URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iulie 2010, 09:13

Fermă de bovine închisă, pentru că nu respecta norme elementare de siguranţă veterinară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În perioada 12-16 iulie, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au făcut 89 de controale pentru a urmări respectarea normelor de igienă, aplicând şase amenzi în valoare de 9.800 de lei şi două avertismente şi închizând, totodată, o fermă de bovine. De asemenea, inspectorii DSVSA au confiscat 26 de kilograme de produse alimentare, în valoare de circa 520 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de şeful DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău, "au fost constatate deficienţe legate de modul de manipulare a produselor alimentare, depozitarea acestora şi neînregistrarea unităţilor de comercializare a produselor alimentare. De asemenea au fost constatate deficienţe privind modul de comercializare a produselor farmaceutice de uz veterinar, de nerespectarea normelor de bunăstare a animalelor şi de circulaţia animalelor".

Rugat de BIHOREANUL să explice, concret, motivaţia închiderii fermei de bovine, Budău a afirmat că personalul fermei nu a respectat aproape niciuna dintre regulile obligatorii în domeniul sanitar-veterinar. "Nu asigură adăparea, în loc să le ducă la Protan, animalele moarte sunt depuse în groapa de gunoi a comunei, nu se respectă igiena mulsului. Administratorul respectiv avea 61 de vaci, iar mai departe el va trebui să găsească o modalitate pentru a intra în legalitate", a precizat Budău.

Directorul a mai afirmat că a dat termen două săptămâni administratorului fermei din Hidişelu de Sus să facă curăţenie şi în total 30 de zile să se pună în legalitate din punct de vedere sanitar-veterinar. În plus, l-am amendat cu 4.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mizerabilii
Ferma din jud Bihor este lux pe langa ce avem noi in sat la Sasarm,jud BN,un adevarat focar de infectie.Vacarul sef Vasile Bolog nu are personal nici macar necalificat,iar gunoiul se asfalteaza zi cu zi sub copitele dobitoacelor,facand sa scada considerabil distanta intre plafon si dusumea.Primarul a autorizat ferma in mijlocul unui cartier locuit,la 15m distanta de cele mai apropiate case.Problema e ca la noi postul de sef DSVSA este vacant.
Postat 31 Martie 2011, 23:05 de anton
Sistemul rapid de alerta. Ep.: Comparatii.
I. De ce în tari ca: Franța, Austria, Italia, Germania, Spania, UK, Irlanda, Olanda, Suedia, Finlanda s.a., sistemul de alerta rapida pe linie de siguranța alimentelor (RASFF/SRAAF) este frecvent declanșat? Răspuns probabil: Responsabililor (profesioniști/competenti și nu numiți, doar, politic/PCR), dar și politicienilor din tarile respective, le pasa de sănătatea/siguranța alimentara reala a populației! II. In 2009 și sem. I, din 2010, câte prelevări de probe, respectiv verificări efective de buletine de analiza, s-au făcut, pentru: 1. arahide și smochine uscate import, origine: R.P. Chineza, Argentina, (via)SUA, respectiv Turcia? In miile de controale efectuate, nu a apărut nici o suspiciune de mucegai (aflatoxine) s.a.? 2. uleiul de palmier (origine: Nigeria s.a.)? Șefii de la DSVSA garantează, în scris, ca toate loturile comercializate în Bihor, au fost conforme, respectiv nu au conținut aditivul interzis Sudan IV?
Postat 22 Iulie 2010, 10:23 de stefan
Actiunile de monitorizare/preventie efectiva, sunt facultative?
I. Ferma de bovine de la Hidiselul de Sus, de când funcționa efectiv? Când a fost identificata și luată în evidenta? A fost, sau nu, autorizata sanitar-veterinar? De când a început sa fie monitorizata efectiv (nu doar pe hârtie)? II. Niste sancțiuni pentru cei care nu își fac datoria în mod conform, pe la sediul DSVSA Bihor, nu se impun? Sau or fi, acum, toți (inspectori) "portocalii", "zöld" si "independeti"? III. Din suma de 9.800 de lei, reprezentând amenzile aplicate, se suma se preconizează a se dirija spre stimulente, premii, tichete de vacanta s.a.? Evident, pentru unii! Păcat de România!
Postat 22 Iulie 2010, 09:50 de stefan
Dl. Budau si informatia (in)completa!
I. Dle Budau: Si conducătorii și însoțitorii animalelor de ferma, cailor și pasărilor în călătorii a căror durata nu depasestete 8 ore și/sau 65 km, au nevoie de certificat de competenta profesionala? II. Baza legala, pentru cei interesați: Regulament 1/2005/CE și 1255/1997 (modificat), Ordin ANSVSA 201/2007. A se citi și Ghidul privind protecția și bunăstarea animalelor în timpul transportului, de pe site-ul ANSVSA - Legislație (Bunăstarea animalelor - ghiduri).
Postat 22 Iulie 2010, 07:26 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON