URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2020, 20:33

Lumea a intrat într-o "fază periculoasă", avertizează OMS. În România numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut la peste 300 zilnic

Lumea a intrat într-o 'fază periculoasă', avertizează OMS. În România numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut la peste 300 zilnic (sursa foto: thepattersonfoundation.org)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trage un nou semnal de alarmă în legătură cu relaxarea resimţită în mai toate ţările afectate de virusul Covid-19, spunând că lumea a intrat "într-o nouă şi periculoasă fază". Numărul cazurilor noi de Covid-19 a crescut din nou în mai multe ţări, inclusiv în România, unde în ultimele 3 zile au fost confirmate tot peste 300. 

"Lumea a intrat într-o nouă şi periculoasă fază. Mulţi oameni sunt evident obosiţi să stea în casă. Ţările sunt dornice să-şi redeschidă societăţile şi economiile", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online. 

Potrivit acestuia, "virusul continuă să se răspândească rapid, să rămână mortal şi multe persoane rămân expuse". Joi au fost înregistrate 150.000 de cazuri noi la nivel mondial, un record într-o singură zi de la începutul epidemiei. 

"Amintim tuturor ţărilor şi persoanelor să fie extrem de vigilenţi. Continuaţi să păstraţi distanţa, rămâneţi acasă dacă vă simţiţi bolnavi, continuaţi să vă acoperiţi nasul şi gura când tuşiţi, purtaţi mască, continuaţi să vă spălaţi pe mâini", a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Le Figaro. 

Nici România nu stă bine în ceea ce priveşte ţinerea sub control a pandemiei. În ultimele trei zile (miercuri, joi şi vineri) au fost confirmate peste 300 de cazuri noi de îmbolnăvire zilnic. 

Vineri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a exprimat îngrijorarea în acest context. "Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic", a declarat ministrul, potrivit News.ro. 

Acesta a mai afirmat că sunt spitale cu tendinţă de suprapopulare.

"E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să  avem o viaţă cvasi-normală, dar depinde numai de noi. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi", a mai declarat în Vrancea, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

De joi până vineri, în România, au fost confirmate alte 320 de cazuri de îmbolnăvire, bilanţul ajungând la 23.400. S-au înregistrat şi alte 11 decese, numărul total fiind de 1.484, conform datelor anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON