URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Februarie 2019, 13:10

Fiţi parteneri pentru un mediu curat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la început doresc să clarific o confuzie constatată în spaţiul public şi să precizez că Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) este instituţia care se ocupă cu reglementarea şi monitorizarea din punct de vedere al protecţiei mediului, iar Garda Naţională de Mediu este instituţia specializată în inspecţie şi control de mediu.

Şi anume: de la inspecţiile şi controalele privind respectarea autorizaţiilor de mediu (autorizaţiilor integrate / avize, acorduri, obligaţii de mediu) la trasabilitatea şi gestionarea tuturor deşeurilor  (nepericuloase / periculoase),  de la respectarea  legislaţiei de mediu în cuprinsul ariilor naturale protejate, respectiv a speciilor protejate, la respectarea legislaţiei apelor, legislaţiei aerului, legislaţiei spaţiilor verzi, legislaţiei pescuitului şi acvaculturii, de la respectarea legislaţiei specifice privind emisiile industriale la gestionarea substanţelor sau amestecurilor chimice periculoase, de la poluarea apelor, aerului, solului şi subsolului la colectarea şi depozitarea deşeurilor, de la operatorii sistemelor de apă/canalizare la operatorii de salubrizare, şi lista nu se opreşte aici.

Comisarii de mediu, pe lângă sancţiunile sau sesizările penale aplicate, stabilesc măsuri (în 2018 ajungând la un număr de 2.702), tocmai pentru a remedia factorii de mediu (apă, aer, sol), respectiv a preveni diferite poluări.

Tocmai de aceea, am salutat spiritul civic al cetăţenilor care ne-au semnalat diferite poluări, interesul fiind public şi comun: tragerea la răspundere a celor certaţi cu legislaţia de mediu şi menţinerea factorilor de mediu într-o stare bună.

Sănătatea noastră şi a tuturor vieţuitoarelor este în strânsă corelare cu mediul. Un mediu curat înseamnă sănătate, pe când un mediu poluat înseamnă boală şi moarte, iar cetăţenii care au spirit civic trebuie încurajaţi pentru interesul tuturor, noi considerându-i parteneri pentru un mediu curat, deci pentru sănătate. Garda Naţională de Mediu este o instituţie deschisă către orice colaborare, ori conlucrare în interesul publicului.

Mihai Togor
Comisar şef
Garda de Mediu Bihor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
....
,,[...]Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) este instituţia care se ocupă cu reglementarea şi monitorizarea din punct de vedere al protecţiei mediului, iar Garda Naţională de Mediu este instituţia specializată în inspecţie şi control de mediu." Mi-e greata, mi-e scarba, mi-e lehamite de cum ne batem joc de banul public! Unii monitorizeaza si altii controleaza!!!
Postat 04 Februarie 2019, 10:43 de pinonel
Alt șmecher ONG-ist, profesionist în trai bun !?!
Fagmilia Togor, pe bani mătrășiți prin consiliul județean, își face vile prin munții Bihorului. Să se uite puțin DNA prin "dosarul" lui Pasztor ... și o să găsească imobile "la cheie", pregătite de preluare în regim privat de tot felul de asociații de mediu cu iz de ONG-uri mai mult sau mai puțin apropiate de UDMR, via PNL ori PSD ca fațade la drum !?!
Postat 04 Februarie 2019, 10:01 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON