URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
21 Septembrie 2014, 16:55

Mihai Jurca, "naşul" asociaţiei de promovare a turismului orădean: "Trebuie să ne facem cunoscuţi!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii şi-au spus dintotdeauna că oraşul lor este special şi merită să fie vizitat, mai ales pentru bogăţiile sale arhitecturale. Totuşi, în trecut nu a existat nicio strategie menită să arate că în nord-vestul României există o asemenea bijuterie unică.

Acum, Primăria a decis să înfiinţeze Asociaţia de promovare a turismului în Oradea, responsabil de organizarea ONG-ului fiind Mihai Jurca, angajat al Eurobusiness Park. Scopul e clar: aceasta trebuie să "scoată în lume" oraşul, aducându-i vizitatori.

Ne trebuie un brand

- Care este rolul asociaţiei pe care o conduceţi şi cine îi sunt membrii?

- Iniţiativa datează din acest an şi aparţine Primăriei, cu răspunsul pozitiv al celorlalţi membri: Eurobusiness Parc, Zona Metropolitană Oradea, Lotus Center, DoubleTree by Hilton, Ramada şi Hotel Continental, SC Turism Felix şi Aqua President. Din punct de vedere juridic, asociaţia e în curs de înfiinţare, iar scopul principal este de a creşte numărul de turişti din oraş şi zona limitrofă. Oradea e un oraş cu un potenţial enorm, dar promovarea sa trebuie intensificată. Trebuie să ieşim spre turiştii pe care vrem să-i aducem aici, să avem hărţi, broşuri de prezentare, suveniruri. Trebuie şi să gândim un brand turistic comun cu Băile Felix şi 1 Mai.

- Ce a făcut până acum ONG-ul şi ce plănuiţi în continuare?

- Până acum am invitat în Oradea trei jurnalişti de turism din Viena, unul dintre ei a şi scris un articol despre ce a văzut aici, în cel mai important ziar din Austria, Kurier. Săptămâna aceasta ajunge în Oradea un realizator de la Radio Viena, care va dedica oraşului o emisiune de profil. Mai lucrăm la Oradea City App, o aplicaţie oficială gratuită care va oferi informaţii utile şi audioghiduri pentru diferitele obiective turistice. Pe viitor vom participa la târguri de turism, în România şi în afară, şi vom lucra şi la percepţia localnicilor asupra oraşului, să-i facem să se simtă mândri de Oradea.

- Care sunt atuurile Oradiei ca oraş turistic? Dar dezavantajele?

- Avantajul mare este sentimentul pe care îl emană, de oraş liniştit, curat şi frumos. Alte atuuri sunt arhitectura, istoria, resursa geotermală. În plus, e un oraş în care eşti în siguranţă. Dezavantajele sunt că nu ne-am promovat până acum, ne lipsesc evenimentele care să atragă turişti, şi nu avem un acces pe calea aerului. Un dezavantaj, dar temporar, este că avem multe şantiere în lucru.

Reclamă în Ungaria

- Căror potenţiali turişti vă adresaţi şi cum îi veţi ademeni?

- În primul rând, turiştilor români. Mulţi români pleacă pentru ape termale spre Debreţin, Hajdűszoboszló. Vom atrage însă şi maghiari, austriaci, germani, dar şi din Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia. Îi vom ademeni cu un pachet ce are incluse partea de tratament, wellness şi spa, şi partea de turism urban, cultural sau arhitectural. Dacă vedem azi reclame cu Hajdűszoboszló în Oradea, anul viitor vor vedea şi ungurii reclame cu Oradea.

- Ce informaţii aveţi despre turiştii care vin în Oradea? Câţi sunt, ce naţionalităţi au?

- Încă mai culegem date, ele deocamdată nu există. Cu siguranţă, turiştii sunt anual cel puţin de ordinul miilor. Avem turişti din Israel, din Ungaria, şi creşte numărul de turişti care vin strict pentru Oradea. Este foarte adevărat că mulţi ajung întâmplător aici, vin cu treabă sau sunt în trecere.

- Ce poate face un turist în Oradea?

- Poate vizita complexul arhitectural ori să vină pentru tratament şi wellness. Cred că cel puţin o săptămână poţi să-ţi petreci ca turist în Oradea, combinând vizite la obiective turistice, biserici, în Băi, cu activităţi recreative precum mersul cu bicicleta în jurul oraşului ori echitaţie.

Se caută un simbol

- Cum aţi caracteriza serviciile pe care le oferă hotelurile şi restaurantele din oraş?

- În general sunt bune, dar este loc de îmbunătăţiri. De exemplu, nu peste tot poţi plăti cu cardul. Dar sunt chestiuni care se vor autoregla, odată ce va exista un aflux mai mare de turişti.

- Oradea e primul oraş din ţară cu un portal turistic, cu terminaţia .travel. Este folositor, aşa cum v-aţi aşteptat?

- Din februarie, de când s-a lansat, are peste 135.000 de vizitatori şi este un mecanism de promovare foarte bun. Îşi face treaba.

- Care ar putea fi simbolul turistic al Oradiei?

- Răspunsul trebuie să-l dea un studiu sociologic şi un profesionist în crearea de imagini, branduri şi mesaje. El va trebui să afle care sunt lucrurile care îi fac pe orădeni mândri, şi să le transpună în aşa fel încât cei pe care îi ţintim să înţeleagă mesajul. Realizarea brandului turistic, pe care noi ne-am propus-o, are şi această componentă de studiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Gluma proasta
Sa mori tu Decsi ca nu esti din PNL si nu lucrezi la Primarie? Vrei sa credem ce spui ?? Vrei sa negi evidenta ca Oradea e un oras extrem de innapoiat, plin de gropi, fara parcari, poluat, vesnic cu intreruperi de apa si caldura, in care un primar cam limitat si extrem de incapatanat face ce vrea ? Vrei sa ne faci sa credem ca il va mai vota cineva ? Noi credem ca nu.
Postat 23 Septembrie 2014, 12:28 de Trixie
Decizii
Un lucru e clar, deciziile proaste ale primarului sunt mult mai comentate ca alea bune. Cred ca o obosit de promoveaza povesti d-astea cu asociatia de adormit copii
Postat 22 Septembrie 2014, 11:31 de Decsi
error
Strategie complet gresita! Errrorrr Sa faceti pliante... despre ce? trebuie sa aveti ce scrie in pliantele alea.... nu vreau sa va fur meseria...sigur aveti competente in domeniu (ati facut ceva facultate, training in acest sens ma gandesc sau nu?) dar nu e bine sa ne legam de Baile Felix si 1 Mai. acolo treaba pute rau de tot. va doriti turisti care sa vina pentru Oradea , nu pentru Baile Felix (pensionari in general). Oradea se va dezvolta cand vor fi cladirile reabilitate, drumuri bune, aeroport si programe culturale de calitate. Atunci si fara" bunavointa" voastra treaba va merge, de la sine. So, nu mai aruncati banii pe pliante colorate fara valoare, cazari inutile pentru jurnalisti mediocre, campanii brand fara noima. Sincer nu ajunge sa imbraci o haina buna si sa apari in presa doar asa ca e cool.
Postat 22 Septembrie 2014, 10:57 de eu
Iar va arde de compuneri de clase primare ??
Un brand bun al orasului ar fi lipsa apei calde/reci. Sau intreruperea caldurii in mijloc de iarna. Sau singurul oras din lume cu sens giratoriu si semafor. De ce nu, orasul cu cele mai mici salarii din Romania si cu cea mai scumpa intretinere ? De drumuri si parcari, nici sa nu vorbim. Alegeti, aveti de unde.
Postat 22 Septembrie 2014, 10:51 de Petru Filip
iarasi planuri, stratejii, promisiuni si bani pe gargara caldutza
cu tot respectul pt doamna jurnalista, dar am inmpresia ca acest "interviu" nu este mai mult decat o discutie la o cafea, in care un baiat povestete ceva cu care abureste sefi sa isi ridice salarul de bugetar. Au fost tocate zeci, ba chiar sute si sute de mii de euro in ultimii ani pt publicitate, si cu ce rezultat? site-uri aruncate cu lopata, pliante si brosuri colorate care numai la turisti nu ajung, si asa-zise puncte de informare pt turisti, fain echipate, in care alti tovarasi bugetari pierd vremea toata ziulica.
Postat 22 Septembrie 2014, 09:03 de Crinuletz Pontescu
Mare realizare
Primaria sa faca aquaparcul, sa termine santierele, sa reabiliteze cladirile, sa faca parcarea, sinagoga, piata unirii, iar apoi ne va izbavi fundatia asta cu plasament de panouri in Ungaria. De la primar practic, la primar filipian.
Postat 22 Septembrie 2014, 08:58 de O
Ce-are ursu'n loc de mana
Titluri alternative pt. asociatia asta: - asociatia "loc caldut pt. functionari" - asociatia de plimbat fatuci in EU - asociatia Oradea freaca menta
Postat 22 Septembrie 2014, 08:46 de Ursu
ÎNTREBARE:
Mihai Jurca e băiatul Romicăi Jurca, doamna care prezintă starea vremii??
Postat 21 Septembrie 2014, 21:08 de a
Brand Oradea-Felix: un borcan cu apa calda pentru oradenii legati la termoficare
E o propunere doar.
Postat 21 Septembrie 2014, 17:47 de Land
Sa vina turistii sa viziteze parcarile galbene ale primarului !!!
Daca "nasii" astia ar fi fost atat de buni in domeniu ar fi fost demult plecati de la primarie in sistemul privat, la o plata pe masura capacitatii lor !!!
Postat 21 Septembrie 2014, 17:44 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON