Premierul Marcel Ciolacu face praf micii întreprinzători, adică bazinul natural al Partidului Național Liberal, cu semnătura dată de mâna orădeanului Marcel Boloș. Este probabil ultimul cui bătut în sicriul partidului care se laudă că se trage, de sute de ani, din Brătieni.
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție.
Scuza președintelui Consiliului Județean, Ilie Bolojan, și a primarului Florin Birta, cum că ei nu se bagă în dispute politice pentru că sunt prea preocupați să facă administrație, nu ține. Înainte de a face administrație, ei erau oameni politici și după ce partidul lor se va duce pe pustii, nici ei nu vor mai avea cum să facă administrație.
Mă întreb care e părerea prefectului Dumitru Țipea, antreprenor de succes care știe ce înseamnă data de 25 a lunii, când trebuie să plătești TVA-ul. Sau a vechiului ABC-ist Ilie Bolojan care s-a luptat ani buni, și cam degeaba, cu Statul Român cel hrăpăreț sau abuziv. Sau ce reacție are Florin Birta, care, prin legăturile de familie, cunoaște exact ce impact devastator vor avea mizeriile astea guvernamentale asupra HoReCa.
Desigur, e inutil să mai fac referire la liberalii de conjunctură, domnii Căuș sau Hatos, parașutați parcă fără voia lor în Parlament, unde ridică mâna cu voioșie după cum le cere șeful de grup, fără să-și mai bată capul cu ideologia sau cu cine știe ce strategii.
Dacă marii liberali județeni țineau cu adevărat la partidul lor, nu-l lăsau pe subinginerașul sorbonel doctor în plagiate Bode Lucian să se ocupe de strategia partidului. La masă cu pesediștii, discuția trebuia să fie scurtă, dar aplicată. PSD-ul e reprezentantul sistemului bugetar, al asistaților și al burtăverzimii. Liberalii, teoretic, ar fi trebuit să-i reprezinte pe cei din sistemul privat.
La o măsură împotriva micro-întreprinderilor, cu impact bugetar de 10 miliarde de lei, trebuia luată în oglindă și o decizie de subțiere a uriașului aparat de stat, cu economii tot de 10 miliarde. Dar acum numai privații vor plăti risipa guvernanților, și încă începând din octombrie, în vreme ce prin sistemul public s-ar putea ca abia din vara viitoare să se ia niște măsuri de ochii lumii, cu impact neclar.
E de-a dreptul scandalos ca impozitele să crească, iar Ciolacul să mărească valoarea voucherelor de vacanță care, în mod normal, ar fi primele care trebuiau desființate.
Liberalii noștri de Bihor sunt muți ca o lebădă. Să-i vedem cum vor mai avea curajul să deschidă gura când vor cere voturi concetățenilor.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.