URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 August 2022, 10:01

Dragnea se întoarce! Noul Dragnea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un an înainte să fie condamnat, în mai 2019, nu pentru marile tunuri, ci pentru un mizilic, cel al angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea, pe atunci şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor, avertiza, masacrând legile justiţiei şi ale energiei, că "nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie". 

La un an după ieşirea din puşcărie, săptămâna trecută, a anunţat tocmai la Oradea "lucruri şocante" pentru la toamnă. Că a făcut-o aici este neimportant, motivul fiind, cel mai probabil, primirea cu pâine şi sare, lăutari şi fotbal, organizată de una dintre amazoanele sale, fosta PSD-istă Lilla Debelka, acum şefa pe Bihor a APP, noul său partid.

Am asistat la prima conferinţă de presă a lui Dragnea după "liberare" şi am văzut un Dragnea faţă de care cel vechi, din 2016-2019, era un biet preşcolar. Noul Dragnea este, pur şi simplu, înfricoşător. Relaxat şi cinic (mai mult ca sigur şi pentru că celelalte două dosare îi zac prin sertarele unor procurori DNA lipsiţi fie de ambiţie, fie de competenţă), noul Dragnea a vorbit răspicat despre cum va "suveraniza" România din ghearele "globaliştilor" care ne forţează să acceptăm "că bărbaţii trebuie să nască" şi că "gândacii sunt mâncare". 

Va naţionaliza "companiile strategice", care ţin "salariile jos şi preţurile sus", va interzice importurile de alimente "otrăvite", va scoate România din UE pe motiv că la întemeierea ei "nu s-a spus deloc că va fura suveranitatea ţărilor şi resursele, că se va stabili la Bruxelles ce are voie să facă o ţară mică", dar şi din NATO, pe considerentul că "o mână de trădători vor să ne târască în război cu Rusia" şi "să predea conducerea apărării naţionale către francezi". Toate, fireşte, în numele unui excepţionalism românesc aiuritor, bazat pe faptul că "românii reprezintă un popor ales şi România este Grădina Maicii Domnului", iar înşişi "Fecioara Maria şi Iisus Cristos au venit aici din Betleem".

Noul Dragnea e ca şarpele căruia nu i-ai tăiat capul şi iese în drum să te muşte: plin de agresivitate pentru că, pe de o parte, Justiţia nu şi-a spus cuvântul în cazul lui, iar pe de alta pentru că, pe fond, românii preferă mania persecuţiei de către străini decât să-şi vadă propriile defecte, începând cu proasta alegere a propriilor conducători. 

Consecinţele acestei agresivităţi, drapate în discursuri suveraniste precum cele ale lui Viktor Orban, nu trebuie însă trecute cu vederea. La toamnă, când Dragnea va veni cu "lucrurile şocante", România va fi şi mai şubredă, războiul din Ucraina şi seceta vor face ravagii, iar nemulţumirile populare pot exploda la orice scânteie. 

După delirul lui Dragnea, am auzit persoane educate zicând că "infractorul" ar trebui ignorat, dar ar fi o greşeală, precum cele care au făcut posibile PPDD şi AUR, cu potenţial însă mult mai exploziv. În criza-crizelor, numai un personaj periculos cu adevărat, pe lângă care Dan Diaconescu ori George Simion sunt nişte caricaturi, nu lipsea României. Noul Dragnea nu trebuie ignorat, trebuie combătut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dragnea a vrut ca România să-și asume o politică suveranistă, bazată pe educație și cercetare, ca demers care să asigure dezvoltarea accelerată. Colonizatorii euro-atlantici l-au prins însă cu botul în smântână și au profitat de asta ca să nu se întâmple.
????Marile puteri europene au PIB-ul/locuitor echivalent cu 40.000 dolari, Polonia a depăşit 25.000 dolari, dar România, deşi a avut o creştere semnificativă după 1990, are PIB-ul/locuitor echivalent cu 20.000 dolari, cu mult sub media europeană de 35.000 dolari. ????La PIB per capita, România are un decalaj de 40 ani faţă de Franţa, Germania şi Italia, de 20 ani faţă de media UE şi de 10 ani faţă de Polonia. ????În Indexul Dezvoltării Umane, nivelul de dezvoltare în România era de 0,1 în 1880, de 0,2 în 1940, 0,4 între anii 1960-1970, şi de 0,6 în prezent. ????România este în urma Poloniei cu 10 ani la dezvoltare şi cu 30 ani faţă de puterile vestice. ????La educaţie, România este cu 10 ani în urmă faţă de media UE. ????România are decalaj de 20 ani la speranţa de viaţă şi scăderea mortalităţii infantile faţă de media europeană. ????Deşi este cu 40 ani în urmă la urbanizare, la capitolul tehnologie România este în urmă cu doar 10 ani faţă de media europeană. Ultima șansă se joacă acum.
Postat 03 August 2022, 08:10 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON