URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2010, 14:40

Dacă digul de la Galaţi cedează, va fi cel mai mare dezastru de după război

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a declarat, luni, că dacă digul care este construit la Galaţi pe o lungime de 4,5 kilometri nu va rezista, pierderile economice vor fi însemnate, numai închiderea acţivităţii Regionalei Vamale implicând o pierdere de 18,5 milioane de euro pe zi.

Prefectul a menţionat că 8.000 de persoane se află în zona inundabilă şi ar trebui evacuate în cazul în care digul va ceda. El a precizat că vor fi foarte mari şi pierderile economice, numai prin închiderea Regionalei Vamale Galaţi putându-se înregistra pierderi de 18,5 milioane de euro pe zi. În zona inundabilă îşi desfăşoară activitatea cei mai mari agenţi economici din Galaţi, care asigură aproximativ 12.000 de locuri de muncă.

Nivelul Dunării a depăşit, la Galaţi, cu 70 de centimetri cota de inundaţie şi este cu 21 de centimetri sub cota de pericol, fiind în continuă creştere, a mai spus prefectul.

Luni, aproximativ 1.400 de pompieri şi jandarmi din mai multe judeţe, dar şi voluntari lucrează la ridicarea digului de la Galaţi. Oamenii vor lucra în trei schimburi, pe trei fronturi de lucru.

Viceprimarul Galaţiului Nicu Ciumacenco a declarat, luni dimineaţă, că autorităţile au întâmpinat probleme în ceea ce priveşte aprovizionarea cu nisip pentru construcţia digului. El preciza că pentru lucrări va fi folosită zgură de la combinatul siderurgic, care va fi adusă cu camioanele.

Autorităţile locale spun că dacă digul va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Galaţi, că prioritară este apărarea localităţii, astfel că s-a luat decizia realizării unui dig de 4,5 kilometri, cu o înălţime de 1,5 metri. Potrivit lui Blaga, soluţia extremă ar fi ruperea digului de la Cotu Pisicii, ministrul spunând însă că este convins că digul pe care îl vor construi în Galaţi va rezista şi nu se va ajunge la asemenea situaţii extreme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
da
Care este populatia orasului Galati ? Daca e asa de grav , atunci jumatate dintre ei ar trebui sa fie la diguri !!!! Nu sa aduca pompieri si jandarmi din alte judete !!! Ii doare -n cot pe galateni de orasul lor . prefera sa stea sa cerseasca ajutor dupa decit sa munceasca inainte . Da-i incolo de lenesi !
Postat 05 Iulie 2010, 18:47 de rick
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON