URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2020, 20:24

Curajul celor care nu cred în Covid

Curajul celor care nu cred în Covid (foto: generic, sursa: medpagetoday.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am o mare admiraţie pentru cei care nu cred în Covid, care nu dau doi bani pe regulile stabilite de Guvern şi care au reuşit să afle, prin propriile mijloace, că Uniunea Europeană ne dă bani grei, chipurile,  pentru fiecare mort care ar fi decedat din cauza coronavirusului...

Admiraţia mea pentru curajul acestor oameni este cu atât mai mare cu cât eu sunt un fricos. Mi-e teamă să nu mă îmbolnăvesc, pentru că deja intru, ca vârstă, în categoria de risc. Mi-e teamă să nu-mi îmbolnăvesc familia, colegii, trecătorii de pe stradă, călătorii din tramvaie sau vecinii din lift. Ştiu că pandemia nu e ciumă, Ebola sau război, dar cred că nu-i nici guturai sau fimoză.

Totuşi, cred că temeritatea celor care nu cred în această uriaşă manipulare care este Covid-19 ar trebui manifestată şi în practică. Doar a da din tastatură, ca babele din clanţă, sau a vocifera de sub poalele muierii încă nu ne convinge că dreptatea e de partea lor.

De aceea, aş vrea să-i invit pe toţi aceşti curajoşi să facă o vizită "covizilor" de la Spitalul Municipal. Nu e probă mai bună că această boală nu există decât un selfie cu cei ţintuiţi la pat. Băieţilor viteji, haideţi să-i adulmecaţi pe pacienţi, petreceţi o noapte romantică pe la ATI, ba eventual faceţi şi un schimb de fluide cu cei intubaţi!

Până la urmă, ce pot păţi cei mai curajoşi dintre români, pentru care Covidul şi girafa nu există? Dacă respectivii nu au nimic după o asemenea vizită la spital, îşi vor întări convingerile că boala e o uriaşă mistificare.

Şi nici varianta cu "dat ortul popii" nu e lipsită de avantaje. Măcar familiile lor vor primi bani de la UE dacă medicii din spital au bunăvoinţa să treacă la cauza decesului Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
Dragi combatanti
O veste buna pentru revigorarea natiei.Senatul a respins OUG care crește alocațiile copiilor cu 20% în loc să le dubleze; Camera Deputaților este forul decizional .Se da bani pentru toata lumea,mai e un pas.Cu conditia ca femeile romance sa dea pilda masculilor cu bicepsi tatuati si anabolizati...acuma cind oradea a scumpit cresa,pfui
Postat 11 August 2020, 23:37 de excalibur
sasi
Funny! Tu care mă faci "narcistic", mă etichetezi și prost în aceeași postare. Hai ca m-ai distrat bine de tot cu asta. Ai fost corigent sau repetent? Ia-l de mana pe saracul Sunlight, biet simbriaș al lui Mang care se băloșește peste tot pentru un pumn de semințe. Chiar vă potriviți.
Postat 11 August 2020, 23:16 de Neutryno
cetateanbihorean2
Ma, vierme galben (de *) de pusta, repet intrebarea de la comentariul de mai jos, poate iti crapa vreo vena in cap, sunt romanii vinovati pt ca puhoiul acela de nemtii nu purtau masca la protest ? Sau poate tot romanii sunt vinovati si despre scandalul cu si mai mult fara masca, din America de Nord si Europa Occidentala, dintre aia cu "black lives matter" si cei cu "all lives matter". Ce mai minti acum, nemernicule aka "cetateanbihorean" (vierme galben (de *), de pusta ?
Postat 11 August 2020, 07:42 de Sunlight
sasi
Se stie. Nu e un secret. Esti unul din viermii galbeni (de *) de pusta. Frustrati idioti de pusta. Imbecili din "nascare".
Postat 11 August 2020, 07:29 de Sunlight
cetateanbihorean
Alo, nea frana, eu am dat un doar un exemplu "de calibru", cum circa doua sute de mii de nemti ies pe strazi la protest FARA MASCA! Despre asta a fost vorba, mincinosule care te-ai vrea si tu maniopulator (PROST) ca si viermele aa galben de pusta care zice (sic) ca e Doru2019-vierme galben (de *) de pusta. Nu e un secret, mai sunteti cativa din astia pe aici (viermi galbeni (de *) Frustrati idioti de pusta...
Postat 11 August 2020, 07:18 de Sunlight
@Neutryno
Chiar daca nu te-ai documenta din fake newsuri, ai ramane prost. N-ai ce face. Trei neuroni, cat ai, nu-ti ajung. Se vede clar din modul in care te exprimi, te expui... din ce spui si cum spui. N-ai ce face... asa esti de la mama natura :) Prost, narcistic, psihopat :) Esti exemplul romanului, de care rade toata Europa... Q.E.D.
Postat 09 August 2020, 23:51 de sasi
Anul intolerantei
@marius Esti obisnuit sa-i faci pe cei cu care ai opinii divergente prosti si needucati. Asta spune ceva fix despre felul in care ai fost tu educat. Eu, prin natura ocupatiei mele, port masca mult mai mult decat media concetatenilor nostri. Si chiar stiu una-alta despre utilitatea acestor masti, despre cum se fac diverse analize, teste si cum acestora le poti scoate niste rezultate politic corecte, dupa nevoile de moment. Ma retrag din aceasta discutie, aici sunteti unii care ati pus la odihna aluna aia de va zburda prin cutia craniana. Exista totusi oameni care-si pun creierul la treaba, si sunt altii, ca voi, care se informeaza doar din stiri oficiale. Transmise noua de o presa cumparata cu bani grei de guvern.
Postat 07 August 2020, 15:32 de Neutryno
Neutryno
Nu are ce cauta cuvantul "curaj" in caracterizarea celor care au plecat din tara. Daca pleci o faci pentru tine, nu pentru tara, popor sau din simt civic. O faci pentru tine si eventual pentru familia ta. Ei cand trimit bani nu trimit statului sau mie sa ma bucur de ei, trimit familiei. Asadar ce spui tu sunt prostii. Si nu stiu de unde-ai scos-o pe asta cu cei plecati, ca nu am facut referire la ei. Romani si nu numai pot fi prosti, mediocri sau destepti indiferent de tara in care se afla. Si revenind la purtatul mastii. Aberezi. Tu te legi de ce s-a spus la inceputul pandemiei, cand de-abia se mai gaseau masti, ca lumea sa le poarte IN SPECIAL daca sunt bolnavi sau au simptome. Intre timp, intr-adevar, au recomandat sa se poarte in spatii inchise, ca mai apoi sa revina din nou la decizie si sa oblige ca si in spatiile aglomerate sa fie obligatorie. Tu, care banuiesc ca te consideri foarte desptept si iluminat, crezi ca 95% din guvernele planetei recomanda purtarea mastii pentru ca au conspirat si "sunt interese mari la mijloc"? Nu v-a cerut nimeni sa va donati un rinichi, doar sa va protejati pe voi si in special pe cei din jurul vostru, sa nu ajungem cum era Italia si Spania, cand transportau mortii cu camioanele. Nu e o garantie ca daca porti masca nu te imbolnavesti, trebuie sa fii naiv sa crezi asta, deoarece poti pune mana pe ceva infectat si apoi s-o duci la nas sau la gura, dar scazi dramatic riscul de a lua si de a raspandi virusul. Dar mentalitatea asta precum si predispozitia de a crede in teorii conspirationiste, in defavoarea evidentului si a stiintei, au un singur motiv: lipsa educatiei (si in cele mai multe cazuri a inteligentei).
Postat 07 August 2020, 15:05 de marius_ro
Aici parcheaza cei mai destepti
Bre sasi, dupa cum folosesti punctele de suspensie se vede ca esti in pana de idei. Altceva decat invartitul in jurul cozii, cu teorii despre purtat masca, mai stii? Ciudat ca unul care se exprima ca tine-i face pe altii prosti. Funny! Aia cu studiile numeroase este scoase din burta, 100% fake news. Vezi ca pana pe 15 mai grupul de comunicare strategica zicea sa nu porti masca, pentru ca nu te ajuta.
Postat 07 August 2020, 14:03 de Neutryno
@Neutryno
Este foarte interesant, cand spui la analfabeti functionali ca sunt prosti (nu parca n-ar fi), imediat te ataca ca esti intolerant, axiomatici, retrograzi... Poate cunosc ei o matematica noua, unde IQ-l lor de 90-100 este mai mare decat 140 ... Apoi se mai lauda ca lasitatea de a fugi din tara este curaj... huh... Toti sunt mari patrioti. Toti au drepturi. Ar muri pentru tara. Ar lupta cu orice inamic. Dar cand se cere utilizarea unei textile de 15x20cm, imediat se infurie.. Hmm... in realitata astia sunt de regula dezertorii... (A1.) purtarea mastii tine pur si simplu de simt civic. Ca iti pasa si de cei din jur. (A2.) purtarea corecta (nas/gura) a mastii tine de simt civic si de inteligenta. (A3.) manevrarea corecta tine de informare si de inteligenta (nu manevrezi cu mainile murdare, nu bagi si scoti din buzunar, reutilizezi masca numai dupa igienizare). O masca utilizata gresit, poate dauna sanatatii. In fine, aspect minor, fiidnca numai prostii nu o pot utiliza corect, asa ca nu se face paguba mare... ///// Numeroase studii au aratat ca cei care refuza masca, distantarea sociala, sunt persoane egoiste, narcistice si cu tendinte psihopatice. Nerespectarea distantarii sociale tine tot de aceste aspecte. Persoanele narcistice mai bine asuma ca imbolnavesc pe altii, numai sa se intalneasca cu cat mai multe persoane, sa fie in mijlocul unei/unor multimi.
Postat 07 August 2020, 10:39 de sasi
Marius
Cand a vazut bill gates ce prosti sunt unii a zis ca renunta la cipat si face un site de stiri. De acord deplin cu Idiocracy, vezi candidatii la președinție din SUA :)) lasa sa creada ei ce vor, pe mine si pe multi altii nu ne incurca asa tare inca o stare de urgenta. Dar selectia naturala isi va face treaba, asa cum functioneaza ea in natura asta minunata.
Postat 07 August 2020, 09:02 de poiu
MU13PSD
.
Postat 07 August 2020, 00:18 de Sandu2100
cetateanbihorean
Ai condus in Spania, in Italia, in Franta? sa vezi tupeu si marlanie
Postat 06 August 2020, 21:47 de Neutryno
Mi-e scarba de cei care se considera deasupra altora
Oare voi astia care cu seninatate va faceti prosti si idioti conationalii ati rezista la o analiza obiectiva in acest sens? pe tem de prostie? Dupa criteriile altora, nu ale voastre. Poate va mai ganditi sa fiti si patrioti, tara asta asa cum este ea a rezistat la rascruce in decursul istoriei, oamenii din ea au avut curajul sa plece si muncesc din greu in Europa. Dar insista majoritatea sa trimita bani in tara, bani de care, direct sau indirect beneficiem toti. Nu cred ca merita sa-i facem cum ne vine la gura pt o masca purtata sub nas sau vreo apartenenta politica. Voi, astia care se cred destepti sunteti cei mai intoleranti si, axiomatic, retrograzi. Mai bine incercati sa va analizati obiectiv pe voi ca persoane si ce ati lasat in urma voastra.
Postat 06 August 2020, 21:45 de Neutryno
Daca majoritarii din tara noastra n-ar fi idioti sau prosti
... precum spunea cumva, plin de obida, si PetreTutea dupa ieșirea din inchisoare, nu am fi codasa Europei cam la orice. Presupunand ca dacopatilor nostri le este greata sa citeasca istoria descrisa de contemporanii Djuvara sau Boiu, le-as recomanda sa incerce a citi Memoriile de razboi ale lui Toparceanu sau Amintirile lui Radu Rosetti, scrise cu mai multa vreme in urma. Astfel poate s-ar lamuri multi.
Postat 06 August 2020, 20:17 de Doru2019
Neutryno
Sunt o gramada de exemple negative despre caracterul sau comportamentul unor conationali de-ai nostri in Europa si lume. De la comportament de marlan prin hotel, care ridica vocea la masa, ascultat manele la volum maxim in resort, muzica volum maxim pana tarziu in noapte, lipsa minima de politete in trafic, trebuie sa recunoastem ca avem mult de recuperat la cei 7 ani de acasa si cateodata la caracter. Este foarte adevarat ca aceasta nu reprezinta toti romanii, dar cum 1 exemplu negativ face cat 10 pozitive, ar trebui sa avem mai multa grija fata de imaginea noastra ca si romani si chiar sa avem curajul sa intervenim cand e necesar si sa facem poate o mica observatie necesara sau sa nu ramanem pasivi la comportament grobian si necioplit.
Postat 06 August 2020, 19:07 de cetateanbihorean
mda
Acesti oameni care nu au incredere in propriile autoritati, in conducerea statului- si e un numar mare in Romania, sunt masa de manevra politica si mai rau, pot fi masa de manevra intr-un posibil razboi informational/ cibernetic efectuat de alt stat. Alt stat seamana si starneste neincrederea ca sa creeze confuzie si paralizie. Fake newsurile pot fi forme de razboi- vezi efectul fake newsurilor in succesul BREXIT. O tara e ca o mare familie, exista un cap al familiei care trebuie respectat si ascultat, daca nu vor fi probleme, sau ca in armata, soldatii asculta de generali care au o viziune de ansamblu asupra bataliei si alta intelegere a razboiului. Va rog sa respectati regulile pentru o societate mai buna, o viata mai buna!
Postat 06 August 2020, 18:53 de cetateanbihorean
*
dar foarte inteligeti sigur nu sunt
Postat 06 August 2020, 17:52 de marius_ro
Neutryno
Nu am facut pe nimeni prost. Naivi sunt mai mult ca sigur, dar nu neaparat prosti. Atata timp cat lumea crede in Dumnezeu, in diavol, descantece, deochiat si multe altele dar nu crede in ceva evident care afecteaza vizibil toata populatia planetei si din cauza careia mor sute de mii de oameni si alte milioane stau intubate in spital, probabil sunt si multi prosti printre ei. Aceeasi parere o am si despre cei cu antele 5G, despre cei care cred in marea conspiratie a vaccinelor, a "cipatului" si multe alte conspiratii care mai de care mai aberante. Si sa nu-i uit pe cei care cred ca nu e demonstrata stiintific eficacitatea mastilor si nu le poarta pentru ca "nu poarta botnita", fara sa se gandeasca la sanatatea lor si mai ales a celor din jur. Spune-le tu cum vrei.
Postat 06 August 2020, 17:50 de marius_ro
@seth
pe site-ul care l-ai citat , da , intr-adevar a fost 3,79 % ( in acest moment 3,3 % ) dar daca iei in considerare numeroasele cazuri asimptomatice atunci adevarata cifra va fi pe la 0,4-0,6 % . Da, este dublu decit la gripa . Cit priveste purtarea mastii si distantarea fizica ( sociala ) acestea sint lucruri cu care trebuie sa ne obisnuim pentru ca sint bune si impotriva altor virusi gen gripa (care vor veni in fiecare iarna ). Si daca pina acum presa a ignorat gripa , la iarna presa va tipa ca din gura de sarpe citi oameni mor de gripa . Si dinnou "autoritatile " vor incerca sa controleze totul prin FRICA ( de boala) . Unii se vor lasa dominati de frica si se vor lasa minati si adunati ca niste oi. Dar altii vor spune NU . Iar acestia vor fi dinnou ostracizati de presa si de cei spalati pe creier cu frica de " dusmanul invizibil "
Postat 06 August 2020, 16:18 de richard
@seth
0,6 % mortalitate conform OMS https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24209657-covid-19-rata-mortalitate-estimata-0-6-experti-oms-inca-inalta.htm
Postat 06 August 2020, 16:04 de richard
marius_ro
Sa inteleg ca dumneata esti unul dintre cei destepti, si suferi pt ca esti inconjurat de idioti si prosti, nu-i asa? Rudele si prietenii dumitale sunt tot intre aia putini si destepti care inca locuiesc in Romania?
Postat 06 August 2020, 16:04 de Neutryno
Idiocracy
Va recomand cu caldura filmul Idiocracy (2006). Pe zi ce trece societatea semana din ce in ce mai mult cu cea prezentata in film. Presedintele celui mai puternic stat e idiot, lumea crede toate aberatiile pe care le citeste pe net dar nu ce spune un specialist in domeniu samd. Acum cativa ani as fi zis ca doar cei mai in varsta, care poate nu stiu sa filtreze informatia de pe net cum stim noi, cei care n-am fost educati de epoca ceausista, pot fi usor manipulati si prostiti. Ca noi "tinerii" putem sa stopam informatiile false, coruptia, hotia, prostia. Ceea ce m-a invatat pandemia asta e ca m-am inselat enorm. Vad tineri sub 30 de ani care cred ca eficienta mastii nu e demonstrata stiintific. Parca pana acum medicii o purtau ca e la moda. Vad cum tinerii dau share la tot felul de informatii de pe site-uri gen sputnik, flux24, fara ca macar o secunda sa-si puna intrebarea daca acel site este legitim, sau daca informatia are legatura cu realitatea. Mi se pare de-a dreptul halucinant cum unii oameni au dubii ca ar exista virusul, cum mai repede cred intr-o postare de pe facebook decat in realitatea evidenta din jurul lor. Si cea mai mare problema e ca nu doar la noi se intampla asta, ci peste tot in lume. Asadar, eu care credeam ca doar tara noastra e plina ochi de analfabeti functionali si oameni care nu stiu sa gandeasca singuri, m-am inselat din nou. Asadar, din nou, va recomand filmul Idiocracy, la care incet incet ar trebui sa i se schime genul din Comedie / Sci-fi in Documentar.
Postat 06 August 2020, 15:10 de marius_ro
Pentru toate gunoaiele care nu respecta regulile impuse
... amenzile ar trebui sa fie suficient de mari incat sa ramana in fundul gol macar cativa ani. Din cauza unui infectat ajuns in spital, partenera mea se viata a avut simptome specifice.... testata si internata la infecțioase fix cand urma sa aniversam 2 ani de la nasterea copilului nostru. In momentele astea, eu si copilul trebuie sa ne descurcam singuei, suntem in carantina, acesta are enterocolita pentru cei ce știu ce presupune asta, ii administrez tratament dupa consultatii telefonice, sunt pe post de mama si tata, etc. Ce ar fi mai usor pentru societate, sa respecte regulile impuse de autoritati sau sa plateasca pentru greselile unora? Oare v-ati gandit cat cheltuie statul pentru un om internat? Daca s-ar respecta regulile, in cateva săptămâni am reveni la situatia normala. Altfel... unii suportam consecintele actiunii unor idioti.
Postat 06 August 2020, 14:39 de Doru2019
@David
Ideea este, tocmai sa nu stam acasa. Cei care nu pot respecta niste cerinte de simt civic, n-au ce cauta afara. Sa fie lasati afara numai cei care pot respecta regulile jocului. Aaaa, ca tocmai asta se doreste. Foarte bine! Bine ca toti se documenteaza dupa influenceri, dar nu cumva sa acorde cateva minute expertilor (in cazul curent personalul medical implicat, cat si oamenii de stiinta) ... Efectul Dunning-Kruger... parca nu s emai invarte lumea daca unii nu merg la strand sau restaurant... scuze... se opreste farfuria ca astia sunt si cei care cred ca Pamantul este plat... Guvernul greseste in multe. In primul rand, in loc de amenzi, ar trebui notat CNP-l celor care nu respecta regulile si sa fie introdusi o lista celor care in caz de infectie nu vor beneficia de prioritate la tratmanet medical (dar cel mai bine ar fi, sa nu primeasca, eventual contracost). Unii asuma riscul. OK, dar atunci sa asume pe bune. Trecand peste faptul ca anumite cerinte sunt pentru a proteja pe cei din jur... insa avem prea multi narcisisti, egoisiti, psihopati - daca masca ar fi sa ii protejeze, fiti linstiti, ca astia care amu se agita, ar pune masca si in somn... in esenta vorbim de calitatea umana... adica de cei lipsiti de caracter/verticalitate.
Postat 06 August 2020, 14:36 de sasi
seth
De ce sa ofere o facturica unuia care a platit poate zeci de ani de asig medicale si nu a beneficiat de mai nimic. Realitatea este urmatoarea: Mergi la vreun spital si esti tratat cu raceala si uneori cu sictir, ti se sugereaza sa dai spaga, te cheama la cabinetul privat. Nu ti se dau nici un fel de explicatii ca doar esti prost. Bonus risti sa te umpli de infectii si nervi.
Postat 06 August 2020, 14:24 de Neutryno
...
Partea “faină” că noi nici nu mai protestăm cu sau fără mască, despre virus sau nu, nu ne mai întărâtă nimeni, luăm totul ca atare.
Postat 06 August 2020, 13:39 de oradeaveche
mda...
@Richard, prefer sa trec cu eleganta peste aberatiile tale, desigur ca tu ai doar drepturi in lumea asta, ar fi dragut ca spitalul sa iti ofere o facturica dupa ce te-a tratat de Covid, dar nah, tu ai drepturi. Si clar, in caz de Doamne feri, vei fi tratat fix ca si Tom Hanks. Ca si el are drepturi. 'Nfine, ceea ce voiam sa spun defapt, 0.6% pe care l-ai scos din pix, e defapt 3.79%. Sigur, nu e Ebola, dar daca tu sau familia ta esti in aia 3.79%, parca nu mai esti zmeu cu drepturi. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019
Postat 06 August 2020, 12:49 de seth
Big tit's matters
.
Postat 06 August 2020, 11:43 de Sandu2100
Sunlight
Gresesti. Asta e maxima aroganta sa crezi ca stii tu mai bine decat statul, decat autoritatile. Eu zic sa te lasam pe tine sa preiei conducerea. Daca am face asa toti, si fiecare dupa capul lui, ar fi o anarhie totala, de asta avem nevoie de ordine si disciplina. Te ascunzi in spatele unui protest din Germania, care reprezinta 0,0001% din populatia tarii si crezi ca aveti dreptate. Un stat in care ordinea nu e prezenta e un stat vulnerabil. Ce mai nu-mi place la romani este nepastrarea distantarii sociale- alt exemplu de elementar bun simt, chiar si in afara pandemiei, suflatul in ceafa celui din fata ta sau calaritul lui atat la statul la coada cat si-n trafic.... BLM e o problema de sute de ani si nu a aparut acum...
Postat 06 August 2020, 10:37 de cetateanbihorean
Daca doriti sa revedeti...
...cele mai timpite masuri impotriva covid-ului,de acelasi autor.[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/cele-mai-tampite-masuri-luate-impotriva-coronavirusului-155736.html]. Nu credem in dezinfectie, nici in dezinsectie,nici in dozatoare cu dezinfectant pentru miini,nici in masti.Credem in dezvoltare.O sugestie a unui cetatean pe city report:Nu s-ar putea instala in parcuri,in piete,in locurile publice, dozatoare cu dezinfectant,o cismea,o tisnitoare,o chiuveta cu sapun lichid? De catre primarie,ADP,proprietara aquaparkului nymphaea,cu un profit de 2.5 mil. € ?[https://www.ebihoreanul.ro/stiri/aquapark-ul-din-oradea-profit-record-de-25-milioane-de-euro-adp-va-construi-in-incinta-complexului-un-bazin-de-inot-154514.html] Pentru copiii oradiei,macar,in loc de alocatii...
Postat 06 August 2020, 10:10 de excalibur
Alo, nea...2
Daca ai avut curiozitatea sa te uiti pe youtube, ai constatat ca, bineinteles, nici un german din multimea acea imensa, nu purta masca! Poate aunt de vina romanii, pt treaba asta! Sau poate tot romanii sunt de vina si pt show-ul stradal de peste ocean, cu sau mai mult, fara masca (e si in Europa de vest scandalul respectiv), dintre aia cu "black lives matter" si cei cu "all lives matter".
Postat 06 August 2020, 09:50 de Sunlight
David
Eu ma refeream la un mic bun simt civic, ca sa te supui regulilor, si sa-i respecti pe ceilalti, chiar daca poate nu sunt cele mai potrivite si chiar daca tu nu crezi in ele. Ca de exemplu, purtarea mastii cand iesi in spatii publice! Atat!
Postat 06 August 2020, 09:14 de cetateanbihorean
Alo, nea...
Mai incet cu gargara ca romanii, nu stiu ce. Daca zici ca romanii nu cred ca acest virus e atat de periculos, ce zici de germani care pe 1 August au fost vreo doua sute de mii in strada(ii vezi pe youtube, cum trec pe langa cameraman si nu se mai ternmina, o coloana umana imensa). Cati romani au protestat in strada, ca si germanii sau sarbii, de exemplu ?
Postat 06 August 2020, 08:57 de Sunlight
mircea sau david ?
eu cred ca David are dreptate .Cine vrea sa stea inchis in casa 2 ani sa stea , e dreptul lui .Dar si cine vrea sa iasa sa fie lasat sa iasa ( sau sa aiba o alta opinie ). La tineri virusul gripei e mai rau decit coronavirus ( majoritatea tinerilor nici macar nu au simptome pe cind la gripa ....) In schimb la cei bolnavi , coronavirusul e mai rau decit virusul gripei . Iar Mircea ar trebui sa scrie articole SI despre cei vindecati gen Tom Hanks care e in vacanta in Grecia cu sotia , actori , sportivi , politicieni , personalitati care s-au imbolnavit de coronavirus si acum sint bine merci . Mircea sa scrie si de rata de moratalitate de 0,6 % conform OMS ( Organizata Mondiala a Sanatatii ) Nu doar cum sa bagam spaima in oameni . Iar daca nu am putut sa ii speriem atunci sa ii infieram cu minie proletara pe cei care au curajul sa aiba alta opinie decit cea oficiala . Mircea , hai sa ii arestam 48 de ore pentru delict de opinie pe cei care nu sint de acord cu noi !Sau macar sa le punem steaua galbena in piept pe cei care nu sint de acord cu noi !.
Postat 05 August 2020, 23:34 de richard
@ cetateanbihorean
m-am supus regulilor timp de 2 luni de stare de urgenta, stand acasa si facand exact nimic, pierzand vremea, cand totul se putea rezolva altfel. Acuma o sa ma repet, si te contrazic cu marea familie. Atat timp cat tu stai acasa izolat si iti faci cumparaturile online, eu nu am cum sa te influentez si nici tu pe mine. Ai tot dreptul sa faci asta, la fel cum eu am dreptul sa aleg sa ma duc la un restaurant sau la un strand, pentru ca imi calculez riscurile si stiu cum sa imi port de grija. Restul sunt povesti
Postat 05 August 2020, 22:38 de David
sa ne vedem de vieti
Cand se stabileste la nivel de tara, prin Guvern anumite reguli, legi, chiar daca nu convin la 100% din populatie, trebuie sa te supui, ca vrei ca nu vrei. Sunt atatea exemple negative care confirma mentalitatea de om prost si necioplit al unor romani, ca celui din Iasi, functionar public care il injura pe Iohannis pentru covid si regulile de purtare a mastii... Libertatea ta este atata timp cat tu nu ma influntezi lintr-un mod malign sau daunator proprilor mele interese. Ca vrem, ca nu vrem suntem ca o mare familie, in care daca un membru face pe nebunu, ii poate deranja si pe ceilalti care si-au vazut cuminti de treaba. De aia avem nevoie de reguli si de respectarea lor
Postat 05 August 2020, 21:37 de cetateanbihorean
.
Mircea, nu stiu daca a fost cineva care a contestat existenta bolii aici prin comentarii pentru ca nu le citesc toate, si te inteleg 100% pentru modul in care abordezi pentru tine situatia. Problema nu e ca cei care nu cred arata cu degetul catre cei care cred, ci faptul ca noi, cei care avem alte opinii, suntem proviti drept infractori si responsabili pentru problemele altora. Fiecare are obligatia si responsabilitatea personala de a avea grija de el insusi si de apropiatii lui. In acelasi timp fiecare are dreptul de a avea o opinie si de a face cum crede el mai bine. Cum ziceai si tu, nu e ebola, ciuma sau razboi mondial, deci hai sa ne linistim putin si sa ne vedem de vieti
Postat 05 August 2020, 20:54 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON