URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 OCTOMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Evident că la noua centrală nu mai putem trece de pe gaz pe cărbune pentru că nu s-a inventat încă motorul acela de avion care să funcţioneze pe bază de lignit. Dar, la ce preţuri au ajuns gazele, trebuie să ne gândim la strămoşeştile metode, când prin Bărăgan se făcea foc cu bălegar şi pe la noi, unde mai sunt păduri, cu vreascuri furate din codru şi ca-n codru.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Aşa suna refrenul "necredincioşilor", contestatari ai existenţei / gravităţii pandemiei, şi al antivacciniştilor Covid anul trecut, când spitalele tratau predilect oameni infectaţi, iar autorităţile impuneau reguli care să evite răspândirea virusului. Dar cine să accepte "botniţa", neîmbulzeala, igiena? Răspunsul era la îndemână, trebuia doar spus şi ascultat...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre înființarea companiei Air Oradea, de către Consiliul Local și cel Județean, cu intenția declarată de a efectua 3 zboruri zilnice către București și zboruri săptămânale către 4 destinații europene?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
De o bună bucată de vreme, spaţiul public este invadat de ştirile referitoare la falimentul companiei de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurător RCA local, care, conform informaţiilor din presă, ar deţine aproximativ 45% din piaţa poliţelor de răspundere civilă auto comercializate în România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
30 August 2021, 09:32

Karpaten Bistro Haus: În Oradea s-a deschis un restaurant cu preparate tradiţionale româneşti, nemţeşti şi elveţiene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întors acasă după un periplu de 14 ani prin lumea culinară din Germania, Austria şi Elveţia, un orădean a deschis, nu departe de centrul urbei, alături de un partener elveţian, Karpaten Bistro Haus, un restaurant unde oaspeţii se pot delecta cu preparate culinare specifice bucătăriei româneşti, dar şi din gastronomia maghiară, germană şi elveţiană. 

"În timpul pandemiei, mi-am dat seama că vreau să mă întorc acasă. Am adus cu mine câte ceva din preparatele şi reţetele pe care le-am învăţat acolo", spune Bruce Banciu, care a deschis noul restaurant din Oradea alături de elveţianul Jan Sulser. 

Karpaten Bistro Haus a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an pe strada Tudor Vladimirescu nr. 77/A. Restaurantul primeşte oaspeţi în orice moment al zilei, dar poate şi găzdui, într-o sală separată, diferite mese festive şi evenimente. 

Ce găsiţi la Karpaten Bistro Haus? De la sarmalele tradiţionale româneşti, despre care patronul spune că sunt gătite "ca la bunica acasă", la mâncăruri mai puţin obişnuite pentru orădeni. Între acestea se numără Schweinebraten, adică friptură de porc tradiţională bavareză, salată elveţiană şi şniţel vienez. 

Mai mult, la Karpaten Bistro Haus, gazdele îşi vor aştepta oaspeţii şi cu un alt preparat elveţian, cunoscut în toată lumea, şi anume fondue. Preparatul este de fapt brânză (din sortimentele Gruyère, Vacherin sau Emmenthal) topită într-un recipient special, care rămâne pe masă. Elveţienii scufundă bucăţele de pâine în brânza topită, dar fondue se savurează şi cu fructe, cum ar fi mere sau pere. "Este un preparat pe care-l mâncăm mai degrabă toamna şi iarna. Este un moment în care toată familia se adună în jurul mesei", spune Jan Sulser. 

În perioada următoare, Karpaten Bistro Haus va organiza seri de degustare de fondue, dat fiind că preparatul se găseşte rar în restaurantele româneşti. 

De asemenea, restaurantul situat pe strada Tudor Vladimirescu pune la dispoziţia oaspeţilor şi meniul zilei, cu preparate ca gulyas, tochitură, Bernerwurst, ciorbe româneşti, ba chiar şi diferite sortimente de paste şi de pizza. Un meniu care include două feluri de mâncare, plus desert, costă 17 lei. 

Pentru comenzi de minimum 35 de lei, angajaţii restaurantului fac livrări la domiciliu. Numerele de telefon pentru comenzi sunt: 0751.83.33.31, 0752.681.316 şi 0753.958.940. Karpaten Bistro Haus îi aşteaptă pe gurmanzi de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 02. 

(advertorial) 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Românești, nemești, elvețiene...
Gulyás.... Pizza.... Desigur...
Postat 30 August 2021, 15:31 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2627 RON
  • 1 EUR = 4.9488 RON
  • 1 HUF = 0.0138 RON