URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 22 IANUARIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După cum ne-a explicat Primăria noua modalitate de taxare a maşinilor parcate în centrul Oradiei, eu am reţinut următoarele: pe parcările roşii parchează exclusiv maşinile roşii, pe parcările galbene, maşinile galbene, pe cele albe - maşinile albe, iar maşinile de restul culorilor sunt obligate să parcheze în parcările subterane şi supraterane.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
În timp ce românii "se râd" că ar merita o zi liberă ca să dezbată cazul Djokovic, chestiunea energiei ticăie ca o bombă, atât de eficientă încât poate tranşa noul război rece dintre fosta URSS şi NATO, la doi paşi de noi. Acribia şi competenţa cu care "analizăm" situaţia de la antipozi nu ne scuteşte, însă, de facturi la gaz şi electricitate, pentru a căror rezolvare, ce să vezi, nu avem nici minuţie, nici pricepere.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea fuzionează, în scopul oferirii unor servicii medicale mai bune şi folosirii mai eficiente a fondurilor publice. Cum vi se pare decizia?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul în care în ţara noastră se petrec numeroase accidente rutiere soldate cu consecinţe tragice, guvernanţii noştri încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai atenţi în trafic, pentru a reuşi să evite astfel de evenimente nedorite printr-o atenţie sporită şi o conduită cu caracter preventiv.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).
30 August 2021, 09:32

Karpaten Bistro Haus: În Oradea s-a deschis un restaurant cu preparate tradiţionale româneşti, nemţeşti şi elveţiene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întors acasă după un periplu de 14 ani prin lumea culinară din Germania, Austria şi Elveţia, un orădean a deschis, nu departe de centrul urbei, alături de un partener elveţian, Karpaten Bistro Haus, un restaurant unde oaspeţii se pot delecta cu preparate culinare specifice bucătăriei româneşti, dar şi din gastronomia maghiară, germană şi elveţiană. 

"În timpul pandemiei, mi-am dat seama că vreau să mă întorc acasă. Am adus cu mine câte ceva din preparatele şi reţetele pe care le-am învăţat acolo", spune Bruce Banciu, care a deschis noul restaurant din Oradea alături de elveţianul Jan Sulser. 

Karpaten Bistro Haus a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an pe strada Tudor Vladimirescu nr. 77/A. Restaurantul primeşte oaspeţi în orice moment al zilei, dar poate şi găzdui, într-o sală separată, diferite mese festive şi evenimente. 

Ce găsiţi la Karpaten Bistro Haus? De la sarmalele tradiţionale româneşti, despre care patronul spune că sunt gătite "ca la bunica acasă", la mâncăruri mai puţin obişnuite pentru orădeni. Între acestea se numără Schweinebraten, adică friptură de porc tradiţională bavareză, salată elveţiană şi şniţel vienez. 

Mai mult, la Karpaten Bistro Haus, gazdele îşi vor aştepta oaspeţii şi cu un alt preparat elveţian, cunoscut în toată lumea, şi anume fondue. Preparatul este de fapt brânză (din sortimentele Gruyère, Vacherin sau Emmenthal) topită într-un recipient special, care rămâne pe masă. Elveţienii scufundă bucăţele de pâine în brânza topită, dar fondue se savurează şi cu fructe, cum ar fi mere sau pere. "Este un preparat pe care-l mâncăm mai degrabă toamna şi iarna. Este un moment în care toată familia se adună în jurul mesei", spune Jan Sulser. 

În perioada următoare, Karpaten Bistro Haus va organiza seri de degustare de fondue, dat fiind că preparatul se găseşte rar în restaurantele româneşti. 

De asemenea, restaurantul situat pe strada Tudor Vladimirescu pune la dispoziţia oaspeţilor şi meniul zilei, cu preparate ca gulyas, tochitură, Bernerwurst, ciorbe româneşti, ba chiar şi diferite sortimente de paste şi de pizza. Un meniu care include două feluri de mâncare, plus desert, costă 17 lei. 

Pentru comenzi de minimum 35 de lei, angajaţii restaurantului fac livrări la domiciliu. Numerele de telefon pentru comenzi sunt: 0751.83.33.31, 0752.681.316 şi 0753.958.940. Karpaten Bistro Haus îi aşteaptă pe gurmanzi de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 02. 

(advertorial) 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Românești, nemești, elvețiene...
Gulyás.... Pizza.... Desigur...
Postat 30 August 2021, 15:31 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3585 RON
  • 1 EUR = 4.9452 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON