URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2021, 10:50

O nouă tragedie într-un spital Covid din România: Doi pacienți au murit (VIDEO)

Un nou incendiu într-un spital a izbucnit joi dimineață în România. Doi pacienți au murit, iar o infirmieră a fost rănită, alegându-se cu arsuri, după ce flăcările au izbucnit într-un salon de la parterul spitalului suport-Covid Movila din Ploiești.

Potrivit Digi24.ro, Serviciul de Ambulanță Județean a precizat că la locul intervenției au fost găsite 16 persoane (6 femei și 10 barbați) - 15 pacienți și o infirmieră - care aveau nevoie să fie transferate la alte spitale. În plus, doi pacienți cu vârste de 74 și 75 de ani internați în spital cu Covid au fost găsiți decedați.

Digi24.ro mai arată că incendiul ar fi fost stins de personalul medical. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a precizat, însă, pentru HotNews.ro, că focul a fost stins după sosirea pompierilor, iar cadrele medicale au încercat să stingă flăcările. Așa s-ar fi rănit și infirmiera.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că cei 15 pacienți sunt în stare stabilă, unul dintre ei fiind internat într-o secție de Anestezie-Terapie Intensivă, iar ceilalți 14 într-o secție medicală Covid.

Infirmiera rănită are arsuri pe 20% din corp.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută localnicilor sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire, arată HotNews.ro.

DSU a mai precizat că Inspecția Sanitară de Stat a efectuat acțiuni de verificare în ultimii doi ani la Spitalul Județean din Ploiești, aplicând amenzi în valoare de aproape 90.000 de lei.

ISU Prahova a precizat, la rându-i, că unitatea nu deține autorizație de securitate la incendiu și că a fost amendată în luna februarie pentru că nu avea aceste documente. ISU spune că spitalul a avut autorizații emise în 2010 și în 2014, dar că între timp s-au făcut renovări pentru care nu s-a solicitat autorizație. 

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului.

De la o scânteie

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, medicul Bogdan Nica, spune că incendiul s-ar fi putut declanșa din cauza unei scântei și că unul dintre bolnavi era foarte agitat, iar din această cauză patul a fost mișcat.

„Cu firmă autorizată, în loc să se trateze pacienții bolnavi de Covid cu oxigen pe butelie, se tratează cu oxigen din stocator cu oxigen lichid și pe rampe de oxigen. Inclusiv în camera respectivă. Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, ci probabil a fost o defecțiune fie la un aparat, la un pulsoximetru, fie faptul că patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat, s-a mișcat patul și probabil s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet. Se întâmplă.

Erau doi bolnavi cu C-PAP acolo, cantitate mare de oxigen. E un risc asumat când tratezi cu cantități mari de oxigen, orice mică scânteie, sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul.

Infirmiera a fost rănită în timp ce încerca să-i repună masca bolnavului care era foarte agitat. Atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul și apoi au intervenit cu extinctoare în salon, a venit și ISU în zece minute și incendiul s-a stins în trei minute. (...) Oxigenul, după cum bine știți, se mai acumulează și în haine și în pături, atunci poate senzorul nu depistează. Nu știu să vă spun, nu sunt specialist în detectoare de oxigen”, a spus Bogdan Nica.

Avem o suprasolicitare a sistemului

Ministrul bihorean al Sănătății, Cseke Attila, a declarat pentru HotNews că nu se poate pronunța deocamdată cu privire la cauzele incendiului, dar este cert că în acest moment, pe fondul pandemiei de Covid-19, există o suprasolicitare a sistemului medical.  

"Ceea ce ştim astăzi - şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem - este că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine”, a declarat Cseke Attila potrivit HotNews.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tepes
Medicamente sunt in spitale, farmacii e la tot pasul ( chiar Felix din consiliul local , are cateva ) spitale nu sau construit de prin '87, dar totusi nu cred ca e doar din vina lui superman,arahat,ciolanis,voiculescu,mihaila . ApropoS la Oradea se construieste un spital. Totusi e vina noastra pt ca votam ca idiotii, si avem aliante si nu e nimic clar, spre exemplu la CL Oradea nu e nevoie de alianta , am votat corect. Referitor la subiect am convingere ca Sosoaca, LASCARICA, Aur, spaima_trepadusilor, georgemarian, platona, gojdu91, KP sunt de vina si ar trebui arestati.
Postat 11 Noiembrie 2021, 18:51 de Sandu2100
romania a oprit pandemia
multumita cui n-avem medicamente farmacii,spitale??? raspuns citu superman,arahat,ciolanis,voiculescu,mihaila,etc cine a incasat comisoanele grele pt vaccinuri? raspuns cei care sunt la CẤRMĂ tarii. test saliva pt copii cumparate de la o firma famtoma alias botezatu,fratii camataru la ordinul cui? raspuns... mai bine nu ziceai nimic sandu
Postat 11 Noiembrie 2021, 17:30 de tepes
Sosoaca, LASCARICA, Aur, spaima_trepadusilor, georgemarian, platona, gojdu91, KP
Asta este efectul prostiilor din capul vostru, voi bolnavii cu capul ati supra-solicitat sistemul medical din Romania, voi astia care aveti studii pe GOAGLE si FEISBUC, voi astia care sunteti impotriva vaccinului, voi umpleti spitalele
Postat 11 Noiembrie 2021, 14:51 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON