URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2023, 20:11

Oradea cere finanţare europeană pentru achiziționarea de echipamente medicale de 3,2 milioane euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va depune miercuri două cereri de finanţare europeană pentru achiziționarea de echipamente medicale în valoare de 3,2 milioane euro.

"Miercuri este termenul limită"

Consiliul Local Oradea a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, cele două proiecte în cadrul unei şedinţe desfăşurate online.

"Este vorba de două proiecte care însumează 3,2 milioane de euro şi vizează dotări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Staţionarul 1 şi Maternitatea orădeană", a declarat primarul Florin Birta în scurta sa luare de cuvânt.

Primarul a spus că "primul proiect se referă la un parteneriat între Spitalul Judeţean şi Universitatea din Debreţin, iar cel de-al doilea va fi depus de municipalitatea orădeană în parteneriat cu oraşul Berettyóújfalu". De altfel, Florin Birta i-a mulţumit şefului grupului UDMR din Consiliul Local, Szabó József, pentru faptul că a intermediat perfectarea celui din urmă.

Cele două proiecte vor fi depuse în cursul zilei de miercuri. „Axa de finanţare pe Ro-Hu este deschisă, iar miercuri este termenul limită de depunere a proiectelor, fapt pentru care nu am mai putut aştepta şedinţa ordinară de joi", a explicat pentru BIHOREANUL, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Bani pentru dotări

Concret, primul proiect, care are ca lider Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea, cu titlul EmpowerHer se referă la "stabilirea unui centru complex de reabilitare postnatală şi a unui program de sprijin interregional pentru a spori bunăstarea generală a femeilor şi pentru a susţine revenirea lor în domeniul muncii".

Proiectul prin care spitalul orădean ar primi 1,2 milioane euro cu TVA inclus pentru investiții vizează achiziţia a 108 de paturi electrice, 4 staţii centrale de monitorizare fetală, 10 paturi ATI, 120 de noptiere, 4 ecografe, 2 echipamente radiologice mobile C-arm şi un aparat de anestezie.

Cel de-al doilea proiect, care va fi depus de Primăria Oradea în parteneriat cu Municipiul Berettyóújfalu sub denumirea OR-BVO HEALT, vizează "acces egal la serviciile de sănătate pentru comunităţile din Oradea şi Berettyóújfalu".

Municipalitatea orădeană ar urma să beneficieze, prin acest proiect, de 2 milioane de euro cu TVA inclus. Potrivit raportului de specialitate al HCL-ului, acesta are ca scop achiziţionarea unui aparat RMN pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, iar pentru partenerul maghiar echipamente medicale pentru îngrijire pediatrică, stomatologie şi radiografie dentară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Degeaba.
Medici spagari, incompetenti dar priceputi a cere bani, asta e Oradea.
Postat 28 Septembrie 2023, 09:25 de vasi13
Degeaba dacă corupția ucide!
Cele 51 de locuri pentru asistenți medicali generaliști s-au transformat în 46 peste noapte. Condițiile concursului și desfășurarea acestuia este maxim de suspectă(întrebări care nu erau conform tematicii și bibliografiei, informare despre modul de desfășurare al interviului -0, au stat bieții oameni de la ora 8 până la ora 16 ca să le vină rândul). ,candidați care nu au luat nota 6 la scris au luat aproape 10 la interviu, iar care au luat peste 8 la scris au luat 5 sau au picat la interviu. Totul pentru a menține echilibrată balanța corupției și dezechilibrată cea a justiției. Justiția doarme din nou iar corupția ucide prin mâna salvatorilor. O realitate tristă a României din ziua de azi.
Postat 27 Septembrie 2023, 13:55 de Marcelo1989
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON