URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2013, 10:55

Iubitorii de câini din Oradea, chemaţi la un protest paşnic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La iniţiativa a trei orădence, Teger Ildiko, Mirela Pamfil şi Ana Chiperi, luni, 4 februarie, va avea loc în Oradea "un miting paşnic" la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale din oraş.

Manifestaţia va avea loc la statuia lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii, de la ora 17, iar promotorii mitingului cer "condiţii decente de viaţă pentru câinii comunitari cazaţi la adăpostul Grivei din Oradea".

"De asemenea, solicităm permiterea accesului vizitatorilor şi voluntarilor la adăpost şi colaborarea în activitatea de îngrijire a câinilor, fără a perturba activitatea angajaţilor Administraţiei Domeniului Public", mai precizează cele trei orădence.

Ele însele foste voluntare la adăpostul de câini când acesta era administrat de fundaţia SOS Dogs, orădencele susţin că, prin muncă de voluntariat, adică neplătită, doresc să contribuie la rezolvarea civilizată a problemei câinilor abandonaţi din Oradea, "în condiţiile respectării legii şi a dreptului la viaţă şi bune tratamente al acestor fiinţe".

După cum se ştie, în ultimele luni, voluntari ai adăpostului de căţei au acuzat ADP şi municipalitatea orădeană de cruzime împotriva animalelor. Voluntarii susţin că au fotografiat în incinta adăpostului câini cu burţile spintecate, dar şi patrupede sfâşiate de alţi dulăi, care n-ar fi suficient hrăniţi. Conducerea ADP şi a adăpostului susţine că acuzele nu sunt întemeiate şi că fotografiile nu au fost făcute în adăpostul Grivei.

Toate aceste acuze fac acum obiectul unui anchete a procurorilor orădeni, sesizaţi la rândul lor privitor la relele tratamente la care ar fi supuşi câinii comunitari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
draga Adriana
Urmeaza sa fie depusa la parchet lista persoanelor suspectate ca au adoptat caini din adapost si apoi i-au abandonat pe domeniul public (ceea ce inseamna cruzime ) .
Postat 10 Februarie 2013, 09:48 de Tudorean
pt neiubitorii de animale
...oare de ce ne mirăm că ne merge rău în ţara asta knd românu ar omorî şi un biet animal, un căţel, dar atunci ce să mai zic k se fură între ei de nesimţiti ce sunt unii......voi "neiubitorii de câini" dak chiar aşa tare vă temeţi k o să călcaţi în * atunci nu mai umblaţi cu nasul pe sus şi uitaţi-vă pe unde călcaţi. .. doar asta observaţi, ......dar când merge omul pe stradă şi aruncă gunoiul sau hârtia, pachetul gol de ţigară sau mai ştiu eu ce prostii ..aia nu vă deranjează? în ce lăsaţi voi în urma voastră nu vă împiedicaţi? sunteţi nişte insensibili care ne faceţi de ruşine, nu aveţi nici un pic de respect nici pentru alte persoane nu k pentru câini.....toată lumea are dreptul la viaţă iar dacă unor dobitoci nu le plac câinii sau animalele aia nu înseamnă k trebuie omorâte, criminali ce sunteţi. nu iubeşti câinii, treci pe lângă el şi gata...nu tre să dai cu picioru în el şi să îl omorî din simplu fapt k u eşti tare în parcarea goală şi te crezi buricul pământului. dak tu nu te iubeşti nici pe tine lasă-i pe cei care iubesc până şi animalele în pace deoarece să ştii k oamenii sunt mai animale şi fiinţe mai proate, răutăcioase şi invidioase dekt patrupezii. asa k dak nu iubeşti animalele să-ţi vezi mai departe de treabă şi păstrează-ţi comentariile stupide şi lasă-i si pe alţii care au inimă să îngrijească şi să iubească mai departe animalele......nu-ţi convine...mută-te în junglă sau du-te în închisoare unde sunt insensibilii şi dobitocii ca tine...câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor kre au suflet, nu k tine, si orice animal are nevoie de dragoste şi afecţiune, îngrijire şi are dreptul la viaţă înk mai mult dkt cei k tine....nu văd de ce te răţoieşti aşa dacă unui voluntar îi plac animalele...răţoieşte-te guvernului care îţi fură banii şi au vile şi jeep-uri la greu şi care ne bagă ţara în faliment.... românilor treziţi-vă
Postat 06 Februarie 2013, 20:21 de Geo
@mihaela
Draga Mihaela , suferi de cretinism .
Postat 04 Februarie 2013, 14:39 de Anamaria
:)
Am un caine alb :)
Postat 04 Februarie 2013, 13:26 de Mihai
pentru GYONGY
Gyongy, tratează-te ! S-ar putea să ai noroc, deşi cred că pentru tine e prea târziu ! "Succesuri".
Postat 04 Februarie 2013, 11:59 de sferle diana
Ms
SPAY AND NEUTER, DO NOT KILL.
Postat 04 Februarie 2013, 07:13 de Magdalena Mazurek
Rio
PLEASE STOP THIS!!!
Postat 04 Februarie 2013, 01:06 de Jonny
sarmani
Nu inteleg anumite persoane care vb de zoofilie( gyongy)!!!!!!! daca ai avea alta treaba nu ai fi comentat acest anunt, sunt 2 tipuri de pers. care iubesc animalele si care nu iubesc, eu ma gandesc ca Dumnezeu a lasat aceste vietatii pe Pamant cu un scop sa avem grija cum putem nu sa ii omoram sa ii chinuim.Parerea mea este ca nu este nimeni obligat sa participe la acest miting, doar cei care se IUBESC PE SINE IUBESC SI CE IE IN JURUL LOR. Eu iubesc animalele nu in felul sa devin ZOOFILA :)) si ei la randul nostru ne iubesc. ASA CA NU MAI VB LUCRURI URATE DE ACESTE BIETE ANIMALE SI EI AU DREPTUL LA VIATA CA SI NOI.
Postat 03 Februarie 2013, 20:38 de Deisa
raspuns
Pentru \\"rusine javre\\" Stimabile/a, eu locuiesc intr-o \\"cutie\\" cu 4 camere, am 3 pisici de varste diferite si tin sa te anunt ca nu miroase groaznic in casa.Cine intra la mine nici nu stie ca am pisici pana nu apar.Intradevar este o problema sa fie caini multi pe strada dar este tot vina oamenilor pt ca ii abandoneaza.Unde locuiesc sunt 2 caini vagabonzi care au aparut de la o zi la alta.Nu sunt agresivi si ne-am obisnuit cu ei, chiar le dam mancare cu cativa vecini.Daca Primaria Oradea a luat in primire adapostul de ce nu l-a intretinut?De ce strainii au putut sa o faca?Daca Primaria a vazut ca nu face fata de ce nu a apelat la organizatii din tara/strainatate sa fie ajutati?De ce sa sufere niste animale nevinovate din cauza incompetentei unei conduceri?
Postat 03 Februarie 2013, 20:37 de Prodan Paula
dreptul la protest
Nu inteleg de ce sunteti asa de deranjati de faptul ca niste oameni isi exercita dreptul la protest...nu inteleg de ce va deranjeaza ca niste oameni doresc sa faca voluntariat la adapostul de caini - pentru cei care nu stiu: voluntariat = a presta o munca gratuit - pai tot comentati ca primaria cheltuie prea multi bani pe aceste "javre" cum le numiti voi...si atunci de ce nu se foloseste de acesti voluntari?!? Peste tot in lume sunt institutii de acest gen care functioneaza cu unu sau doi angajati si in rest cu voluntari...totusi ce va deranjeaza atata?!?...Si unde scrie ca daca ai familie, copii nu poti face voluntariat, indiferent ca alegi sa faci acest lucru intr-un adopost pentru caini sau intr-un spital etc...Si tot va plangeti de murdaria lasata de cainii vagabonzi...eu ma plang de domnu' care face acelasi lucru in fata casei mele, de fiecare data cand iese beat din carciuma...dupa el cine curata?!?... ca eu curat dupa cainii mei, ca asa e civilizat, si nu ma deranjeaza...mai citit odata articolul sa va lamuriti ce vor acesti oameni si dupa aia comentati...
Postat 01 Februarie 2013, 22:06 de Jeni
BRAVO ORADENI!!!!
BRAVO ORADENI ca luati atitudine!!!! Abuzurilor autoritatilor, facute din rea-vointa, incompententa, prostie chiar, voi incercati sa le spuneti STOP!!! Daca lucrurile mergeau pe un fagas si toata lumea era multumita, DE CE s-a renuntat la ajutorul fundatiei??? Deranja pe cineva in calcule??? SE POATE rezolva civilizat, spre multumirea ambelor tabere, oamenii (inclusiv ne-iubitorii de animale) si animalutele. GASITI SOLUTII CONSTRUCTIVE, caci ne-am saturat de maltratari, crime, mizerie si bani facuti pe spinarea lor!!!! Mult mai mult se cheltuie in tara asta pe birocratie si incompententa, prostie si furt, dar nimeni nu reclama asta, caci NU PUTE, precum le pute unora rahatul de catel!!!! BRAVO ORADEA!!!! Fiti ceea ce ati fost, adica un exemplu pozitiv!!!!
Postat 01 Februarie 2013, 19:02 de Kati
@ALEXANDRU
Nu spun sa nu iubiti animalele, dar toate au o limita. Va intreb cand ati organizat un voluntariat cu toti iubitorii de animale, sa adunati rahatul de prin parcuri sau de pe trotuarele din fata blocurilor ca nu ai pe unde sa calci de multe ori ce sa mai zici ca nu poti sa-ti duci copiii la plimbare ca nu te poti apara de cainii vagabonzi si flamanzi. NU PROTEST TREBUIE SA FACETI CI CURATENIE DUPA ACESTE ANIMALE CA SA RESPECTATI NORMELE EUROPENE!
Postat 01 Februarie 2013, 09:24 de nela
pacat de comentariile rautacioase
Regret ca sunt comentarii a unor persoane care in loc de creier poate ca au in cutia craniana cateva grame de apa. N-au inteles ca defapt nu se doreste conducerea ADP si sa face sa inteleaga ca se impun sa fie respectate legiile de protectia animalelor, adica sa iesim din evul mediu. Este foarte greu ca de astea depinde si de educatia primita de acasa. Regret ca sunt specimene care isi dau arama pe fata in asa hal. Defapt am si uitat deja de voi... Noapta buna.
Postat 31 Ianuarie 2013, 21:31 de elena
ca oamenii nu puteti fii daca chinuiti necuvantatoarele
mmmmda continua distractia taranilor cu animale in bloc :)))))) legea trebuie sa interzica animalele la bloc sa permita doar la suprafete mari de la 100 mp , este o maltratare crunta a animaluilui tinut la cutie si miroase groaznic, nu va ganditi ca au un simt foarte dezvoltat ? ce fac DEPUTATII BIHORULUI, sexx in grup, cum ne reprezinta ?
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:28 de rusine javre
jos ANDRICA
Eu tot nu inteleg de ce se tot afirma ca actuala conducere ADP a facut lucruri bune, daca o tin tot asa vor distruge toti pietari care ajung pe pierdere deja, sefii de piata stiu asta, dar nu ii spune nimeni nimic lui Andrica sa nu il upere ca face ca trenu. Uitativa cate firme au disparut. Nu am nimic cu domnul primar, chiar il felicit pentru ce face in oras, dar la ADP e o mare problema,numita Andrica. Si eu am auzit lucruri frumoase de CATALIN BIRTA, si cred ca e o solutie numai sa vrea domnul primar, care cred a a auzit suficinte din baiurile de la ADP.
Postat 31 Ianuarie 2013, 19:19 de Ana-maria
Exces de patos
Problemele se rezolva,de obicei,prin gandire lucida,nicidecum cu strigaturi si inganari,necum injurii...Numai ca nu-i defel util sa te-apuci de rezolvarea vreunei probleme fara cunoasterea unui minim de informatii.Lucrurile,oricum,tind catre echilibru-dinamic,evident!...Si-ntotdeauna vor aparea critici si nemultumiti chiar si-n cazul celor mai nobile intentii.Cazuri celebre: Socrate si Cristos. O problema nu-i rezolvata daca o maturam de pe masa sau evitam/ezitam a vorbi despre ea.Nu poti pretinde omului contemporan sa urmareasca ore-ntregi zborul pasarilor,asa cum a facut-o Leonardo da Vinci.Dar asteptarea minimala e limbajul civilizat,chiar daca nu academic.Adevarurile se pot spune si simplu,dar si minciunile se pot enunta livresc,elaborat.Daca unii oameni ranjesc la altii,la ce te poti astepta de la acestia in relatia cu lumea-celor-care-nu-cuvanta?
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:59 de gyorgy tozser
primitivi
@Alexandru, un comentariu de bun simt. @MihaELA SI@Gongy,daca n-ati fi de speriat ,ati provoca mult ras tutelor
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:58 de soso
@GYONGY
DREAGĂ GYONGY Mai întâi se pune mâna pe carte şi se învaţă VORBIT BINE limba română după care îţi poţi exprima CORECT gândurile. Cred că ne-ar prinde bine o vizită la adăpost în ziua de sâmbătă, 2 februarie, astfel încât pe 4 februarie să putem cere CAPUL LUI MOŢOC (nu te chinui să înţelegi GYONGY). Grădina zoologică este locul unde noi putem admira, de obicei, ANIMALELE SĂLBATICE. Afinitatea oamenilor faţă de câini, pisici, papagali şi alte animale DOMESTICE are la bază milenii de civilizaţie. Desigur, cu puţine excepţii, considerăm câinii animale de companie şi nu hrană. Aşa cum orice crescător de animale trebuie să şi le îngrijească pentru a obţine beneficii, aşa şi NOI OAMENII trebuie să avem grijă de soarta ANIAMLELOR DE COMPANIE care, FĂRĂ VOIA LOR, au ajuns pe străzi. Vrem, nu vrem, ele fac parte din civilitaţie şi nu avem dreptul să ne batem joc de ele ci trebuie să le tratăm cu respect deoarece tot NOI LE-AM ARUNCAT PE STRĂZI.
Postat 31 Ianuarie 2013, 17:09 de ALEXANDRU
boala care va aduce la disperare ZOOFILIA
Cotoharlelor, nu aveti de lucru acasa si faceti miting pentru caini? Oare nu aveti copii sau barbat acasa sa aveti de ce sa va ocupati? Va trebuie caini pentru ca sunt mai usor de intretinut sau a intretin ei pe voi. Vreti schimbarea conducerii ADP? DE CE ? Nu vedeti lucrurile bune care sau relizat in perioada acestei conduceri? Astea nu va intereseaza, Javrelor de ce nu va luati cainii vagabonzi de pe strada sa ii duceti si sa-i culcati in pat cu voi. Istericelor, suferiti de zoofilie? Maritati-va si cautativa de lucru nu va ganditi numai la caini.
Postat 31 Ianuarie 2013, 15:59 de gyongy
pentru mirel si pentru un medic
Ce aveti cu Liviu Andrica, frustratilor? Ii vanati postul?? Terminati cu insultele la adresa lui!!! in loc sa-l sprijiniti in actiunile sale, v-ati gasit sa dati in el ? :i pentru ce? pentru niste caini comunitari care lasati pe strazile Oradiei ne pun sanatatea in pericol? Va spun din surse sigure ca cainii din adapost au conditii foarte bune.Nu dati crezare unor asa zisi iubitori de animale care nu cauta decat sa denigreze munca altuia.Incep sa cred ca aici e vorba de mai mult decat o iubire a animalelor, cred ca in spatele acestor manevre murdare o fi vreun partid in opozitie care doreste sa denigreze nu numai activitatea ADP ci si imaginea primarului. Asa ca inainte sa va lasati dusi cu zaharelul mai ganditi-va ! Asta daca aveti cu ce!!
Postat 31 Ianuarie 2013, 15:39 de adriana
Prefer o gradina zoologica
Mi se pare cam imbecila ideea de a schimba niste oameni din functiile lor din cauza situatiei unor javre sustinute de oameni care nu si-au gasit rostul in orasul asta. Eu cred ca actuala conducere a ADP a facut suficient de multe lucruri bune iar rezultatele se vad. Prefer sa nu mai aud despre problema cainilor si nici sa nu-i vad decat in curtile celor ce ii prefera. Banii stricati pe caini ar putea fi folositi mai degraba pentru intretinerea gradinii zoologice iar cainii asomati cred sunt comestibili pentru unele animale de acolo, nu? Pe cand o greva pentru drepturile gainilor sau al vitelor de a nu ajunge in oala?
Postat 31 Ianuarie 2013, 14:11 de Mihaela
Birta e chiar o propunere buna
Totul se plateste, abia astept sa ii vad fata lui Andrica cand va fi anuntat!
Postat 31 Ianuarie 2013, 13:34 de gabi
@ gabi
GABI, ai punctat foarte bine! Din pacate traim intr-o tara plina de frustrati care daca nu sunt capabili sa loveasca in cei mai tari, isi redirectioneaza impotenta catre cei mai slabi, care nu se pot apara, decat asa... muscand... asa ca degeaba or sa latre pe-aici cei care au patit-o... In viata asta nimic nu e gratuit, asa ca inainte sa va deschideti gura, ganditi-va oare nu ati fost "datori" cu ceva?...
Postat 31 Ianuarie 2013, 13:16 de JOY
apel catre cetateni
fac un apel catre toti cetatenii care sunt deranjati de prezenta cainilor comunitari din Oradea, sa vina sa-i cunoasca pe cei care vor sa puna in pericol integritatea si siguranta cetatenilor, luni, 04.02.2012, ora 17, in Piata Unirii.
Postat 31 Ianuarie 2013, 13:13 de grivei
apel catre cetateni
fac un apel catre toti cetatenii care sunt deranjati de prezenta cainilor comunitari din Oradea, sa vina sa-i cunoasca pe cei care vor sa puna in pericol integritatea si siguranta cetatenilor, luni, 04.02.2012, ora 17, in Piata Unirii.
Postat 31 Ianuarie 2013, 13:11 de grivei
Nefu...garitele
Aceste "iubitoare de animale" sunt de fapt persoanele care sprijina si intretin terorismul urban si mizeria cauzata de maidanezi. (SI) din cauza unor persoane ca acestea suntem, ca nivel de civilizatie, undeva intre Bangladesh si Mozambic.
Postat 31 Ianuarie 2013, 13:08 de Antitero
g
oamenii de stiinta au constatat ca muscatura omului, este mai periculoasa decat a animalelor...plus bacteriile sunt mai multe in saliva umana...deci?!
Postat 31 Ianuarie 2013, 12:50 de gabi
jos ANDRICA
Demisia lui LIVIU ANDRICA e singura solutie. Si eu cred ca un tanar ca si CATALIN BIRTA e o solutie viabila la ADP. E din sistem si sigur ar gasi solutii mai bune si lucrurile ar merge mai functional..
Postat 31 Ianuarie 2013, 12:49 de mirel
De ce?
Daca totul e in regula la adapost si daca unii vor sa se riste sa fie muscati de caini, nu vad de ce nu ar fi lasati sa ajute.
Postat 31 Ianuarie 2013, 12:03 de Miron
lasati baietii sa-si faca de cap
Liviu Andrica este de vina pentru aceste acte impotriva animalelor. Eu nu stiu de ce primarul il sustine, cand are atatea variante de inlocuire. ADP poate merge excelent si cu Oana MOCAN si cu CATALIN BIRTA, nu doar cu fosile! Poate ar fi necesara o schimbare acolo. Sa vina cineva mai tanar cu prestanta, nu comunisti vopsiti in galben care se folosesc de oameni si ideile lor apoi ii arunca la gunoi!
Postat 31 Ianuarie 2013, 11:52 de un medic
lasati baietii sa-si faca de cap
Liviu Andrica este de vina pentru aceste acte impotriva animalelor. Eu nu stiu de ce primarul il sustine, cand are atatea variante de inlocuire. ADP poate merge excelent si cu Oana MOCAN si cu CATALIN BIRTA, nu doar cu fosile! Poate ar fi necesara o schimbare acolo. Sa vina cineva mai tanar cu prestanta, nu comunisti vopsiti in galben care se folosesc de oameni si ideile lor apoi ii arunca la gunoi!
Postat 31 Ianuarie 2013, 11:52 de un medic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON