URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Decembrie 2021, 10:00

Moşul cel bun. Salariile personalului de execuţie din Primăria Oradea vor fi aliniate cu cele din Consiliul Judeţean Bihor prin majorarea cu circa 16%

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local Oradea va fi chemat marţi să hotărască alinierea salariilor personalului de execuţie din Primăria Oradea la nivelul celor din Consiliul Judeţean Bihor prin majorarea cu circa 16%.

Măsura va fi luată pentru a stopa valul de plecări din Primăria Oradea la alte instituţii, inclusiv CJ Bihor, unde funcţionarii sunt mai bine plătiţi.

"De la 1 ianuarie salariul minim pe economie va creşte cu aproximativ 10%, ceea ce înseamnă o creştere a tuturor salariilor din sistemele administraţiei publice locale conectate la salariul minim pe economie cu 10%", a anunţat primarul Florin Birta, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pentru a-şi păstra angajaţii, Primăria va aplica în cazul personalului de execuţie o majorare salarială chiar mai mare decât cea obligatorie prin lege.

"Personalul Consiliului Judeţean avea salarii mai mari decât personalul Primăriei Oradea aşa că, în urma discuţiilor avute cu preşedintele Ilie Bolojan am egalizat această grilă. Asta înseamnă că pentru personalul de execuţie majorarea salariului va fi undeva la 16 - 17%, în timp ce pentru personalul de conducere va fi o majorare dată strict de creşterea salariului minim cu 10%", a spus Birta.

Potrivit edilului, în ciuda majorărilor salariale care vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2022, cheltuielile de personal nu vor depăşi pragul de 14% din veniturile proprii.

"Dacă mai adăugăm şi voucherele de vacanţă, atunci vor ajunge la un procent de 13,22% din veniturile proprii", a spus Birta.

Primarul a arătat că "în anul 2021 acest procent era de 11,27%, iar în acest an ne-am trezit cu foarte multe persoane care s-au transferat la alte instituţii unde salariile erau mai bune".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Proiect PMO
Cap VIII Resurse Umane, se poate acces a de acolo, nu stiu de ce nu apare linkul direct spre fisier.
Postat 21 Decembrie 2021, 17:44 de Mircea88
Proiect PMO
Proiectul de la PMO .%202109.pdf
Postat 21 Decembrie 2021, 17:42 de Mircea88
Nu dezinformati
Titlul nu este corect, salariile din PMO nu sunt aliniate cu cele din CJ, sunt mai mari cele din PMO. Priviti proiectele de hotarare: CJ Bihor - https://www.cjbihor.ro/wp-content/uploads/2021/12/29-proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-salariilor-de-baza-pentru-functionarii-publici-si-personal-contractual-din-cadrul-CJB.pdf Primaria Oradea - .%202109.pdf Cateva exemple: Arhitect sef PMO - 14538 Arhitect sef CJ - 12750 Director general PMO - 14543 Director general CJ - 13005 Exemplele pot continua. Macar din respect pentru cititori, ati putea sa publicati informatii verificate si corecte. Daca tot asa se intampla si cu datele pe care le publicati despre Covid, este clar ce fel de presa se face in tara asta.
Postat 21 Decembrie 2021, 17:34 de Mircea88
decontul
Nu inteleg de ce unii sunt revoltati. Ce se intampla este normal: pnl isi plateste/deconteaza si fidelizeaza clientela. De ce credeti ca s-au aliat pnl cu psd si udmr? Pentru ca sunt la fel, aceleasi mijloace, aceleasi caractere ... Insa va veni si randul nostru sa le decontam faptele in 2024 ... La toate alegerile!
Postat 21 Decembrie 2021, 15:37 de oradea_mea_si_a_ta
Moşul cel bun sa va voteze, pe tine si pe penalii tai!
Birtinezul, vineri înainte de ședința de consiliu judetean: “exista o rată a inflației și majoritatea instituțiilor au indexat creșterea de salarii cu rata de inflație sau creșterea salariului minim”[…] Anul acesta facem această indexare și noi, reașezăm niște coeficienți de salarizare în sensul în care la debutanți majorăm grilele de salarizare, pentru că aveau salarii mici și vrem să încurajăm tinerii să vină să se angajeze la consiliul județean[…]. Astfel ne protejăm salariile angajaților cu o creștere care să acopere rata inflației, aproximată la 8%”. El a precizat că în urma discuțiilor cu primarul Oradei, Florin Birta, cele două instituții urmăresc să apropie grilele de salarizare ale PMO și CJ Bihor, pentru că există diferențe mari de salarii și există transfer de personal dinspre primăria municipiului, unde salariile sunt mai mici, înspre consiliul judetean. “În 1-2 ani vrem ca grilele de salarizare între cele două instituții să fie asemănătoare pentru că și efortul făcut de echipele de funcționari este relativ egal”. Ma felicit ca nu l-am votat niciodata, l-am dibuit de la inceput ce hram poarta!
Postat 21 Decembrie 2021, 12:51 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON