeni care s-au oprit să vadă concursul. Printre alergători s-au numărat şi zece persoane înscrise la categoria de vârstă 60+, dar şi câţiva copii care au dovedit rezistenţă serioasă!

Oradea City Running Day

Totodată, merită menţionat că acest concurs a atras sportivi din opt ţări: România, Ungaria, Slovacia, Irlanda, Spania, Marea Britanie şi SUA. De asemenea, au putut fi văzuţi printre alergători şi politicieni: viceprimarul Oradiei, Florin Birta, şi deputatul PNL Florica Cherecheş, de altfel participantă în fiecare an la competiţie.

Primii care au ajuns la finish au fost, desigur, câştigătorii cursei populare. La masculin, pe locul I s-a situat atletul orădean Laviniu Chiş (foto), care a terminat cursa în 16 minute şi 26 de secunde, iar la feminin a fost fruntaşă atleta timişoreancă Yasmina Tămăşilă.

Cursa de 10,5 km a fost câştigată de Eduard Hercuţ (36:00) şi Karina Tămăşilă (42:07), iar Ştafeta Firmelor de compania StarTeam Holcim 1. Pe locul doi s-au clasat angajaţii firmei Eco Bihor, iar pe 3 cei ai Smartware. În fine, cea mai grea cursă, de 21 de km, a fost câştigată de doi atleţi gorjeni: Bălţoi Adela (1:19:16) şi Ştefan Lupu (1:11:18).

Toţi participanţii au primit însă, la finalul cursei, medalii de învingători. Pentru această ediţie, organizatorii de la Clubul Sportiv Xterra au ales să imprime pe medalii faţada Palatului Moskovits Miksa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON