URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2022, 09:40

Facturi de salubritate reduse cu 50% în Marghita (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Experimentul AVE BIHOR de monitorizare a mai multor ţarcuri (platforme/puncte de colectare) din judeţ s-a dovedit un mare succes. Facturile locatarilor din Marghita arondaţi unor ţarcuri supravegheate au scăzut cu peste 50%. Semn că, dacă se depune un mic efort, clienţii chiar pot influenţa valoarea plăţilor făcute pentru acest serviciu.

Timp de o lună, între 1 şi 31 iulie, angajaţii AVE BIHOR au supravegheat în schimburi mai multe ţarcuri din judeţ, iar vinerea trecută, doi dintre ei s-au întors să vadă cum arată acum incintele respective. La cele două platforme din Marghita supravegheate luna trecută, aspectul este şi acum mai mult decât promiţător.

Deşeuri sortate = facturi mai mici

Orice client AVE BIHOR trebuie să aibă o singură grijă: să producă deşeu rezidual cât mai puţin. Adică să încerce să folosească la maximum recipientele galbene, verzi, albastre sau maro, în care să introducă deşeurile în mod corect, şi să evite pe cât posibil folosirea containerului negru. Acesta este secretul unor facturi mai mici.

"Deşeurile reciclabile nu se plătesc, clienţii noştri plătesc doar pentru deşeurile reziduale şi cele biodegradabile. După o lună de monitorizare a acestor ţarcuri ne-am întors să vedem rezultatele şi, după părerea noastră, acestea arată bine în proporţie de 97%. Dacă cetăţenii vor continua să facă ce trebuie şi mai departe, facturile vor scădea şi mai mult", spune Attila Béres, reprezentantul AVE BIHOR în Marghita.

Separarea, chiar din casă

În timpul verificărilor la cele două platforme din Marghita incluse în programul de supraveghere, o doamnă chiar a adus deşeuri, pe care le-a separat la faţa locului şi le-a depozitat corect. Dar ar fi bine ca această separare să fie făcută încă din casă.

"Dacă oamenii ar învăţa să aibă 3-4 recipiente de câţiva litri chiar în bucătărie, în care să pună plasticul, hârtia, sticla sau biodeşeul, le-ar fi mult mai uşor la ţarc. Aici ar trebui doar să depoziteze corect deşeurile şi toată lumea ar câştiga. Ne bucurăm, însă, să vedem că rezultatele experimentului din iulie se văd deja", a concluzionat Attila Béres.

Scăderi semnificative la deşeurile reziduale s-au înregistrat la toate platformele monitorizate de angajaţii AVE BIHOR, ceea ce înseamnă automat şi facturi mai mici.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON