URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2023, 11:01

Mai există vreun amărât de liberal prin Bihor?

Mai există vreun amărât de liberal prin Bihor? (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Marcel Ciolacu face praf micii întreprinzători, adică bazinul natural al Partidului Național Liberal, cu semnătura dată de mâna orădeanului Marcel Boloș. Este probabil ultimul cui bătut în sicriul partidului care se laudă că se trage, de sute de ani, din Brătieni.

Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție.

Scuza președintelui Consiliului Județean, Ilie Bolojan, și a primarului Florin Birta, cum că ei nu se bagă în dispute politice pentru că sunt prea preocupați să facă administrație, nu ține. Înainte de a face administrație, ei erau oameni politici și după ce partidul lor se va duce pe pustii, nici ei nu vor mai avea cum să facă administrație.

Mă întreb care e părerea prefectului Dumitru Țipea, antreprenor de succes care știe ce înseamnă data de 25 a lunii, când trebuie să plătești TVA-ul. Sau a vechiului ABC-ist Ilie Bolojan care s-a luptat ani buni, și cam degeaba, cu Statul Român cel hrăpăreț sau abuziv. Sau ce reacție are Florin Birta, care, prin legăturile de familie, cunoaște exact ce impact devastator vor avea mizeriile astea guvernamentale asupra HoReCa.

Desigur, e inutil să mai fac referire la liberalii de conjunctură, domnii Căuș sau Hatos, parașutați parcă fără voia lor în Parlament, unde ridică mâna cu voioșie după cum le cere șeful de grup, fără să-și mai bată capul cu ideologia sau cu cine știe ce strategii.

Dacă marii liberali județeni țineau cu adevărat la partidul lor, nu-l lăsau pe subinginerașul sorbonel doctor în plagiate Bode Lucian să se ocupe de strategia partidului. La masă cu pesediștii, discuția trebuia să fie scurtă, dar aplicată. PSD-ul e reprezentantul sistemului bugetar, al asistaților și al burtăverzimii. Liberalii, teoretic, ar fi trebuit să-i reprezinte pe cei din sistemul privat.

La o măsură împotriva micro-întreprinderilor, cu impact bugetar de 10 miliarde de lei, trebuia luată în oglindă și o decizie de subțiere a uriașului aparat de stat, cu economii tot de 10 miliarde. Dar acum numai privații vor plăti risipa guvernanților, și încă începând din octombrie, în vreme ce prin sistemul public s-ar putea ca abia din vara viitoare să se ia niște măsuri de ochii lumii, cu impact neclar.

E de-a dreptul scandalos ca impozitele să crească, iar Ciolacul să mărească valoarea voucherelor de vacanță care, în mod normal, ar fi primele care trebuiau desființate.

Liberalii noștri de Bihor sunt muți ca o lebădă. Să-i vedem cum vor mai avea curajul să deschidă gura când vor cere voturi concetățenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Ai un articol mai sus de ăsta, în care poți sa comentezi, dar nu ai curajul pt ca esti propagandist PSD , poate ești SABAU, sau MADAR sau SARCA :::::))))) nu-ți e rușine sa nu comentezi la acel articol. Nici tu nici KP nici PETRE93, MIHĂIȚĂ sau MAIKELTROLL nu comentați acel articol. RUȘINE .......
Postat 24 Septembrie 2023, 23:10 de Sandu2100
RE: vasi/adi13 și alte conturi de PROPAGANDĂ
Potoliți-vă, că vă paște suspendarea!
Postat 28 Septembrie 2023, 13:18 de Moderator
sandu cel cu buda-n curte
Tu esti pre a prost sa lucrezi, indiferent unde. La privat nu ai nici o sansa, poate sa speli budele. Tu esti doar un postac de partid, venit dintr-o cocina la oras, poate chiar din Vaslui. Lasa ca vine si randul sefului ta sa fie vizitat de DNA, ca doar e din PNL, tot un PSD, sunteti aceeasi mizerie si PNL si PSD. Degeaba faci spune pe la fiecare comentariu cu Buzatu, ca nu ma intereseaza Buzatu, pe mine ma intereseaza dezastrul din Bihor si Oradea, ca doar suntem pe locuri apropiate Bihoru si Vasluiul, cu un loc peste Vaslui la salarii.
Postat 24 Septembrie 2023, 20:45 de vasi13
RE: sandu cel cu buda-n curte
Potoliți-vă, că vă paște suspendarea!
Postat 28 Septembrie 2023, 13:19 de Moderator
vasi/adi13
Te interesează doar propaganda, în rest e bine :::::))))))) muta-te la Vaslui sa vezi ce fain e acolo sa vezi câte a făcut BUZATU pt el ::::::)))) eu lucrez în privat idiotule.
Postat 24 Septembrie 2023, 13:48 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Bai sandu tarane. Vad ca la toti ne spui ca de ce comentam numai la unele lucruri. Pai noi nu suntem postac de partid, sluga ca tine. Nu ne intereseaza Buzatu sau alte chestii, De ce nu te muti in Teleorman, ca acolo e locul asistatilor ca tine. Propaganda e singurul cuvant pe care-l stii si il repeti intr-un, si mai e dezvoltarea care nu o intelegi. Ca esti un jeg de ppostac. Tu nici nu cunosti doctrina liberala, exact ca 99% din liberali, toti lucrati la stat, si singurul lucru e sa stati pe banii celor care muncesc, sa luati banii de pe privati ca sa aveti voi propaganda si gasca de partid de unde sa furati.
Postat 24 Septembrie 2023, 13:22 de vasi13
.
PNL=PSD
Postat 24 Septembrie 2023, 13:18 de vasi13
KP aka mama Omida
Dar la articolul ala știi tu cu BUZATU de ce nu comentezi ???? De asta zic eu ca ești propagandist.
Postat 24 Septembrie 2023, 12:18 de Sandu2100
Am râs aproape până la "lacrimi" când am citit istoricul antreprenorial al prefectului și al cârmaciului bihorean.
Țiple e absolvent de psihologie al unei școli preoțești ... ce dreac de om de afaceri de succes a fost, dacă abia trăia de azi pe mâine, ca purtător de geantă la sediul PNL Bihor. Ăstălalt, Bolojan, normal că era în conflict cu fiscul, dacă reușise să aibă datorii de peste 3 miliarde lei de la acea vreme, pe vânzarea de gumă de mestecat într-o baracă de lângă piața aleșdană ... până l-au racolat "germenii" Micula, i-au stins obligațiile legale și l-au făcut prefect, lansându-l astfel în politica mare. Dacă paezanii ăștia doi sunt la bază liberali, nu niște habarniști oportuniști, atunci chiar că e groasă rău. Politica, prin definiție, înseamnă știința guvernării, după dicțiomar ... a celei bune, evident, nu a celei din care trăiesc ca și căpușele, cei ca Țiple și Bolojan. Așa că, ăștia doi habar nu au că politica este administrație publică, nu pot fi invocate separat.
Postat 24 Septembrie 2023, 07:52 de KP
Pana s-or satura companiile
Si o sa.inceapa sa.plece. Si o sa ramana ABC-urile din colt alimentate din supermarketuri din alte tari. Si atunci sa vedem de unde mai hranesc atatia bugetari. Suntem tara cu cei mai multi bugetari raportati la angajati din privat. Camd o sa se inteleaga ca bugetarii sunt ca o afacere proasta. Le dai bani din care ei iti dau aprox 80% inapoi. Pe cand privatii sunt platiti din privat si dau la stat! Deci profitul cu bugetarii in cel mai fericit caz e un 5% (daca privim ca afaceristi) pe xand cu privatul e 70%. Dar hai sa dam in privati. Pai numai in oradea sa plece 4 companii mai mari de pe borsului si ii vedem daca au bani sa dea somajul. Dam carduri sociale, dam vouchere de vacanta, dam, dam dam dar va mai dam si la al cu coarne. Bugetarii cer, asistatii cer, guvernul da! Mi-e si scarba cu gandul ca vin alegeri si pur si simplu nu ai cu ce alege. Speram la ceva independenti, care din start pleaca fara sanse, macar cat sa nu risipim dreptul la vot. Ca pe pnl, psd, usr, udemereu (2 cuvinte, sic!), nici vorba sa risipesc tușul. Politicieni de carton. Avea o vorbă cineva: romanului i-a fost bine cand l-a condus strainul! Nu mai e monarhia solutia secolului, dar cu siguranta nici papagalii astia nu sunt. Mai bine ne-am vinde ca exclava ca poate am mai avea o sansa.
Postat 24 Septembrie 2023, 06:28 de poiu
Liberali, unde?
Singurul lucru corect e cel legat de Iohannis. In rest, cine naiba e liberal in partidul asta? Iohannis, Orban, Ciuca, Bolojan, Boc, cu totii angajati doar la stat. Nu stiu de unde asta cu Tiplea, antreprenor de succes, pentru ca din CV nu reiese altceva decat ca a fost kinetoterapeut sin rest munca la stat. Ba chiar partidul a ocolit legea ca sa-l faca prefect! Poate aveti dreptate si e un Warren Buffet, doar ca e prea modest si a sarit peste asta in CV. Bolojan are vreo 29 de ani lucrati la stat. Birta n-a lucrat o zi la privat. Nu-i nimic, poate-s liberali in gandire. Dragostea fata de monopol si dispretul fata de proprietatea privata cu singuranta nu ii califica in directia asta. Bolojan si Birta sa ridicve vocea impotriva risipei bugetare? Haha! Pai nu-si dau ei singuri mii de euro bonusuri lunare, pentru ca nu le ajunge salariul, care e si el nesimtit?
Postat 23 Septembrie 2023, 17:07 de 1x1
Liberalism de Birtin...
Exista liberalism in Bihor. Liberalism de Birtin, avandu-l ca unic conducator pe Ceausescu de Birtin, eternul presedinte paranoic atoatecunoscator !
Postat 23 Septembrie 2023, 15:59 de Silver_Cat
Adrian Cris
Nu e el autorul textului? Nevermind, pacat ca liberalii sunt frinati de gasca psd. Ar fi reusit niste mega-imprumuturi marca citu, nici nu simteam ca-i criza. Probabil nici nu intram in criza. Salvam poate intreaga europa. Dar, nah, venira pesedistii sa dea si la asistati din bunastare celor putini. Jos comunismul...
Postat 23 Septembrie 2023, 15:42 de excalibur
600 de BMW-uri noi
Pai, nu tocmai au cumparat 600 de BMW-noi pt politie ? Asta nu e cheltuiala bugetara ? Nu se mai vorbeste nimic de aceasta risipa imensa. Au pus batista pe tambal. Altii sunt de vina pt deficitul bugetar. In Logan-uri si in Duster-uri nu incapeau politistii ? Mai castigau si salariatii romani un ban la salariu. Despre comisioane nimic ?
Postat 23 Septembrie 2023, 14:41 de Riviera
Oooooo!!! Saracii, vai de ei
Intrebati a cui e cladirea aia mare de la intersectia Avram Iancu, Sucevei , Armatei Romane. Cea in renovare ????????????
Postat 23 Septembrie 2023, 13:25 de Petre93
In Bihor n-au fost niciodata liberali!
Sub steagul liberalilor, cu sprijinul absolut dezinteresat al sefilor cultelor neoprotestante si profitand de miserupismul majoritatii, in Oradea/Bihor s-au catarat la putere niste vinituri, unul mai h*t decat celalalt! Daca tinem cont ca aproape 50% dintre romani sunt analfabeti functional, viitorul usl 2+ungurii este asigurat, si-au impartit Romania.
Postat 23 Septembrie 2023, 12:11 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON