URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
30 August 2021, 09:32

Karpaten Bistro Haus: În Oradea s-a deschis un restaurant cu preparate tradiţionale româneşti, nemţeşti şi elveţiene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întors acasă după un periplu de 14 ani prin lumea culinară din Germania, Austria şi Elveţia, un orădean a deschis, nu departe de centrul urbei, alături de un partener elveţian, Karpaten Bistro Haus, un restaurant unde oaspeţii se pot delecta cu preparate culinare specifice bucătăriei româneşti, dar şi din gastronomia maghiară, germană şi elveţiană. 

"În timpul pandemiei, mi-am dat seama că vreau să mă întorc acasă. Am adus cu mine câte ceva din preparatele şi reţetele pe care le-am învăţat acolo", spune Bruce Banciu, care a deschis noul restaurant din Oradea alături de elveţianul Jan Sulser. 

Karpaten Bistro Haus a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an pe strada Tudor Vladimirescu nr. 77/A. Restaurantul primeşte oaspeţi în orice moment al zilei, dar poate şi găzdui, într-o sală separată, diferite mese festive şi evenimente. 

Ce găsiţi la Karpaten Bistro Haus? De la sarmalele tradiţionale româneşti, despre care patronul spune că sunt gătite "ca la bunica acasă", la mâncăruri mai puţin obişnuite pentru orădeni. Între acestea se numără Schweinebraten, adică friptură de porc tradiţională bavareză, salată elveţiană şi şniţel vienez. 

Mai mult, la Karpaten Bistro Haus, gazdele îşi vor aştepta oaspeţii şi cu un alt preparat elveţian, cunoscut în toată lumea, şi anume fondue. Preparatul este de fapt brânză (din sortimentele Gruyère, Vacherin sau Emmenthal) topită într-un recipient special, care rămâne pe masă. Elveţienii scufundă bucăţele de pâine în brânza topită, dar fondue se savurează şi cu fructe, cum ar fi mere sau pere. "Este un preparat pe care-l mâncăm mai degrabă toamna şi iarna. Este un moment în care toată familia se adună în jurul mesei", spune Jan Sulser. 

În perioada următoare, Karpaten Bistro Haus va organiza seri de degustare de fondue, dat fiind că preparatul se găseşte rar în restaurantele româneşti. 

De asemenea, restaurantul situat pe strada Tudor Vladimirescu pune la dispoziţia oaspeţilor şi meniul zilei, cu preparate ca gulyas, tochitură, Bernerwurst, ciorbe româneşti, ba chiar şi diferite sortimente de paste şi de pizza. Un meniu care include două feluri de mâncare, plus desert, costă 17 lei. 

Pentru comenzi de minimum 35 de lei, angajaţii restaurantului fac livrări la domiciliu. Numerele de telefon pentru comenzi sunt: 0751.83.33.31, 0752.681.316 şi 0753.958.940. Karpaten Bistro Haus îi aşteaptă pe gurmanzi de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 02. 

(advertorial) 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Românești, nemești, elvețiene...
Gulyás.... Pizza.... Desigur...
Postat 30 August 2021, 15:31 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON