URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 07 IULIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acesta nu este un îndemn pentru locuitorii din Brăila, care iau bacul să ajungă în Dobrogea. E un îndemn al prietenului plagiatorilor, neonorabilul Ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cifrele sunt încântătoare şi îmi amintesc de cele raportate cu ocazia strângerii recoltei pe vremea lui Ceauşescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu surparea dealului Ciuperca e marele eşec al primarului Bolojan, chiar dacă ani de zile a fost tema preferată a opoziţiei locale, subiect de hate pe Facebook şi sursă de meme. Eşecul a fost invalidarea referendumului pentru Oradea Mare, prin unificarea cu Sânmartin, boicotată de UDMR şi de PSD. Dacă alde Szabó Ödön a avut o motivaţie practică, teama că în Oradea Mare UDMR ar fi urmat să aibă mai puţini consilieri şi postul de viceprimar pierdut (ceea ce oricum s-a întâmplat), PSD-ul lui Ioan Mang şi-a făcut socoteala că-i musai să moară capra vecinului liberal. N-a câştigat nimic din asta, dar Oradea a pierdut. Ura!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimii ani, în spaţiul public şi în mediul juridic, au existat discuţii interminabile despre efectele pe care o decizie a Curţii Constituţionale le produce în procesele aflate pe rol la acel moment. Inclusiv în aceste zile se discută foarte mult cu privire la efectele ultimei decizii a CCR cu privire la prescripţia penală în dosarele penale. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Meningita West Nile este o boală infecţioasă transmisă la om prin înţepăturile de ţânţari, transmiterea directă de la om la om nefiind posibilă. Rezervorul de virus este reprezentat de păsările migratoare care sunt înţepate de ţânţari.
30 August 2021, 09:32

Karpaten Bistro Haus: În Oradea s-a deschis un restaurant cu preparate tradiţionale româneşti, nemţeşti şi elveţiene (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întors acasă după un periplu de 14 ani prin lumea culinară din Germania, Austria şi Elveţia, un orădean a deschis, nu departe de centrul urbei, alături de un partener elveţian, Karpaten Bistro Haus, un restaurant unde oaspeţii se pot delecta cu preparate culinare specifice bucătăriei româneşti, dar şi din gastronomia maghiară, germană şi elveţiană. 

"În timpul pandemiei, mi-am dat seama că vreau să mă întorc acasă. Am adus cu mine câte ceva din preparatele şi reţetele pe care le-am învăţat acolo", spune Bruce Banciu, care a deschis noul restaurant din Oradea alături de elveţianul Jan Sulser. 

Karpaten Bistro Haus a fost inaugurat în luna aprilie a acestui an pe strada Tudor Vladimirescu nr. 77/A. Restaurantul primeşte oaspeţi în orice moment al zilei, dar poate şi găzdui, într-o sală separată, diferite mese festive şi evenimente. 

Ce găsiţi la Karpaten Bistro Haus? De la sarmalele tradiţionale româneşti, despre care patronul spune că sunt gătite "ca la bunica acasă", la mâncăruri mai puţin obişnuite pentru orădeni. Între acestea se numără Schweinebraten, adică friptură de porc tradiţională bavareză, salată elveţiană şi şniţel vienez. 

Mai mult, la Karpaten Bistro Haus, gazdele îşi vor aştepta oaspeţii şi cu un alt preparat elveţian, cunoscut în toată lumea, şi anume fondue. Preparatul este de fapt brânză (din sortimentele Gruyère, Vacherin sau Emmenthal) topită într-un recipient special, care rămâne pe masă. Elveţienii scufundă bucăţele de pâine în brânza topită, dar fondue se savurează şi cu fructe, cum ar fi mere sau pere. "Este un preparat pe care-l mâncăm mai degrabă toamna şi iarna. Este un moment în care toată familia se adună în jurul mesei", spune Jan Sulser. 

În perioada următoare, Karpaten Bistro Haus va organiza seri de degustare de fondue, dat fiind că preparatul se găseşte rar în restaurantele româneşti. 

De asemenea, restaurantul situat pe strada Tudor Vladimirescu pune la dispoziţia oaspeţilor şi meniul zilei, cu preparate ca gulyas, tochitură, Bernerwurst, ciorbe româneşti, ba chiar şi diferite sortimente de paste şi de pizza. Un meniu care include două feluri de mâncare, plus desert, costă 17 lei. 

Pentru comenzi de minimum 35 de lei, angajaţii restaurantului fac livrări la domiciliu. Numerele de telefon pentru comenzi sunt: 0751.83.33.31, 0752.681.316 şi 0753.958.940. Karpaten Bistro Haus îi aşteaptă pe gurmanzi de luni până sâmbătă, între orele 10 şi 02. 

(advertorial) 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Românești, nemești, elvețiene...
Gulyás.... Pizza.... Desigur...
Postat 30 August 2021, 15:31 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8344 RON
  • 1 EUR = 4.9454 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON