URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 24 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
17 Martie 2023, 10:21

O adolescență trăită altfel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luna martie reprezintă pentru echipa Open Tribe încheierea cu succes a două ediții ale programului „Adolescența Altfel”, atât în Oradea, cât și în București.

Programul „Adolescența Altfel” vine în sprijinul adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, cu scopul de a le oferi o experiență imersivă, descoperind noi moduri de a-și trăi adolescența, fiind totodată deschizător de orizonturi în ceea ce privește viitorul și succesul acestora. Adolescența nu trebuie neapărat să fie o corvoadă, aceasta poate fi transformată în una dintre cele mai frumoase și constructive etape ale vieții, dacă știm cum să o pregătim, cu ce baze să ne ancorăm în această aventură și cu ce scop să privim mai departe. Mai întâi, se clădește mediul adolescentului, alături de valorile deja dobândite prin educația parentală. La această vârstă, poate pentru prima oară, tinerii conștientizează importanța alegerii unui mediu propice dezvoltării și a unui anturaj care să reflecte aceeași direcție, bazată totodată pe valori comune.

Identificând și lucrând pe schimbările inerente perioadei adolescentine, se clădește mai apoi fundația succesului. Odată cu formarea personalității și a conturării unor opinii proprii, tinerii învață să construiască și să mențină relații sănătoase. Aceștia trec prin etape de autocunoaștere, de valorificare a potențialului, pentru ca mai apoi să își stabilească obiective pentru împlinirea propriului scop. 

Un adolescent acompaniat azi înseamnă un adult de succes mâine. Iar în spatele oricărui adolescent acompaniat se află un părinte responsabil. Cursurile Open Tribe vin așadar ca un sprijin pentru părinții conştienţi și totodată dornici să își susțină copiii să trăiască potrivit unor valori fundamentale, precum: responsabilitatea, încrederea în sine, perseverenţa, integritatea, munca în echipă etc. În plus, părinții sunt și ei participanți activi în procesul de dezvoltare a copilului lor. Open Tribe crede cu tărie că numai împreună cu părinții se poate dobândi o dezvoltare optimală și de durată a copilului. Astfel părinții ajung să evolueze alături de copiii lor din punct de vedere emoțional și să construiască o relație sănătoasă și armonioasă.

Misiunea și totodată motivația echipei Open Tribe este dezvoltarea copiilor și crearea unor relații armonioase în sânul familiei, atât în comunitatea locală, cât și pe plan național. Programele Open Tribe vor fi așadar în curând disponibile și în alte orașe precum: Brașov, Timișoara, Brăila.

Dr. Réka Balog - profesor, trainer și editor Open Tribe

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.525 RON
  • 1 EUR = 4.9214 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON