URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iunie 2015, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moarte în doi

Adolescenţii care s-au aruncat de pe blocul cu 10 etaje din strada Sovata erau cunoscuţi consumatori de etnobotanice, fiind clienţii casei într-un club unde îşi fac veacul dependenţii de droguri. Crescuţi fără tată şi fugiţi de acasă, Rafael Popuş şi Iosif Bocioc "locuiau" într-un imobil părăsit de pe Corso, iar în seara în care şi-au pus capăt zilelor s-au ameţit cu vin şi vodcă şi, pentru că rămăseseră fără bani pentru prafuri, au prizat prenadez.

Autonomie la robinet

UDMR ţinteşte monopolizarea serviciilor de apă şi canalizare în feudele din nordul judeţului. Mirajul banilor dirijaţi prin Ministerul Mediului, rezervat "tradiţional" UDMR-ului, i-a făcut pe politicienii maghiari să aranjeze asocierea a 22 de localităţi în care afacerile cu apă să revină unei societăţi care, cu 8 angajaţi, aspiră la fonduri de 50 milioane euro.

Obsesie criminală

Crima care a şocat Belgia: După ce şi-a hărţuit luni întregi fosta iubită, un bihorean a decapitat-o şi i-a aruncat cadavrul pe geamul locuinţei. Asasinul a intrat în casa victimei, tot bihoreancă, ajutat de un vecin pe care l-a "convins" să-i bată la uşă după ce l-a ţinut ostatic o noapte, legat de un scaun şi cu un căluş în gură.

Veniţi cu noi în turul II!

Organizată din economii, campania pentru referendumul din 14 iunie mizează pe participarea orădenilor indiferent de partid, naţionalitate, vârstă şi... antipatii. Repetarea scrutinului pentru Oradea Mare este promovată din uşă în uşă şi online, implicând de la orădeni de rând până la personalităţi ale oraşului, cum ar fi antrenorul Emeric Jenei, medicul Gheorghe Bumbu ori omul de afaceri Alexandru Mudura jr.

"Ridicări" în aer!

AIO a sistat ridicarea maşinilor parcate neregulamentar până la clarificarea cadrului legal. Autospecialele municipalităţii au fost trase pe dreapta până la noi ordine, excepţie făcând platforma pusă la dispoziţia Poliţiei pentru îndepărtarea maşinilor care blochează tramvaie şi periclitează siguranţa traficului.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Anca Dodescu, administrator public al judeţului Bihor: 
"Starea drumurilor e problema cea mai spinoasă a judeţului"

De 22 de ani, economista Anca Dodescu este cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, pe care a şi condus-o între 2004-2012. Dodescu a coordonat sau a făcut parte din zeci de proiecte de cercetare, care au adus instituţiei peste 40 milioane de lei şi 1,3 milioane de euro, în cea mai mare parte fonduri europene. Sumele atrase au făcut ca Ştiinţele Economice să fie una dintre puţinele facultăţi orădene ce făcea profit, dincolo de taxele adunate de la studenţi.
Dodescu a fost singurul candidat la concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului, aşa că o va îndeplini până la finalul mandatului preşedintelui Cornel Popa. Misiunile pe care şi le-a fixat? Să identifice problemele judeţului care se pot rezolva cu fonduri comunitare şi să gândească proiecte prin care să procure banii necesari.

Dragoste cu happy-end

Lansată la o televiziune locală şi consacrată la una din Cluj, orădeanca Romana Fărcaş revine acasă pentru a se căsători cu fotbalistul Ioan Hora. Nunta vedetei Look TV cu mijlocaşul vicecampioanei ASA Târgu Mureş are loc pe 13 iunie la sala Queen Mary, deţinută de Ioan Micula, fiica magnatului şi soţul acesteia fiind, de altfel, una dintre perechile de naşi ale noului cuplu.

Sar în ajutor

1.720 lungimi de bazin, adică circa 86 kilometri. Atât au înotat, anul trecut, peste 200 de orădeni la Swimathon Oradea.
Anul acesta, o nouă ediţie a evenimentului va avea loc la Bazinul Olimpic pe 13 iunie, când orădenii sunt chemaţi să sprijine 15 proiecte umanitare, educaţionale, culturale şi sportive din oraş. Pot ajuta, de pildă, 320 de copii să ajungă pentru prima oară într-o tabără de vară, la amenajarea unui loc de joacă pentru "grădinari" ori la asigurarea terapiei pentru 20 de copii cu dizabilităţi locomotorii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Autonomie la robinet !!!
La fel ca şi cu ideea intrării RDS pe piaţa distribuţiei de energie este şi cea a unui alt doilea operator regional pentru alimentare cu apă şi canalizare în judeţ ... nu se poate decât dacă operează tot regional, venind dinspre vecinii de la Satu-Mare ori Sălaj ... asta dacă nu le place CAO ca operator licenţiat ... Iar ANRE trebuie d fiecare dată să iasă la interval şi să explice proştilor cum e cu operarea regională care trebuie să acopere cel puţin 300.000 locuitori !!!
Postat 01 Iunie 2015, 11:01 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON