URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Martie 2018, 14:07

ISU avertizează: Îndepărtaţi ţurţurii de pe clădiri!

ISU avertizează: Îndepărtaţi ţurţurii de pe clădiri! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreni, nu puneţi în pericol viaţa trecătorilor! Este mesajul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, care le reaminteşte proprietarilor şi administratorilor de clădiri că este în responsabilitatea lor îndepărtarea ţurţurilor formaţi la streşinile şi jgheaburile clădirilor.

"În cazul în care există un risc iminent de cădere a ţurţurilor formaţi la imobil, proprietarul sau administratorul are obligaţia de a lua măsuri pentru avertizarea populaţiei şi marcarea perimetrului expus riscurilor", se arată într-un comunicat transmis de ISU Crişana.

Totodată, pompierii militari bihoreni atrag atenţia cetăţenilor asupra pericolului la care se expun prin practicarea activităţilor de agrement pe suprafaţa îngheţată a râurilor, iazurilor, lacurilor, barajelor şi canalelor colectoare din judeţ, întrucât gheaţa poate ceda în orice moment, periclitându-le viaţa.

"Astfel, pentru preîntâmpinarea unor evenimente ce pot avea consecinţe tragice, recomandăm părinţilor să explice copiilor riscurile pe care le implică plimbările sau jocurile practicate pe suprafaţa îngheţată a apelor, interzicându-le astfel de activităţi şi supraveghindu-i în permanenţă", a mai transmis ISU.

De asemenea, pescarii trebuie să evite pescuitul la copcă, întrucât straturile de gheaţă de la suprafaţa lacurilor sunt foarte înşelătoare, părând a fi mult mai groase decat sunt în realitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Donatii si exproprieri
Unde este limita de proprietate a imobilului? pe la 1800 era un cod civil care stipula vreo 60 cm din baza fundatiei. Daca trotuarul e domeniu public, donat sau confiscat de-a lungul vremurilor, e datoria proprietarului acestuia sa asigure siguranta trecatorilor. Si curatarea acestuia de zapada. Cu rer si politie locala + functionarime bugetara.
Postat 03 Martie 2018, 21:37 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON