URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 August 2022, 17:11

O companie aeriană nouă, Air Connect, anunță că va lega Oradea de Constanța, din iunie 2023 

O companie aeriană nouă, Air Connect, anunță că va lega Oradea de Constanța, din iunie 2023  (foto: Facebook, Air Connect)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Air Connect, o companie aeriană românească lansată recent, a anunțat că va opera pe mai multe aeroporturi din țară, inclusiv de la Oradea, oraș pe care ar urma să-l conecteze, din vara anului 2023, cu Constanța. Biletele au fost puse în vânzare pe website-ul companiei. 

Reprezentanții Air Connect au anunțat mai multe rute regionale și au anunțat că zborurile vor fi operate cu o aeronavă de tip ATR72-600, cu 68 de locuri. O a doua aeronavă ar urma să ajungă în posesia operatorului în luna august a acestui an, scrie G4Media.ro. 

Zborul Oradea - Constanța ar urma să fie lansat pe 23 iunie 2023. Conform datelor din sistemul de rezervări al companiei, cei care ar cumpăra acum un bilet dus-întors Oradea - Constanța, pentru perioada 2 – 9 iulie 2023, ar plăti 125 de euro. 

Nici Aeroportul Oradea, nici Consiliul Județean Bihor nu au anunțat deocamdată ruta de Constanța, care ar urma să fie operată de Air Connect. 

Conform datelor publicate de Air Connect, noul operator aerian va mai zbura de la București la Baia Mare, Budapesta, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș; de la Constanța la Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara, respectiv de la Cluj la Budapesta. 

Directorul general al Air Connect este Tudor Constantinescu, fost director comercial la Blue Air și AnimaWings. Compania aeriană are mai mulți acționari și administratori, printre care și tur-operatorul Karpaten.  

Pe de altă parte, în vara anului trecut, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Oradiei, Florin Birta, anunțau că orașul își va face propria compania aeriană, care să asigure legătura cu capitala, dar și cu destinații externe importante. Ulterior, s-a decis că Air Oradea, căci așa a fost botezată compania, va închiria aeronavele și echipajele care să efectueze zborurile. De atunci, însă, autoritățile nu au mai prezentat nicio informație referitoare la operatorul aerian.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Air Oradea ...
... a fost un proiect mort din start, gândit de niște mâncători de bani publici pentru contribuabilii fraieri care au crezut că zburatul e pentru orice șoarece ce scoate coada la vedere.
Postat 28 August 2022, 10:19 de KP
Malaga si Lyon, mai bine decat Constanta!
in loc de ruta de constanta, mai bine ar fi doua zboruri saptamanale spre Malaga si Lyon! hotia litoralului si jegul de acolo trebuie evitate!
Postat 27 August 2022, 21:34 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON