URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2023, 13:49

Mărturii cutremurătoare ale pacienților cardiologului Tesloianu, acuzat că „fabrica” simptome: M-a operat de 7 ori, se tot infecta

Mărturii cutremurătoare ale pacienților cardiologului Tesloianu, acuzat că „fabrica” simptome: M-a operat de 7 ori, se tot infecta foto: ziaruldeiasi.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ies la iveală mărturii cutremurătoare ale unor pacienți ai medicului cardiolog Dan Tesloianu, arestat, sâmbătă, în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre, în care este acuzat, între altele, și că le dădea medicamente voit greșite unor pacienți, pentru a „fabrica” simptome, ca să-i opereze.

O femeie care i-a fost pacientă, i s-a implantat un aparat stimulator cardiac și crede acum că a fost victima unui malpraxis a povestit că a suferit prima intervenție în 2013 și că au urmat alte șase operații.

„Mi-a schimbat aparatul după 4 - 5 ani de zile. Iar îl punea, iar ieșea. Făcea infecție, crăpa. De șapte ori m-a operat și ultima oară, când a văzut că nu stau aparatele, mi l-a pus pe stânga pe mușchi și mi-a dat carnet la el. Este un an de atunci”, a declarat femeia, la Digi24.

Acum, după izbucnirea scandalului, pacienta este convinsă că se numără printre pacienții (238 contabilizați până acum de anchetatori) care ar fi primit dispozitivele preluate de la persoane decedate.

„Eu aşa cred. Pentru că nu îmi primea corpul, le dădea afară. De şapte ori să mă taie şi acum am aflat de ce. Mi-a făcut la antibiotice, sunt distrusă!”, a mai spus ea, potrivit Observator.

O altă dezvăluire făcută de pacientă este că medicul se comporta agresiv cu pacienții săi. „Niciodată nu m-am gândit, dar de câte ori am fost la el am început să plâng. Acum stau așa într-o tensiune”, a continuat femeia, potrivit Libertatea.ro.

De asemenea, ea a mai arătat că, atunci când mergea la cabinetul cardiologului, îi ducea „o atenție”, precum cafea sau șampanie, nespecificând dacă a dus și bani.

Un alt bărbat și-a făcut publică experiența avută cu medicul Dan Tesloianu când tatăl acestuia a avut probleme cardiace, pentru HotNews.

„Tatăl meu a fost internat la acest medic anul trecut.. Dr. Tesloianu i-a spus în față că este un caz foarte grav și a insistat să îl transferăm la un spital privat din București, pe motiv că nu există nici o posibilitate să fie operat pe cord la un spital de stat, iar, când noi, familia, am reușit să îi găsim un loc la un alt spital de stat din alt oraș, a tergiversat cât a putut cu transferul. A fost nevoie de eforturi uriașe să îl putem muta de acolo, din păcate mult prea târziu. Experiența cu dr. Tesloianu a fost fatală pentru evoluția lui”, a povestit cititorul HotNews.ro.

După cum BIHOREANUL a mai scris, meicul Dan Tesloianu a fost reținut, iar mai apoi arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile, fiind anchetat că lua dispozitive medicale de pe cadavre şi le monta altor pacienţi, deşi acest fapt este ilegal.

Tesloianu este acuzat și că provoca unele operaţii care nici măcar nu erau necesare, dar acesta le dădea pacienţilor săi medicamente care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la intervenții chirurgicale. 

În dosar sunt anchetați și alți medici, dar și persoane fizice, care ar fi constituit o adevărată rețea de plasare a acestor aparate.

Avocatul medicului Tesloianu, Marius Todeancă, a declarat pentru presa centrală că a contestat decizia de arestare și că, până la urmă, medicul ar fi vrut doar să facă bine.

„Am făcut contestație. Vom vedea ce se întâmplă. Am avut la dispoziție două ore să formulăm o apărare. Este dorința domnului doctor Tesloianu să nu facă declarații în acest moment. Nimeni nu spune că s-au salvat și vieți. Are în spate o carieră de 21 de ani și a efectuat 4.000 de intervenții“, a spus avocatul, potrivit Libertatea.

„Foarte multe persoane nu aveau cum să aibă acces la astfel de dispozitive. Potrivit tratatelor internaționale se pot folosi dispozitive de la persoane decedate. Se poate pune și o altă întrebare. Este legal să mori dacă nu sunt fonduri pentru astfel de dispozitive?“, a mai spus Marius Todeancă.

Libertatea.ro mai notează că procurorii au descoperit rețeaua stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre după o anchetă ce a durat cel puțin șase luni.

Totul a pornit de la o plângere făcută în iulie 2022 de conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, unde medicul profesa și a fost ani la rând responsabilul principal pentru implantarea stimulatoarelor cardiace. Plângerea a fost adresată Ministerului Sănătății și în ea se reclamau decontări fictive, stocuri care nu corespundeau cu realitatea și folosirea unor „dispozitive recuperate de la pacienții decedați sau din donații”, mai arată sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@sss
Domnule doctor/asistent/brancardier sau ce ii mai fi tu Richard..ai ceva de zis referitor la comentariul lăsat de sss?! Tot mai des apar în presa doctori de genul asta..pt ca ușor ușor începe lumea sa se trezească...și cel mai trist e ca sunt unii care vin din urma și vad niște idoli din șpăgarii aia. Întreb și eu...la un salariu de medic de 200-300 milioane ( plus cat mai faci la privat) cat pwl@ mea mai vrei sa faci sa te sature Dumnezo?! Cu cate guri mâncați ma?! Asa sa ajute Dumnezeu la toată lumea..doar după cum fac..
Postat 20 Februarie 2023, 15:22 de Alex07
Interzis să mai profeseze never ever...
Un nerocit,culmea la fel ca doctorita din Suceava prinsa că cerea șpagă bolnavilor de cancer ,niste nenorociți avari după bani care calca și pe cadavre pentru bani, deși acum au venituri la care oamenii simpli nici nu visează,ciudat insa că în loc să condamne fapta colegi impostorilor le ia apărarea după cum vedeți mai jos ,apoi faptul că niște procurorii nu reușesc să-i dovedească sau fie nu se străduieșc prea mult sa găsească dovezi sau tergiversează dosarul până la prescriere ori niste judecători i-au niste decizii ciudate nu înseamnă că ei nu sunt vinovați, cum poți găsi circumstanțe atenuante unor asemenea nenorociți? Ori ești imbecil ori ești la fel că ei...
Postat 20 Februarie 2023, 14:49 de sss
@richard
Toată lumea aberează! Presa, parchetul, pacienții. Corect? Doar " domnu doctor" sa nu fie cumva de vină!!! Dar pacienții aia care au murit?! Cu aia cum rămâne? Sau malpraxis-ul nu poate fi dovedit?! Sutele de mii de euro de unde le avea?! Din consultații? Deja aberezi domnule doctor sau brancardier..ce-i fi dumneata;) și tot ca idee..alea 30 de zile de arest...știi cine le da? Am înțeles ideea ca orice ar fi..îl aperi pe idolul tău...ca ai ce învața de la el....dar totuși nu suntem prosti acuma....e anul 2023. Asta a fost ultimul meu reply și îți doresc o cariera frumoasa si sa nu faci niciodată ca acest doctor. Sănătate!!!
Postat 19 Februarie 2023, 23:46 de Alex07
richard
Pacienții aia au plătit 2-3000 de €, cand e decontat de stat, deci Doctor Theodor Morell de România nu a informat pacienții, nu a informat ca device-ul e decontat de stat. Au fost pacienți care au spus "prefer sa mor decat sa imi bagi chestia aia in mine " pt ca au aflat ca vine de la cadavre. Pe prospectul device-ului scrie clar " BĂ PROSTILOR ATENTIE!!! NU E TRANSFERABIL.
Postat 19 Februarie 2023, 23:17 de Sandu2100
@sandu
ceea ce eu i-as reprosa doctorului din iasi este faptul ca nu i-a informat pe pacienti ca acele dispozitive nu sint originale si ca au fost folosite de altcineva inainte .Pacientul trebuia informat si daca (doar daca ) pacientul era de acord , pacientul sa semneze de luare la cunostinta si ca isi asuma decizia .Din pacate juristii care lucreaza pentru spitale sint slab pregatiti. Nici o procedura medicala majora nu ar trebui efectuata fara informarea pacientului si fara acordul pacientului .In ziua de azi , cu scandalurile care sint , pacientii trebuie informati si sa isi dea acordul altfel se ajunge la procese cumva fi acesta .De exemplu , poate sant pacienti care ar fi spus "prefer sa mor decat sa imi bagi chestia aia in mine" . Si e dreptul lui , al pacientului , sa decida asta . Dar tu ca pacient ce faci cand doctorul iti spune asta este singura solutie la acest spital de stat care nu are dispozitive noi ? te duci la privat sau alegi sa mori ?
Postat 19 Februarie 2023, 22:55 de richard
@alex
acuzatia " acesta le dădea pacienţilor săi medicamente care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la intervenții chirurgicale." nu este decat o speculatie .Judecatorul va cere procurorului sa demonstreze acest lucru pentru ca doctorul NU poate fi condamnat pe speculatii ci doar pe fapte si dovezi indubitabile . Deci cum va putea procurorul sa demonstreze acuzatia asta ?
Postat 19 Februarie 2023, 22:46 de richard
@alex
ai scris = "refuz sa cred ca presa inventează subiecte ""refuz sa cred ca acei procurori despre care vorbești dumneata ar fabrica dosare " Deci tu crezi ca tot ce scriu ziarele este adevarat ? ca tot ce zic procurorii este adevarat ? Nu te supara dar esti naiv rau de tot . Chiar nu ai auzit de dezmintiri in presa ? chiar nu ai auzit de procese care s-au terminat cu decizia judecatorilor = fapta nu exista ? deci ziaristii nu gresesc niciodata , procurorii nu gresesc niciodata ? dar doctorii gresesc tot timpul ? Toate acuzatiile procurorilor repetate de presa de scandal nu sint decat voarbe goale pina in momentul in care sant dovedite cu dovezi indubitabile on sala de tribunal.1.Hai sa asteptam decizia judecatorilor .2.hai sa nu generalizam ca toti doctorii sint asa . Cum am spus = nu exista padure fara uscaturi dar daca gasesti un copac stricat il tai doar pe acela nu toata padurea .
Postat 19 Februarie 2023, 22:40 de richard
Atât timp cât există...
Atât timp cât există biserică, vă sugerez să mergeți cu toții la ele să vă vindecați de spălături pe creier. În fapt Biserica Televiziunea, Presa și Partidele s-au dezmințit și au respins acuzațiile că spală cetățenii pe creier pentru că ”Cei care au creier nu îi urmăresc!”
Postat 19 Februarie 2023, 22:16 de Morometul
Richard
https://www.instron.com/en/industry-solutions/biomedical-testing/implantable-devices/heart-pacemaker-testing . Cum cureti tu aparatul asta inauntru??? Crezi ca e aceasi lucru cu sterlizarea unei foarfece??? Daca a ramas o pata de sange, aia e infectie.
Postat 19 Februarie 2023, 19:56 de Sandu2100
P S
Nu începe sa certi sau sa înveți ziariștii cum să-si facă treaba.. Ramai în sfera ta! Ca nici ție nu ți-ar plăcea sa vina ziariștii sa-ti spună cum sa operezi. Asta asa ca fapt divers. Și ai dreptate nu exista pădure fără uscaturi, dar oamenilor deja le-a ajuns cuțitul la os și ar cam fi timpul sa lăsăm adevărații profesioniști să-și facă treaba în spitale și sa ne scăpăm de " uscaturi". Deacord? Sănătate!!!
Postat 19 Februarie 2023, 19:40 de Alex07
Cand ridici mingea la fileu
Richard..bănuiesc cu tărie ca ești doctor! Dacă ești doctor respecta-ti jurământul și nu vei ajunge ca și colegul tău în ziare! Dar hai sa începem discuția dacă chiar vrei:) refuz sa cred ca presa inventează subiecte doar de dragul de a scrie ceva, refuz sa cred ca acei procurori despre care vorbești dumneata ar fabrica dosare și mai grav, refuz sa cred vreodată ca acei bolnavi au murit doar ca să-i facă rău colegului tău, draga domn' doctor! Iar dacă era imperios necesar ca acele dispozitive sa fie extrase și refolosite, cred ca trebuia anunțat sau trebuia stipulat undeva, ce zici? Bănuim ca el a încasat ceva bani pe dispozitive:)dar se vor dovedi aceste lucruri :) O singură întrebare am la dumneata, suma aceea de bani găsită în locuința doctorului, în speță aprox 200.000 €..provine de unde?! Hai sa fim serioși!!!! Un om de rand nu strânge în 8 vieții banii aia, corect? Dacă am jignit vreodată un medic care este cu adevărat medic, îmi cer scuze! Dar sa știi ca acești pseudo doctori pun într-o lumina extraordinar de proasta adevărații doctori! Sănătate!!!!
Postat 19 Februarie 2023, 19:36 de Alex07
@sandu
ai scris = "Un device sterlizat face o infectie ca si un pansament steril uitat in pacient sau o foarfeca " Tu intelegi ce inseamna cuvintul sterilizat ? ceva sterilizat NU face infectie ! daca ar fi asa cum scrii tu atunci toti cei care ar primi aceste dispozitive medicale ar face infectie ,toti cei care primesc proteze de sold sau genunchi ar face infectie , toti care au coroane sau punti in gura ar face infectie ...
Postat 19 Februarie 2023, 19:33 de richard
@ bihoreanul
de ce nu intrebati doctorii cardiologi din Oradea despre cazul de la iasi ? de ce repetati povestile procurorilor fara sa intrevati si cardiologii ? de ce nu intrebati conducerile spitalelor din bihor daca au suficiente dispozitive medicale ? sau macar publicati ce scriu alte ziare care i-au intrebat pe cardiologi ? https://www.info-sud-est.ro/reutilizarea-dispozitivelor-medicale-nereglementata-unitar-in-ue-romania-interzice-germania-permite-franta-aproba-doar-donarea-in-alte-tari/
Postat 19 Februarie 2023, 19:23 de richard
@sandu
de ce era nevoie sa ia acele dispozitive de la cadavre ? daca in magazia spitalului erau suficiente dispozitive medicale = nu era nevoie sa transplanteze de la cadavre . Ceea ce presa nu are curajul sa spuna este ca ministerul sanatatii nu ofera suficiente dispozitive medicale !
Postat 19 Februarie 2023, 19:20 de richard
Richard
Organul e organ, nu e un device, ca sa transplantezi un organ ai cateva ore la dispozitie. Un device sterlizat face o infectie ca si un pansament steril uitat in pacient sau o foarfeca. Nu ma bag, dar stiu ceva, ceva cat sa nu fac eu asta.
Postat 19 Februarie 2023, 18:44 de Sandu2100
@alex
ai scris "Cati doctori respecta jurământul?!" majoritatea ! dar este adevarat ca nu exista padure fara uscaturi = dar asta nu inseamna ca toti doctorii sint corupti doar pentru ca asa zice presa sau procurorii .hai sa asteptam decizia judecatorilor.
Postat 19 Februarie 2023, 18:16 de richard
@alex
ai scris "Cum sa dai medicamentatie greșită doar ca sa aștepți plicul...și omu' sa moara cu zilele " = aceasta este o acuzatie care trebuie demonstrata mai intii . tu chiar crezi tot ce spun procurorii ?
Postat 19 Februarie 2023, 18:13 de richard
@sandu
vorbesti prostii ! si cei care au transplant de organe ? cornee, rinichi , ficat , plamani , inima ? nu te baga ca nu te pricepi
Postat 19 Februarie 2023, 18:12 de richard
Vai si amar
Le el sigur nu e vorba de bani, ca are 250.000€ pe an. Nu trebuie sa fii medic să înțelegi că așa ceva nu se poate srerliza și implanta apoi la alt pacient, e ca și cum am folosi mai mulți același prezervativ, și apoi dus la vulcanizare.
Postat 19 Februarie 2023, 17:22 de Sandu2100
Criminal
Cati astfel de doctori sunt în țara asta?! Cati doctori refuza plicul sau micile atenții?! Cati doctori respecta jurământul?! Este strigător la cer ce se întâmplă! Acest om este un criminal în serie!!!! Cum sa dai medicamentatie greșită doar ca sa aștepți plicul...și omu' sa moara cu zilele?! Asa să-I ajute Dumnezeu precum a făcut!!!
Postat 19 Februarie 2023, 15:26 de Alex07
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON