URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Septembrie 2023, 20:29

Meci tensionat și dezamăgire totală la polo: CSM Oradea a condus cu 7-2, dar a pierdut la penalty-uri finala Cupei cu Steaua!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Meci foarte tensionat, duminică, în finala Cupei României la polo, desfăşurată la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

Jucătorii de la CSM Oradea au încercat să spargă hegemonia Stelei şi să mai câştige şi ei un trofeu, după ce în ultimii ani tot steliştii au terminat învingători, iar orădenii tot pe poziţia secundă.

După ce în semifinale echipa bihoreană a trecut clar de Rapid Bucureşti cu scorul de 19-8, iar Steaua s-a chinuit cu Dinamo, ba mai mult a fost condusă în permanenţă până în final, când au întors jocul şi au câştigat cu 10-9, CSM Oradea părea că are prima şansă în disputa din finală cu Steaua, mai ales că evolua şi pe teren propriu.

De altfel, şi jocul, şi scorul din duelul de duminică dintre cele două rivale din poloul românesc a curs așa încât părea că formaţia bihoreană va câştiga.

Au avut meciul în mână

După un prim sfert echilibrat, adjudecat de CSM cu 3-2, a urmat sfertul secund în care trupa bihoreană şi-a mărit considerabil avansul, înscriind de trei ori şi desprinzându-se la 6-2 în pauza mare. De asemenea, în debutul sferului III, CSM a mai înscris o dată pentru 7-2, iar ulterior a avut un penalty, pe care l-a executat însă cel care a fost faultat, Nichita Ilisie, iar acesta a ratat.

În loc ca scorul să devină 8-2, a devenit 7-3, pentru că steliştii au înscris imediat prin căpitanul lor, Tudor Fulea. Acesta avea să fie, însă, punctul culminant al jocului, pentru că din acest moment a urmat o cădere inexplicabilă a trupei pregătite de Ciprian Cîmpianu şi Christian Sandor.

CSM nu a mai reuşit să pună în pericol poarta adversă, în timp ce steliştii au marcat şi golul 4, apoi şi pe cel de-al cincilea, pentru a se intra în ultima pauză cu scorul de 7-5 pentru orădeni.

Se părea că pauza le-a prins bine orădenilor, care au început sfertul IV cu două goluri, marcate de Filip Gardasevic şi Mihnea Gheorghe, pentru a se ajunge din nou la o diferenţă de patru goluri pentru gazde, scor 9-5. Însă de aici situaţia s-a schimbat.

Antrenori eliminați de arbitru

Şi-a intrat în rol şi arbitrul bucureştean Mihai Bălănescu, care i-a eliminat pe ambii antrenori de la CSM Oradea, prima dată pe secundul Christian Sandor, apoi pe principalul Ciprian Cîmpianu, în timp ce David Belenyesi şi Filip Gardasevic, doi dintre componenţii de bază ai CSM-ului, au ajuns să aibă câte trei eliminări, ceea ce înseamnă că au fost şi ei eliminaţi definitiv.

Din tribună, aceste decizii stricte ale bucureşteanului Mihai Bălănescu s-au văzut ca o contrapondere a deciziilor luate în prima jumătate a confruntării de celălalt arbitru al meciului, Adrian Alexandrescu, care i-a acordat cartonaşul roşu stelistului Nicolae Oanţă, fapt care a inflamat spiritele în tabăra bucureştenilor.

Steliştii au marcat prin Tudor Fulea şi Vlad Georgescu de două ori, pentru a se ajunge la 9-8 pentru CSM. Orădenii au avut totuşi reacţie şi au marcat prin Nichita Ilisie, dar Vlad Georgescu şi David Bota au înscris ultimele două goluri, pentru a aduce egalarea pe tabelă, scor 10-10.

Nu înainte, însă, de a se consemna un nou cartonaş roşu, de această dată arătat de arbitrul Bălănescu stelistului Dimitri Goanţă, care l-a lovit pe căpitanul orădenilor Tiberiu Negrean, fapt care i-a provocat o sângerare, în urma unei fracturi nazale.

În ultimele secunde totuşi steliştii puteau primi penalty, dar arbitrul bucureştean nu l-a mai acordat, trecând cu vederea o fază ce putea decide soarta jocului în timpul regulamentar. Partida s-a terminat la egalitate, scor 10-10, iar pentru departajare s-a trecut la penalty-uri.

Ratări pe bandă rulantă

După ce Belenyesi şi Gardasevic au fost eliminaţi, CSM-ul nu a mai avut multe variante la executarea penalty-urilor.

Specialiştii Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean şi Vlad Dragomirescu au marcat, după care au executat Nichita Ilisie şi, în lipsă de alte soluţii, portarul Radoslav Filipovic.

Ambii au ratat, în timp ce jucătorii de la Steaua nu au greşit şi au înscris de fiecare dată.

Astfel, cu 4-3 la penalty-uri şi 14-13 la general, poloiştii de la Steaua Bucureşti s-au impus încă o dată în faţa orădenilor şi au câştigat un nou trofeu al Cupei României.

În timp ce steliştii s-au bucurat pentru un nou trofeu cucerit, în rândul echipei orădene și al suporterilor s-a putut citi o dezamăgire totală.

„Vom analiza ce s-a întâmplat”

„Am jucat bine, ca de obicei, şi am pierdut, ca de obicei, din păcate, la fel ca în sezonul trecut. De la an la an parcă e tot mai rău. În acest meci am condus cu 7-2, după care am avut penalty, dar a executat cel mai neindicat jucător posibil din echipă. Mai bine executa antrenorul secund sau maseurul, decât Niki (n.r. - Nichita Ilisie), pentru că el a obţinut penalty-ul, el era cel mai obosit din echipă. A strigat toată lumea, «nu Niki, nu Niki», dar din păcate, el era cel mai apropiat acolo în faţa porţii şi a decis să tragă el la poartă. În opinia mea, acolo s-a rupt meciul. Nu zic că aveam un avantaj foarte mare, dar în loc să fie 8-2 pentru noi s-a făcut la următoarea fază 7-3, moment în care şi arbitrii, bineînţeles, au încercat să mai echilibreze finala şi deznodământul l-a văzut toată lumea”, a declarat, la finalul partidei, căpitanul echipei CSM Oradea, Tiberiu Negrean, vizibil afectat de rezultatul partidei.

„Nu vreau să mă uit la factorii externi, eu mă uit în curtea mea şi zic că este inadmisibil să pierdem după ce am condus cu 7-2. Suntem cu toţii dezamăgiţi de ce s-a întâmplat, aşa cum sunt şi suporterii, nu pot să spun decât că ne pare rău şi vom analiza ce s-a întâmplat”, a declarat şi directorul clubului orădean, Şerban Sere.

Principalul marcator al echipei orădene în finala cu Steaua a fost Filip Gardasevic, 6 goluri, în timp ce de la bucureşteni Vlad Georgescu a înscris de 5 ori.

La final, la festivitatea de premiere, pe lângă trofeul oferit echipei câştgătoare a Cupei României, prşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei i-a acordat şi jucătorului formaţiei CSM Filip Gardasevic titlul de cel mai bun jucător al turneului.

În finala mică, Dinamo a învins la limită Rapidul, cu scorul de 10-9.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON