URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Aprilie 2018, 20:35

Înghesuială la aquaparkul din Oradea! Circa 100 de clienţi au rămas pe dinafară în prima zi a sezonului de scăldat

Înghesuială la aquaparkul din Oradea! Circa 100 de clienţi au rămas pe dinafară în prima zi a sezonului de scăldat Foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Început "incendiar" de sezon estival! Circa 100 de clienţi au rămas, duminică, pe dinafară în prima zi de sezon estival a aquapark-ului Nymphaea care s-a umplut la refuz încă de dimineaţă.

"Am călătorit 300 de kilometri ca să mergem şi noi la aquapark-ul Nymphaea din Oradea. În jurul orei 12, la intrare ni s-a spus că nu mai putem intra, că este la capacitate maximă de 1.800 de locuri şi trebuie să aşteptăm ca să iasă cineva din ştrand ca să putem intra şi noi", s-a plâns n vizitator pentru Digi 24 Oradea.

Turiştii veniţi de la sute de kilometri au reclamat că au încercat fără succes să îşi cumpere bilete online, că nu au fost informaţi din timp că a fost atinsă capacitatea maximă a aquapark-ului ca să se îndrepte către ştrandurile din Băile Felix şi că au fost nevoiţi să aştepte la coadă, pentru a lua locul celor care au ieșit de la scăldat.

Situaţia nici măcar nu este nouă de vreme ce încă de la inaugurarea aquapark-ului, în urmă cu doi ani, cozile de la intrare au devenit o constantă în fiecare zi de sezon estival.

"Au fost persoane care au rămas pe dinafară"

Contactat de BIHOREANUL, Liviu Andrica (foto), directorul Administraţiei Domeniului Public, societatea care administrează aquapark-ul Nymphaea, a declarat că a luat toate măsurile pentru evitarea cozilor la intrare.

"Sunt de dimineaţă în aquapark şi pot să vă spun că nu a existat niciun scandal. Într-adevăr au fost persoane care au rămas pe dinafară când s-a atins capacitatea maximă a aquapark-ului şi, e adevărat, dimineaţa când a intrat toată lumea s-a creat o anumită aglomereaţie, dar nici la Munchen, nici la Berlin, nici la Budapesta nu se poate face mai mult", a declarat Andrica.

Directorul a afirmat că, pentru a evita aglomeraţia, ADP a pus în vânzare bilete online, aşa cum a anunţat, a înfiinţat pentru acestea a şaptea casă direct din stradă, a deschis încă un punct în incintă de unde clienţii să îşi poată încărca bani pe brăţările de la mână fără să aglomereze casele de bilete de la intrare şi a mărit capacitatea aquapark-ului de la 1.850 de persoane la 2.100 prin faptul că nu a mai alocat dulăpioare în vestiar copiilor sub 14 ani.

"În plus, la intrarea în aquapark există un ecran care arată tot timpul câte bilete mai sunt disponibile pentru ca oamenii să știe", a declarat Andrica.

Doar 771 locuri pentru luni!

Pentru a evita aglomeraţia şi incidentele neplăcute, directorul le-a recomandat clienţilor aquapark-ului să îşi achiziţioneze bilete online.

"E foarte posibil ca astăzi să fi fost aglomeraţie mai mare pentru s-au vândut online doar 800 de locuri, după capacitatea din timp de iarnă, dar de mâine vor fi scoase la vânzare toate cele 1.800 de locuri", a promis Andrica.

De altfel, amatorii de tobogane, piscine şi jacuzzi care doresc să îşi petreacă minivacanţa aquapark ar face bine să îşi cumpere deja bilete pentru zilele următoare dacă nu doresc să rămână pe dinafară.

"Clienţii îşi pot cumpăra la ieşire, direct de la casierie, bilete pentru mâine, pentru poimâine, pentru când doresc. La fel, cei de acasă le pot achiziţiona online. Spre exemplu, astăzi la ora 19 mai erau disponibile pentru mâine, doar 771 locuri", a declarat Andrica.

Potrivit numărului de bilete vândute, duminică, până la aceeaşi oră în aquapark au intrat 2.410 vizitatori în condiţiile în care majoritatea clienţilor şi-au cumpărat bilete pe o zi întreagă, iar "rotaţia" clienţilor în incintă a fost minimă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Are balta peste
Am intalnit ieri într-unul din ștrandurile din băi, turiști veniți din Timișoara care s-au jurat că nu mai pun piciorul în Nimphea.. oare de ce? Apropo: de ce tot comparam Oradea cu Budapesta, Berlin, etc.?
Postat 30 Aprilie 2018, 07:51 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON