URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2023, 15:35

Revoltător! Medic reputat, prins că făcea operaţii care nu erau necesare: le-a dat pacienţilor medicamente care să "fabrice" simptome (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Detalii revoltătoare ies la iveală în dosarul medicilor anchetaţi pentru că luau dispozitive medicale de pe cadavre şi le montau altor pacienţi, deşi acest fapt este ilegal. Un medic reputat a fost reţinut în acest caz, procurorii afirmând că unele operaţii nici măcar nu erau necesare, dar acesta le dădea pacienţilor săi medicaţie care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la operaţie.

Informaţiile apar într-un comunicat transmis sâmbătă, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, reprodus de agenţia de ştiri News.ro.

Numele medicului nu apare citat în informare, însă, potrivit Antena3.ro, este vorba despre dr. Nicolae Dan Tesloianu, fost şef al Laboratorului de Cardiologie intervenţională, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, care va afla în cursul zilei de sâmbătă dacă va fi arestat preventiv la Tribunalul Bucureşti.

Cel puțin 238 de dispozitive de pe cadavre

Conform News.ro, suspectul reţinut pentru 24 de ore "şi-ar fi exercitat atribuţiile de serviciu, cu intenţie, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte, ignorând riscul de a provoca pacienţilor probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deşi acest lucru este interzis de legislaţia primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicţia reutilizării acestora", au transmis procurorii.

Medicul în cauză își crease o adevărată rețea, „formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor".

"Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare", spun procurorii.

Medicul provoca simptome false!

Şi mai revoltător este că medicul în cauză făcea operaţii chiar şi când nu era nevoie, provocându-le! Punea diagnostice fictive, iar pentru a-i convinge pe pacienţi să le lase operaţi, le dădea medicamente care să le provoace anumite simptome.

"O mare parte dintre intervenţiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienţi decedaţi, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaţionalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacţii de natură a conduce la simptomatologia specifică", au mai precizat procurorii.

News.ro mai scrie că în acest caz sunt urmăriţi penal încă cinci medici din Iaşi, pentru luare de mită, dar şi alte patru persoane fizice, având calitatea de pacienţi ai unui spital din municipiul Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

"Faţă de unul dintre suspecţii medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligaţia de a nu mai exercita profedia de medic. În situaţia de fapt reţinută de procurori se consemnează că cei cinci suspecţi medici, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu materializate prin acordarea de consultaţii de specialitate unor pacienţi, au primit diverse sume de bani, cu titlu de mită, pentru activităţile prestate.  În ceea ce îi priveşte pe cei patru suspecţi pacienţi, s-a reţinut că aceştia au oferit medicilor diverse sume de bani cu titlul de mită pentru serviciile primite", au mai precizat procurorii.

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Poliţia Română a făcut, vineri, mai multe percheziţii în acest caz, în care ar fi vizați medici de la Spitalul Militar Regina Maria din Braşov şi de la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

În urma celor 24 de percheziţii, anchetatorii au descoperit sume impresionante de bani, tablouri aparţinând unor pictori de renume, dar şi 25 de dispozitive medicale.

Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la percheziţii "au fost descoperiţi şi indisponibilizaţi 162.920 de lei, 116.795 de euro, 2.357 de USD, 300 de lire sterline, 300 de franci elveţieni, 3.500 de forinţi, 520 de coroane suedeze, 200 de coroane daneze, 300 de lire sterline, 19 telefoane mobile, 60 de memory stickuri, 14 laptopuri, 3 tablete, 9 hard diskuri, 250 de DVD-uri şi 25 de stimulatoare/defibrilatoare cardiac".

36 de tablouri aparţinând unor pictori naţionali de renume au fost ridicate şi depuse la Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi, Muzeul de Artă.

"Totodată, în urma percheziţiilor au fost identificate mai multe bunuri mobile şi imobile, aparţinând persoanelor cercetate, bunuri asupra cărora urmează a se dispune măsura asigurătorie a sechestrului. Poliţiştii continuă cercetările şi astăzi, în vederea completării probatoriului", au mai arătat procurorii.

IGPR mai precizează că medicul reţinut are 50 de ani, iar cel plasat sub control judiciar are doar 28 de ani.

O droaie de infracțiuni, inclusiv în domeniul construcțiilor

IGPR mai arată că descinderile au fost făcute în județele Brașov (3), Iași (20) și Neamț (1), la sediile sociale ale unor firme (3), la domiciliile persoanelor fizice (9) presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau la imobile deținute de acestea (5). De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale (1), a unor unități medicale - spitale (5) și la un O.N.G. (1).

Totodată, au fost efectuate 8 controale economice la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale și s-au pus în aplicare 4 ordonanțe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracțională, mai spun polițiștii.

Salba de acuzații din acest caz este una foarte largă.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora.

De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcțiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată”, au mai explicat polițiștii.

UPDATE: Medicul Tesloianu, arestat preventiv

Medicul cardiolog Dan Tesloianu din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată de către magistraţii Tribunalului Bucureşti, la solicitarea procurorilor Parchetului Suprem.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Au un loc special rezervat în iad! Comfort 1 sporit!
Simțeam nevoia să o mai spun o dată
Postat 19 Februarie 2023, 08:48 de Vio_427
Incredibil
Am mai scris un comentariu zilele trecute cu sj despre aceste gunoaie care sunt pseudomedici. Au 200-300 milioane salariu, sunt angajați încă la 2-3 cabinete private sau poseda ei cabinete private și pe lângă asta uitați-vă ce fac acești oameni...sa ceara bani de la bolnavi în anul 2023, sa scoata din morți dispozitivele medicale sau sa de-a medicamente gresite doar ca sa se întoarcă omul iarăși la ei cu un plic... Este strigator la cer!!! Pur și simpluuuu sunt criminali. P.S. Îmi cer scuze iarăși adevăraților doctori care nu au locuri prin spitale din cauza acestor gunoaie!!! Adevărații doctori sunt marginalizați se știe! Și totuși..absolut nimeni nu face nimic! Știți voi vorba aia..." Doar pe mana doctorilor sa nu ajungi ". Sănătate!!!!
Postat 18 Februarie 2023, 20:27 de Alex07
fiecine
in articol scrie ca au fost decontate la Casa de sanatate??? cum? fiecare obiect are o factura o valoare o data si nu poate fi inregistrat de doua ori.L casa de sanatate se poate.Asa s-a intamplat la Oradea cu retele medicale acum cativa ani .Toate inregistrate si false.mie mi-au refuzat un bilet de trimitere pentru ca CNP-ul avea alt scris.A uitat medicul de familie sa-l scrie si l-am scris eu.
Postat 18 Februarie 2023, 19:35 de fiecine
Mai da carcotasi mai sunteti
1 un stimulator cardiac pleaca de la 700 de euro si poate incepe de la 4000 de euro pentru un tricameral ( in functie de model/marca/durata bateriei/ afectiune) de aceea domnu inteligent nu o sa iti zica in articol cat costa fiecare. 2 Vorbim de 238 confirmate, numarul lor este cel putin triplu ca doar nu io prins in prima zi cand au facut asta. Nu iti zice concret cate provin de la cadavre ca nu au cum. Dar gandeste te daca nu are acte de unde provine? Din China ? Il comanzi de le Joom ? Ce conteaza cate provin de la cadavre ? Nici nu stii cum e mai rau ! Conteaza ca oricum medicii astia sunt la prima abatere, eiiii cumva au fost fortati de imprejurari, au cazieru curat, etc etc + au bani deeeci poate nu vor mai profesa dar inchisoare ... numa eventual de ochii lumii oleaca acolo cat sa fie toata lumea multumita opinia publica cu dreptatea si ei cu pedeapsa raportat la castiguri.
Postat 18 Februarie 2023, 17:32 de dt72c2
da
intrebari = 1. care este costul acestor dispozitive medicale ? 100 euro sau 1000 de euro sau 10000 de euro ? 2. de ce era nevoie sa se ia de la cadavre aceste dispozitive medicale ? nu erau asigurate de ministerul de sanatate ? de ce nu erau asigurate de minister ? le-a dat pacienţilor medicamente care să "fabrice" simptome = aceasta este o acuzatie care trebuie demonstrata ! nu inseamna ca si este adevarata
Postat 18 Februarie 2023, 17:05 de richard
da
subtitlu = "Cel puțin 238 de dispozitive de pe cadavre" din text = "a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre SAU a căror sursă de provenienţă nu se cunoaşte "de unde apare "cel putin " ? de ce nu se vede ca din cele 238 o mare parte vin de la " a caror sursa de provenienţă nu se cunoaşte "? Deci cate exact sant de la cadavre ?
Postat 18 Februarie 2023, 16:59 de richard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON