URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2020, 13:00

Mergem mai departe!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Da, s-au făcut 20 de ani de BIHOREANUL! Potrivit planurilor noastre de mai an, azi ar fi trebuit să sărbătorim "a la grande", să facem o mare sărbătoare din acest eveniment, o adevărată "Zi a BIHORENILOR", organizată în aer liber, poate la Cetatea Oradiei, deschisă tuturor, cu muzică live, dans şi umor, frigărui, concursuri şi băuturi, jocuri de oameni mari, dar şi pentru copii, într-un cuvânt, veselie cât cuprinde...

Şi, Doamne, ce ne-am mai fi distrat! Între două scrutine electorale, cu un peisaj politic şi administrativ atât de pestriţ, cu mari victorioşi şi mici învinşi, cu un dictator de neoprit, dar cu un fan club de invidiat, bugetari trândavi şi hoţi, interlopi şi femei uşoare emiţând pretenţii de onorabilitate, gargaragii cerşind voturi şi beizadele cu ambiţii de VIP-uri, cu siliconate şi buzate pozând a vedete, afacerişti plini de belele şi oameni ai legii cam penali - am fi avut de cine râde, un weekend întreg, ca la galele lui Bihorel...

N-a fost să fie. În mijloc de toamnă, poate că vremea ne-ar fi îngăduit. Vremurile, însă, nu. Pandemia ne-a dat tuturor planurile peste cap şi, mai grav, ne-a "deformat" felul de a fi, de a ne comporta şi de a gândi, brăzdând pe personalităţile şi conştiinţele noastre urme ce nu vor dispărea degrabă. Cât va mai dura e greu de prevăzut. Eu trag, însă, nădejde că petrecerea BIHOREANULUI n-a suferit decât o amânare. Poate, la anul, vom adăuga la temele enumerate mai sus şi spaima de Covid. Şi vom râde, eliberaţi, şi pe seama ei...

Până atunci, rămâne să o facem săptămânal, în paginile ziarului, şi zilnic, oră de oră, minut de minut aproape, în mediul online. Am creat, în aceşti 20 de ani scurşi, o comunitate de invidiat, ce depăşeşte cu mult graniţele Bihorului. Articolele BIHOREANULUI ajung azi la peste 240.000 de oameni, şi nu sunt cifre goale, ci măsurători serioase, făcute de unicul organism naţional acreditat.

Este, deci, un bun prilej de a mulţumi celor care au făcut şi fac posibilă această "aventură" numită BIHOREANUL, care se încăpăţânează să dăinuie. În primul rând, cititorilor noştri - de la cei care şi-au format obiceiul de a cumpăra ziarul lunea la prima oră, de a-l aştepta în cutiile poştale sau de a pândi cu "refresh-ul" noutăţile de pe site, până la criticii noştri, care nu ratează orice ocazie de a ne "picta", dar se întorc, consecvenţi, şi ei, la scrierile noastre. 

Apoi, numeroşilor noştri parteneri şi clienţi de publicitate, fără al căror aport conţinutul jurnalistic nu ar putea fi azi atât de variat şi, mai ales, atât de disponibil. 

Şi, în final, dar evident că nu în ultimul rând, celor care au creat şi creează, pas cu pas, cuvânt cu cuvânt, poză cu poză, picur cu picur, idee cu idee şi nerv cu nerv, produsele care ne-au adus azi unde suntem. Foştilor şi actualilor colegi de la BIHOREANUL, care şi-au pus la bătaie sănătatea, au înfruntat provocările, restriştile şi şi-au consumat o bună parte din viaţă de dragul unei idei. Cea mai valoroasă echipă!

Ei bine, ideea merge mai departe, căci mai avem multe de spus. În "săptămânalul care se citeşte zilnic"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
excalibur ...
... dar cum crezi, nu ți-ai dat seama până acum că îi cunosc pe toți precum își cunoaște administratorul grădinii zoologice toate mamiferele din incinta îngrădită ?!? Probabil că s-a înțeles și în redacție că nu greșesc prea tare în aprecieri ... și că "audiență" nu se face dacă abordarea e părtinitoare, strict dintr-o parte !?! Pe de altă parte, unele informații pe care le vehiculez fac casă bună cu ce mai știu și ei.
Postat 25 Octombrie 2020, 22:42 de CrisDumi
La mulți ani, Bihoreanul!
Ține-o tot așa! Pic cu pic se face mult, și încetul cu încetul ajungi departe, ar zice un proverb ardelenesc. Iar până atunci, javrele latră, ursul merge.
Postat 25 Octombrie 2020, 22:28 de FaBULA
CrisDumi
Nu-l nici pe Chitila, nici pe Ciucas, nici nu stiu unde e sediul bihoreanul. Mulțumesc ca m-ai făcut prost, dar tu ai demonstrat cat esti de proastă. Nu-ți place de Bolo-Birta-PNL, atuci cauta ștreangul si rezolva-ți problema , împing eu scăunelul sa nu te ai pe conștiință. La mulți ani BIHOREANUL
Postat 25 Octombrie 2020, 21:40 de Sandu2100
O zi mare pentru presa...
Ziua in care florin,probabil euforizat,s-a pogorit ca sa vorbeste frumos cu cristina :), pe care o facea altadata albie de porci.Intrebarea e : se cunosc ei,oare, in viata reala?
Postat 25 Octombrie 2020, 19:45 de excalibur
RE: O zi mare pentru presa...
Nuu, poate nu am fost suficient de clar. Doar i-am întors jignirile :) Chiar nu înțeleg de ce tâta patimă... Omul ăsta e plin de venin. Bănuiesc că e un client de-al dezvăluirilor noastre, care ne va urî pe veci...
Postat 25 Octombrie 2020, 22:38 de Florin Ciucas
SandaXXX ...
... ți-am mai recomandat să nu te dai de gol, că ești pe post de trepădușa lui Chirilă, fătălaia lui Ciucaș și pupă-n-curista de serviciu a Pieței Unirii ...
Postat 25 Octombrie 2020, 18:02 de CrisDumi
CrisDumi
Cauta-ti un bărbat, esti neterminată , sau ești genul care nu poate fi satisfăcută
Postat 25 Octombrie 2020, 15:22 de Sandu2100
Voi, fix într-un gard trebuie să vă îndreptați cu tot mersul drept și bine direcționat ... !?!
Fițuica liberalismului bihorean ... gazeta mercenariatului de partid ... trompeta Apusenilor ... răcnetul Birtinului !?! Zeamă pe latrina sponsorilor PNL, PSD, PMP, ALDE, UDMR, USR++++++ ... și ce mai vine la rând !?! Caracter jurnalistic "zero" ... chiar nu sunteți conștienți ?!? Vai de capul vostru, oameni de nimic ... creier lisă și viitor pe măsură.
Postat 25 Octombrie 2020, 14:37 de CrisDumi
RE: Voi, fix într-un gard trebuie să vă îndreptați cu tot mersul drept și bine direcționat ... !?!
Mulțumim, asemenea! :)
Postat 25 Octombrie 2020, 16:18 de Florin Ciucas
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON