URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Februarie 2021, 14:31

Medici și asistenți români, inclusiv din Oradea, au plecat să ajute în lupta anti-Covid în Slovacia. Dr. Alin Suciu: "Când un stat solicită ajutor, situaţia este gravă" (VIDEO)

Medici și asistenți români, inclusiv din Oradea, au plecat să ajute în lupta anti-Covid în Slovacia. Dr. Alin Suciu: 'Când un stat solicită ajutor, situaţia este gravă' (VIDEO) (foto: Facebook, IGSU)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O delegaţie, condusă de colonelul ISU Crişana Florin Zoicaş şi formată din 5 medici şi 8 asistenţi medicali, inclusiv din Bihor, a plecat miercuri de la Oradea către Bratislava, unde urmează să ajute în lupta pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Unul dintre medicii care fac parte din delegaţie este orădeanul Alin Suciu, care a participat la astfel de misiuni şi în Italia, respectiv Republica Moldova. "Cu siguranţă, când un stat solicită ajutor, înseamnă că situaţia este gravă. Numărul de resurse medicale este depăşit", a declarat la Aleph News dr. Alin Suciu, medic UPU SMURD Bihor. 

Acesta a mai spus că echipa va sprijini eforturile în secţiile de Terapie Intensivă din Bratislava. "Nu va fi o surpriză. România a efectuat mai multe misiuni umanitare în Italia, în Republica Moldova. Medicii români au fost detaşaţi pe parcursul anului în zonele fierbinţi din ţară", a mai precizat doctorul. El a adăugat că, de altfel, echipa este compusă şi din medici care au participat la celelalte misiuni.

Pe lângă dr. Alin Suciu, din Bihor au mai plecat spre Slovacia şi 5 asistente medicale. 

Un anunţ privind deplasarea echipei medicale - formate din 13 medici şi asistenţi, însoţiţi de doi reprezentanţi ai ISU Crişana, unul fiind colonelul Zoicaş, şeful delegaţiei - a fost publicat şi de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. 

"În contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă - solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul României a decis să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă", se arată în informarea oficială. 

Misiunea va dura 21 de zile. Acţiunea este finanţată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenţă pe teritoriul Uniunii).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Felicitari personalului medical
Sa va intoarceti sanatosi
Postat 24 Februarie 2021, 20:48 de Sandu2100
CrisDumi
Cand Slovakia testa toata populatia, tu aratai ce exemplu bun, si Iohannis nu face asta si ca nu investeste in Romani. Era de stiu ca nu are logica, sa testezi populatia , e ceva de genul testezi populatia pt sifilis, faci raportul esti multumit, si dupa o sapramana 5% din populate revine la doctor :::)) bine ca a meritat efortul bugetar
Postat 24 Februarie 2021, 20:46 de Sandu2100
Slovacia este singura țară europeană care a testat toată populația la Covid-19.
Sunt printre aceștia câțiva slovaci, titrați pe la tot felul de școli medicale de prestigiu din lume, care susțin că testele acekea au determinat escaladarea numărului de infectări cu acest coronavirus, cu toate tulpinile lui cu tot. S-au apucat și ei să întrebe pe la diverși reprezentanți ai BigPharma din Slovacia ... cine sunt producătorii testelor folisite. Nimeni nu vrea să vorbească și să dea curs întrebării. De ce?
Postat 24 Februarie 2021, 19:52 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON