URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2022, 09:33

După ce un copil de 14 ani a murit, Primăria Oradea închide accesul în spatele parapetului de pe pasajul de peste strada Piatra Craiului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accesul în spatele parapetului de pe pasajul pe care drumul rapid supratraversează strada Piatra Craiului va fi blocat cu gard.

"Ce mai aşteptaţi?"

Măsura restricţionării accesului pe buza pasajului va fi luată la reclamaţia unui orădean, după ce, săptămâna trecută, un copil a căzut în gol de la înălțime în timp ce încerca să circule cu bicicleta pe zidul îngust de dincolo de balustradă. În urma impactului, acesta și-a pierdut viața.

Orădeanul a reclamat BIHOREANULUI faptul că nici la o săptămână de la tragicul accident autorităţile nu au restricţionat accesul pietonilor și bicicliștilor pe acea porțiune de pe marginea pasajului cu rol de scurgere a apelor şi acces la mecanismele de reglare a acestuia.

"Tot nu este o bucată de gard ca să împiedice un copil sau adult să treacă pe acolo. A fost o eroare de proiectare, executare, recepţionare... Pe repede înainte... Dar alea-s trecute... Partea tristă este că nici acum nu se ia atitudine", a transmis cititorul BIHOREANULUI.

Reclamantul a înaintat petiţii similare reprezentanţilor municipalităţii prin aplicaţia Oradea City Report.

"De parcă nu a fost de ajuns că a murit un copil fiindcă a căzut de pe pod (să nu mai vorbim că este eroare de proiectare, de execuţie, recepţionare) şi la n + 1 zile de la accident nimeni nu a fost capabil să sesizeze pericolul (deşi a avut loc un deces) şi să dispună închiderea accesului pe acea bordură (parte a podului) pe sensul de mers dinspre mănăstire spre gară. Ce sărăcia mai aşteptaţi, să mai cadă un copil în cap?", a transmis revoltat orădeanul.

Vor pune un gard!

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii municipalităţii au promis că vor lua măsuri în cel mai scurt timp posibil.

"În cadrul şedinţei Comisiei de circulaţie de joi s-a hotărât, la propunerea reprezentanţilor Serviciului de Poliţie Rutieră, montarea unui gard care să interzică accesul pe acea latură a pasajului", a declarat viceprimarul Marcel Dragoş.

Edilul a subliniat că pe partea dreaptă a sensului de mers dinspre Silvaş către gara CFR, pe porţiunea menţionată, drumul expres nu are trotuar, iar circulaţia pietonilor se face exclusiv pe partea stângă, în spatele unui parapet de protecţie montat de-a lungul carosabilului.

"Vom face comandă Direcţiei Tehnice ca pe partea dreaptă a drumului să se monteze un gard înainte de intrarea pe pasaj pentru ca astfel de accidente să nu se mai întâmple", a spus Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, pe 17 iunie, un copil de 14 ani din comuna Bulz a căzut cu bicicleta de pe pasajul drumului rapid peste strada Piatra Craiului.

Victima a decedat în urma impactului, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute la faţa locului de medicii SMURD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Biciclist mort
Ce cauta in spatele parapetului ?
Postat 27 Iunie 2022, 10:05 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON