URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2023, 10:07

Doar chestor, nu director: Fostul șef al Poliției Bihor, Liviu Popa, a renunțat la funcția de conducere din SC Turism Felix

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Forțat să se retragă în civilie în 2017, din cauza trimiterii sale în judecată pentru fals în declarații, după ce și-a ascuns apartenența la masonerie, și pe fondul unui imens scandal de corupție în instituție, fostul șef al Poliției Bihor, chestorul Liviu Popa, a renunțat recent și la funcția de director tehnic al SC Turism Felix, din care trăgea să devină director general după pensionarea, anul viitor, a actualului manager, Florian Serac.

După cum a aflat Bihorel, Popa a demisionat în august din funcția nr. 2 motivând oficial că nu dorea să fie în incompatibilitate, el fiind și membru în Consiliul de Administrație, dar pare că a vrut să-și păstreze măcar această poziție când și-a dat seama că nu va putea deveni director general, cum își dorise.

Fondul de Investiții Transilvania Investments, fosta SIF Transilvania, care deține SCT Felix, a declanșat o procedură de recrutare pentru postul de director general, impunând o vechime de minimum 10 ani ca manager de firmă, experiență în companii cu peste 100 de angajați și în gestionarea de proiecte majore, de peste 10 milioane euro, plus diplomă în Administrarea Afacerilor, constituind un avantaj și o diplomă în Managementul Turistic. Or, fostul șef al Poliției nu se califica.

Prin urmare, neputând fi number One, va trebui să se mulțumească, de data asta, cu ceva mult mai modest...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nu înțeleg
de ce vă împiedicați de niște hârtii numite diplome când omul are experiență în toate cele!
Postat 02 Octombrie 2023, 20:57 de nealiniat
@Cezarivan
Si vezi ca articolul e scris la sectiunea bihorel. Acestea au un fel mai aparte, mai in zeflemea - nu sunt documentare.
Postat 02 Octombrie 2023, 15:35 de nihil
@Cezarivan
Ce documente? Structura sifonului e publica, cauta pe google sa vezi cine e membru CA si director tehnic intre altele. Chestor de politie si director tehnic? Vaca si chilotii.
Postat 02 Octombrie 2023, 15:27 de nihil
Neurobihireanul
Lipsa audiența,articol scris in baza ...a ce?Nu am citit macar un document sau altceva. Sincer acest zis ziar nu prea mai reprezintă nimic, deasemenea și articole scrise de ei nu mai au nici o bază,doar ce visează autorul.Ceva articole documentate mai scrieți și pentru noi cei care totuși mai deschidem aceasta pagină,sau doar va bateți joc de noi.
Postat 02 Octombrie 2023, 13:53 de Cezarivan
Pensie plus salar
În ce tara din lume te pensioneze la 45 de ani și mai lucrezi la stat! La ei se poate la toți ca nu au pensie destul de mare. Probabil trebuie sa recupereze din cei 700000 euro din masina.A vrut sa ii înmulțească. NIȘTE NERUȘINAȚI BOLNAVI NE CONDUC la care banii le au luat mințile. Sa vadă pe viata ca vin banii.
Postat 02 Octombrie 2023, 13:26 de Feliciana
SC Turism Felix
O gluma proasta. Ce treaba au aia cu turismul, rolul lor e altul se vede si dupa personajele din conducere. Noroc cu pensiunile la faza asta.
Postat 02 Octombrie 2023, 10:29 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON